Vysvětlení diagnózy :-)

8959
20.9.13 23:11

Vysvětlení diagnózy..:-)

Ahoj holky, zase budu prudit s kyčlema:-)
Změnili jsme lékaře, začali jsme chodit k Doc. Poulovi - super.. :-)
Ale moc nevím, co si odnést z diagnózy, co máme ve zprávě.. Stojí tam: Obj.: klin. kyčle stab, r sym. UZ norma, Graf 1B.
Th: Dop peřinka na spaní 12 hodin/noc.

Takže, co jsem si z toho vzala - vím co je 1B, tabulku podle Grafa jsem viděla, takže vím, že to je vlastně docela v pořádku, kyčle téměř vyvinuté.. Ale někde jsem četla, že se to nedá určit jen podle tohohle, ale že záleží i na tom jak jsou na tom jádra. A to podle té zprávy nějak neumím určit.
A další věc je, že se nás Dr. ptal, jestli jsme to měli v rodině a já mu řekla, že neee a pak jsem se dozvěděla, že můj otec měl jako dítě strojek.. Myslíte, že to má nějaký vliv na to s tou peřinkou? Když nám to dal na noc, tak že by nám to na základě toho dal třeba na celý den? Mám mu kvůli tomu volat? Děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5473
20.9.13 23:22

Já myslím, že tu peřinku určil podle stavu dítěte a že by na to rodinná anamnéza neměla vliv. O jádrech není nic psáno, píšeš UZ norma, to by mohlo znamenat, jakože i normálně viděl jádra, ale nevím, kolik je prckovi, a taky nevím, do kolika měsíců je v mezích normy to, že jádra ještě nejsou vyvinutá. Takže jsem neporadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
20.9.13 23:26

Ib je označení stříšek, ale tabulku znáš. Na jadýrka je čas do roka. Obvykle to chodí tak, že ve 3m bývají v pořádku stříšky, tzn Ia a pak se chodí co tři měsíce na kontrolu, jestli už jsou jadýrka. A ty jsou obvykle do roka vyvinutý. Peřinka ani třmínky nemají s jadýrkama nic společnýho, peřinka se dává kvůli stříškám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
20.9.13 23:28

Jo a na zprávě u nás bylo psáno jen Přítomnost jader- ano nebo ne, podle toho, jestli už byly vyvinutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
20.9.13 23:33

@Samamama @zuzouš
Díky moc holky. Jsem ráda, že ta rodinná anamnéza by na to vliv mít neměla.
Jinak co se týče těch jadýrek, tak původně jsme byli v dětské nemocnici, kde nám dr. určit IIC a bez ossif. jader.. Takže asi bez jadýrek.. Neslyšeli jsme na toho doktora nic moc hezkého, tak jsme vyměnili ortopeda a přešli k doc. Poulovi, prý je špička v oboru a zaměřuje se přímo na dětské kyčle.. No a ten určil tohle a říkal, že toho doktora zná a že je známý tím, že děla naddiagnózy.. No, nicméně nám pak o jadýrkách nic neříkal, ale pokud říkáte, že to nemá vliv na peřinku, že se řeší stříšky, tak tím pádem je můj problém vyřešen..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
20.9.13 23:37

Jinak prckovi je teď 8 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
21.9.13 00:08

Jadyrka v 8tydnech nejsou…a s nalezem 1B je docela peclivej s perinkou na noc - vetsinou reknou ortopedi nic - takze bud uplne v klidu a volat mu nemusis. v nalezu je. ze klinicky jsou kycle stabilni a podle ultrazvuku v norme…takze vse je uplne v poradku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.9.13 06:39

Mě se taky u přenášení ptali, jak rodíme v rodině :roll: To už se spíš podle mě dědí ty špatné kyčle. Nicméně můj táta v padesátých letech taky strojek, mě v osmdesátých dávala máma preventivně víc plen, moje dítě v roce 2011 nosilo jen papírovku a kyčle měla ukázkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.9.13 06:53

@Lejaa urcite vas neleci na zaklade diagnozy otce, jen mu to rekni na pristi kontrole, ze sis vzpomela. je to formalita, zapise si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
21.9.13 13:08

@KlarkaK @Pudloslava @Sibyla0
Díky moc holky.. Jsem ráda, že 1B je OK a peřinka pro jistotu.. Takže by ji teoreticky nemusel mít 12 hodin, ale jen čistě na to spinkání? Tj. asi 8-9 hodin.
A nevíte, prosím, některá co znamená to „r sym“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
21.9.13 15:12

@Lejaa mno uprimne receno pri tomto nalezu by urcite jako prevence bylo 8-9hodin az az…ja bych ji osobne na dyl nedavala, nam rekl dr. taky na noc a hodiny tam ani nedopsal takze noc u nas urcite 12hodin neni :-D

nad tim r sym jsem teda dumala… sym bude symfysa asi, r je normalne znacka pro pro ramus (větev)…takze nevim, co tim chtel basnik rict :-) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
21.9.13 19:28

@KlarkaK
Aha.. Tak nic. Hlavní je, že vím že se nic nestane když je bude mít méně hodin:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
21.9.13 21:34

Ještě jsem se chtěla zeptat, myslíte, že se to může ještě nějak zhoršit? Nebo zhoršení je nemožný? děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
21.9.13 21:39

@Lejaa jj muze se to zhorsit…resp. ty kycle se teprve vyviji, takze treba to co je ted 1b by u starsiho miminka predstavovalo napr. 2 atd…
musi se teprve vyvinout jadyrka, zatim je kloub chrupavcity…ale vazne bych si na tvem miste s tim nelamala hlavu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
21.9.13 21:45

Já myslím, že to r jsou rotace v kyčlích (zevní, vnitřní), jakože je pohyb v obou kyčlích ve stejném rozsahu. Jinak se divím, že na 1b u takového prcíka píšou peřinku, starší syn měl v 6 týdnech také 1b a dop. plenku navíc, druhý měl 1a, bez doporučení. Jadýrka měli oba až v 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí