Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, holky. Potřebovala bych poradit, utěšit nebo já vlastně ani nevím, co. Jde o to, že mám 2 měsíční miminko a 18 měsíčního rošťáka. A to miminko je hodně kontaktní, rádo se nosí. Nechce spinkat jinde než v náruči. Stejný byl i prvorozený, ale to jsem měla jen jeho a mohla jsem si dovolit s ním celý den proválet na gauči nebo v posteli. Manducu a šátek neraďte, nevydrží tam. Jediné, co pomáhá je bílý šum, zabalení do zavinovačky a muchláček na hlavu. Ale nevím jestli nevadí, když mu bílý šum hraje třeba hodinu v kuse, protože jakmile ho vypnu tak se začne vrtět a probudí se. A je na něm vidět, že chce spinkat. Večer, když jde starší spát, si prďolku beru k sobě na tulení a mazlíme se spolu, nechám ho spát u sebe na prsou dokud nejdu spát taky. A to šum nepotřebuje. Mám z toho špatný pocit, že ho odkládám a pouštím mu nějaký umělý zvuk, aby byl klidný a neplakal. On totiž třeba ani nespí, jen tak tiše kouká. Přes den se mu samozřejmě taky věnuji, zarachtám chrastítkem, popovídám, přebalím, nakojím. Nevadí to? Nemáte nějaký jiný fígl? Ráda si nechám poradit.
@lucka_mac Ahoj a nespinkal by ti přes den v kočárku na balkoně? čerstvý vzduch, zvuky z venku…
Vždyt máš dvě děti! na to nezapomínej! nemůžeš ho přece nosit 24h denně..taky jsem pouštěla bílý šum, takže za mě si myslím, že to děláš dobře! ![]()
U nás jel vysavač několik hodin kuse… Jednoho dne to zkrátka přestalo fungovat a bylo. Poznamenaný není. Bílý šum má prapůvod v šumění krve v žilách, které poslouchá mimino bříšku před narozením 24h denně, zvuky tam dosahují až 70 decibelů a děti se rodí i přesto normální
Nebýt šumu skončím v Bohnicích
Takže klid, dělej to jak to vyhovuje tobě a dětem ![]()
U nás jel non stop fén
A já mám dvojčata, nosit oba najednou bylo nemožné
Takže fén jel ze začátku fakt non stop
Takže dělej si to tak, ať to vyhovuje tobě i miminku ![]()
@Lo píše:
@lucka_mac Ahoj a nespinkal by ti přes den v kočárku na balkoně? čerstvý vzduch, zvuky z venku…
To moc nejde. Na balkon se mi kočár ani nevejde. ![]()
@miisenka píše:
@lucka_mac
Co to je muchlacek cez hlavu?
No, že mu přes čelo hodím plyšového muchláčka. Za chyby se omlouvám, kluci usnuli a já padám únavou. Holky, je to masakr.
Ale stejně je miluju. ![]()
@lucka_mac Aha, já mám balkon velký a malej je tam odtavenej přes den pořád
a to je mu už 7 měsíců..ale naučila jsme ho i to, že ho oblbnu, že ho trochu oblečeu, otevřu oknko dokořán, pod okno v pokoji dám kočár a jako že je venku, už to máme natrénovaný, dnes přes den usnul sám za 5 minut
Ale on je spáč, mám štěstí, usíná sám v postýlce na noc, já nikdy nenosila, jen jsem položila a spal, pokud neměl bolesti bříška..zkus oblbnutí s otevřeným oknem a kočárkem ![]()
@Marruš Jo, on se naštěstí v noci budí jen kolem tří ráno a pak teda před šestou vstává. Tak aspoň v noci si celkem odpočinu. ![]()
@lucka_mac no obdivuju tě, takto rychle děti za sebou..já mám hodně klidnýho kluka, al estejně chci druhý až v jeho 3 letech ![]()
@lucka_mac tak to je zlatíčko
To bylo období, kdy jsem nespala snad ani hodinu v kuse. Řvali na přeskáčku a já jsem fakt padala na hubu.
@Lo Prvorozený je zlatíčko, samostatný, hodný. Jasně, taky má svoje chvilky, ale celkově je to fakt hodný kluk. No a hlavně, když jsem otěhotněla, měl 8 měsíců a nedokázala jsem si představit, co bude v roce a půl. ![]()