Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Prosim o radu. Malá mi spi treba 4hodiny, uz po třech ji budim na kojení, ale než ji prilozim znovu usne. Vubec nevim, cim ji probrat. Dnes ma 5dnů a kdyz už se vzbudí, dá si pul hodinku kojeni, ale pak spi zase dlouho. Nejen, ze trpí prsa, ale jlá vubec nevim co delat. První bastil po hodine a mala? Poraďte prosim.
@sannie
Já bych jí asi nechala spinkat, pokud tedy přibírá pěkně… A odsávala bych.
No a oni v porodnici tvrdili, že se má kojit po třech hodinách? Pokud jinak přibírá, nechala bych jí spát. Jinak je dobré omývat obličej mokrou žínkou, to je probere zaručeně.
Buť ráda že ti spí, syn taky kdyZ byl malinký spal i 5h přes den v kuse a na kojení jsem ho nebudila. Když bude mít hlad tak se probudí sama.
Pokud prospívá nebudit malý mi spával klidně 5hodin v kočárku v zimě
jinak mléko odsávej
Řešila bych to s dr. případně s ní sjeď do nemocnice kvůli žloutence - výsledek je hned.
Šmarja ať bucá ![]()
Ne pokud je dítko zdravé…což asi víš…jste chvilku z porodnice…a jinak se jeví spokojeně nechala bych jí…buď ráda…já kojila v šestinedělí po hodině a myslela jsem, že umřu…a to v té hodině často vůbec nespala takže nonstop ![]()
Já vím, že někdo radí budit, ale já bych dítko, pokud je v pořádku a spokojené nebudila.
@sannie píše:
Ahoj maminky. Prosim o radu. Malá mi spi treba 4hodiny, uz po třech ji budim na kojení, ale než ji prilozim znovu usne. Vubec nevim, cim ji probrat. Dnes ma 5dnů a kdyz už se vzbudí, dá si pul hodinku kojeni, ale pak spi zase dlouho. Nejen, ze trpí prsa, ale jlá vubec nevim co delat. První bastil po hodine a mala? Poraďte prosim.
Jestli nabírá, jak má, tak to neřeš, prsa si zvyknou po pár nocích, ono se kojení finálně upravuje někdy později, co si pamatuji.
A jinak moje druhé mimi už od narození sosá pouze třikrát za den a jenou za noc
A je to cvalda, takže neřeším a „nepřepínám“
Děkuji holky. Já malého taky musela kojit co hodinu, tak jsem z toho hotová. Dnes nas pustili z porodnice, i proto, ze nabrala. Včera jeste ubytek a dnes mela o 20gramů víc. No vypadá spokojené. Zloutenku dnes měřili a v pohodě. To by nás asi nepustili, ze? Oki, jdu odsat.
Dekuji uklidnilo mě to. ![]()
@sannie tom měl lehkou žloutenku až do 3měsíců takže spal jak dudek za to ted si to vynahrazuje ![]()
Kamarádce se narodila holčička před týdnem a špatně přibírá. Už jsou od čtvrtka doma a mudr říkala po 4 hodinách v noci budit.
Jestli ti přibírá a je spokojená, tak bych ji nebudila. Já jsem kojila klidně i po 4,5 až 5ti hodinách, v noci i po 6-8 a přibíral krásně, na 24 hodin nám vycházelo 5-6 kojení. Když jsem ho zkoušela po 3 hodinách budit, tak buď blil, nebo u prsa hned usnul. Když jsme v necelých 2 měsících museli být 3 dny v nemocnici, koukali na mě všichni jak na největší krá. u, co si to vůbec dovoluju, nekojit po 3 hodinách.,,To jako myslíte vážně, že ho nekojíte 8× denně?!" Dítě se má přece kojit podle něj a ne podle hodin, takže jestli je spokojená a příbírá, já bych ji nebudila. Ale co mám zkušenost, v porodnicích a nemocnicích se tohle pořád striktně dodržuje-jak za hluboké totality fakt ![]()