Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sibyla0 @hanka.br.
No tak holky! U nás rozmazluje i tatínek. Ale chodí to tak že on ho chová 10 minut a prcek ječí jak blázen a když si ho vezmu já je během 5 vteřin klid. Některej chlap od plačícího dítěte utíká protože je bezradnej… Já bych taky někdy utekla ale copak můžu? ![]()
Valná část chlapů, stejně jako babiček, dědečků, tetiček a kamarádek vrací dítko hned, jak začne plakat. Podle mě celkem normální věc.
Máš jen dvě možnosti, buď si dítko vrátit necháš a nebo nenecháš a řekneš mu, že se taky musí starat i on. A jako vyšší kalibr můžeš použít např. větu „já zrovna teď nuuuutně potřebuju na záchod“ ![]()
JInak, možná ho rozmazluješ, to my tady na netu nezjistíme
pokud při prvním fňuknutí hned letíš utěšovat, tak je to i dost možné… ![]()
@maryna112 Jsem zastáncem toho, aby si tatínkové zvykali hned od začátku vychutnávat dítko se všemi jeho pozitivy i negativy. Mě brečící dítě taky nebaví, navíc nehodlám být 24/7 k dispozici. Taky potřebuji vypnout.
Takže jak si to zařídíš, tak to budeš mít. ![]()
Můj chlap mi syna nevracel, snažil se ho uklidnit sám a to dělá vlastně pořád ![]()
Manžel to u prvního taky tak dělal, prostě si nevěděl rady, postupem času se otrkal. Teď u druhého se nebojí brečícího prcka, protože se malý líp uklidní u tatínka než u maminky, prostě se mu líbí chlapi, ale zato, když jsem po něm chtěla, aby vykoupal dvoutýdenní mimčo, tak mi řekl, že ani omylem, že se bojí a že si počká, pomalu jsem ho zapojovala, až si ho v měsíci vykoupal sám a od té doby nemá problém s ničím. Pokud se prckovi jinak věnuje, tak bych to neřešila, ale snažila bych se postupně vyhledávat situace, kdy bude muset pochovat i plačící miminko a on si časem zvykne.
Ohledně rozmazlování, víš jak se to říká, jaké si to uděláš, takové to máš, já po zkušenostech s prvním, taky hned neběžím a nechovám, zato manžel je tentokrát nějak víc citlivější, ale už ho to pomalu taky opouští, protože zjistil, že když malý zmerčí, že je doma nebo ho slyší, tak spustí, aby ho tatínek pochoval ![]()
Hm o pravopisu už tu taky jede jedna diskuze.. v tomhle příspěvku je minimálně 14 chyb. Ach jo.. ![]()
Jóó, tak já včera řekla chlapovi, že uspává, 10 minut se od něj odrhával, brečel. Chlap mi řekl, že uspávat nebude, že malej u něj být nechce, tak jsem se zeptala, jestli u nás bude rozhodovat dítě a šla jsem si napustit vanu.
@Svistice píše:
@maryna112 Jsem zastáncem toho, aby si tatínkové zvykali hned od začátku vychutnávat dítko se všemi jeho pozitivy i negativy. Mě brečící dítě taky nebaví, navíc nehodlám být 24/7 k dispozici. Taky potřebuji vypnout.
Takže jak si to zařídíš, tak to budeš mít.
To ja taky, Porad je nechavam spolu, ale to se neda vydrzet když miminko začne plakat tak tata ho neuklidni a necha ho proste plakat
![]()
Jako víc chyb a nesmyslných slov jsem zde už dlouho neviděla pohromadě
Ale k tématu, u nás to chodí tak, že jakmile se malá rozpláče, utěšuje tatínek ![]()
Mam 10 měsíčního syna, tata se sním hraje jenom když se směje a je v klidu. Jak mile zapláče tak už ho nechce. Pro to ze když zapláče tak ja ho vezmu na ruce a je hned ticho a zase se směje… tata je s toho na prášky… Pořad řika ze ho rozmazluji… Ja chci aby se spolu háraly…
Sem zvědava jak se chovají i ostatní tatave k miminkam…