Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jenže co jinýho poradit… Ten chlap buď chce pracovat a pracuje nebo pracovat nechce a nepracuje…
Můžu se zeptat kolik mu je? Pokud ho nemotivuje ani to, že si nemůžete koupit, co byste chtěli a to, že ty ho živíš, tak s ním podle mě nehne nic…
![]()
No a proc neni doma a ty v praci?? Znam holky, ktere by to uvitaly ![]()
Mimochodem manželovi bude 25, od 16 chodil po brigádách, dělal, co se dalo, aby si aspoň něco vydělal… Takže o věku to podle mě není… Že by někdo do 30 nemakal a pak mu to najednou seplo a začal makat jak šroub… ![]()
Ahoj,
soudim z vlastni zkusenosti - splneni cile (ukonceni studia) + zivotni trable (rozchod s vyhruzkami, pomluvami, fyzickym nasilim) + obrovske pracovni vytizeni behem studia me dovedly do pekne hluboke deprese. V normale (rodina, nejblizsi pratele) jsem jeste celkem zila, ale jinak jsem smazala vse ze zivota, nic se mi nechtelo, zadne plany, sila, elan. Sirsi okoli me melo za lenocha a budizknicemu. Pomohli mi z toho leky ale hlavne psychoterapie. PROC to ale pisu???
Mozna ze partner neni lenoch a chtel by pracovat, ale ma v sobe komplex/blok nebo souhru nahod, ktera mu brani. Doporucila bych navstivit dobreho psychologa/psychoterapeuta a prijit tomu na kloub, neni to hned muze to trvat i mesice, ale z vlastni zkusenosti, stoji to za to. Jeste poznamka, pro nej bude dulezite citit, ze v tom neni sam a ze ma oporu.
když to řekneš takhle, tak fakt není moc co radit, kromě uvedeného kopance, ještě tak možná poradit, zavyhrožovat mu kopancem…
taky záleží na situaci, ty dva roky celé nepracuje, nebo se ani nesnaží si práci hledat, co tedy celé dny dělá? nestálo by za to na něj přepsat mateřskou a jít dělat ty?je to řešení vůči tobě né zrovna moc milé, ale finančně se vyplatí…a ty jsi na mateřské nebo jsi na sociálce, protože taky neděláš?
jinak nikdy nikoho k ničemu nedonutíš, pokud on sám nechce.
Mluvila si s ním vůbec o tom? jaký je jeho postoj k situaci?
a živit tříčlennou rodinu z devíti tisíc, to je za trest…
cop až vám na baráku vybouchne bojler nebo bude střecha potřebovat opravit??
můj přítel v sedmnácti opustil školu a taky si myslel, že jako nebude dělat, nebo co, na všechno bylo prostě času dooost…tak jsem mu řekla, že jestli si myslí, že ho budu živit, tak si to myslí špatně. A že jestli nezačne do měsíce makat, tak se stěhuju a on ať si políbí prdel - ano přesně těmito slovy…
a problém byl vyřešen.
Tak já když to vezmu ze svojí strany, nedokážu si představit, živit chlapa. Vyjimečně chvíli ano, pokud vidím snahu, ale takhle ani náhodou.
Buď půjde od práce, nebo ho nebudeš živit. Je jedno, kolik mu je, pokud mu není třeba 16 ![]()
a tak já naprosto chápu, že nepracuje. Mě někdo živit, tak taky nepracuju. Takže pokud nechceš rozchod, navrhuji mu jasně sdělit, že se bude podílet na platbách. Bydlí tam? bydlí, tak zaplatí část nájmu. Koupe se? koupe, tak přidá na vodu a ostatní poplatky. Jí? jí, tak přidá na nákup nebo půjde nakupovat. Můžeš mu dát třeba měsíc, protože najít si práci není jednoduchý. Ale od dalšího měsíce, i když práce mít nebude, tak poplatky beží. Ty mu půjčíš a on pak vrátí postupně z výplaty. Tak bych to udělala já. Ty všechno platíš, tak se nediv.
Jestli nejde o depresi nebo je to jenom lenost, budeš asi vědět lépe ty. Mae
no neber to ode me zle,ale vzhledem k tomu, ze zijete „z tvoji socialky“ jak jsi samam napsala,tak v tobe asi zrovna vzor pracovitosti taky nema
![]()
Chlapa bych v životě nefinancovala. Nechce se mu,páč nemusí. Zajištění má,nebo ne? A to mu nejspíš stačí. A o věku to rozhodně není,můj partner je o 14 let mladší a aby nás zajistil-potažmo i sebe,tak maká 12-14 hod denně.
Hele nemas tam meho ex?
jinak nevim co cekas za odpoved?ma by byla at ho kopnes do prdele,a pak jeste pokud s nim opravu nehnes tak ho nechat na md a jit makat sama,to ze je super k detem nebo k tobe neni zrovna to nejhlavnejsi,jelikoz z toho se deti nenaji,neosati,a ani myslim nikam na vylet nedostanou!tebe to jako bavi ho zivit?me by to teda trhalo nervy,by brzo letel… ![]()
mimochodem co znamena to ze zijete na vesnici dvacet kilaku od mesta?to jako je nejaka vymluva ze ma daleko do prace?hele co treba chodit makat do obecnich lesu nebo k obci? ![]()
Jste s partnerem přes dva roky a za tu dobu nepracoval ani jednou? Nebo o práci přišel a nechce se mu makat tak nic nehledá a vymlouvá se že je to do města za prací daleko? Dneska za prací dojíždí lidi i 50km a jsou rádi že práci mají. Já nevim, já bych vedle sebe mít takovýho nemakačenka nesnesla,to je na tobě jestli se s ním budeš rozčilovat a pomalu nemít co do pusy,koukat na každou korunu nebo to budeš řešit ale evidentně máš svatou trpělivost,přes dva roky,já bych se na flákače nevydržela dívat ani dva měsíce,nic ve zlém.
Pracovaly jsme dva měsíce na brigádě za celou tu dobu.Žijeme spolu rok.Bydlet jsme spolu začly po roce .
Ve mě příklad pracovitosti nemá to ano,ale když začnu mluvit o práci,tak mi přímo řekne,že je hezky proč by pracoval,když vyžijeme s tehle sociálky.:-/
Když volá přez skype s rodinou vykládá jak si práci hledá:-/ale není to pravda.
Hledám já a navrhuju.Ale mám pocit že na slovo PRÁCE má i alergii. A když do práce tak spolu :-/
je mu 20 let .
Já na mateřské nejsem přez rok. Ale protož ejsem jakoby svobodná matka,tak zaměstnavatele na tohle rádi neslyší a nebo rovnou s eptají na hlídání atak jetsli mám možnost a takový ty kecy.
On jako chlap není omezenej nijak.
Nevím co dělat .
Dneska jsme se hodně pohádaly právě kvuli té práce. Vím o fabrice kde hledají lidi.Stím,žebychom tam šly oba dva . No ale vznikla s toho hádka a výčitky at makám já ,že kdybych nežila z esocialky tak chcipnu taky:-( .A já jen vysvětlovala,ž ebych ráda at jsou příjmy dva at máme něco do rezervy a mužeme si kupovat i věcy cobychom chtěly.
Ono mě to nenehcává v klidu i z duvodu,že muj otec mi neustale říká at ho ženu do práce,ale neříká návod k tomu jak:-/
Ahoj lidičky, mám velký problém.
Jsem s partnerem přez dva roky, ale mám pocit,že s emu nechce pracovat .Nevím jak donutit chlapa chodit do práce. Partner je mladší .Žijeme jen z mojí sociálky. mám i s alimentama 9000 korun .Naštěstí žijem ev rodinnem domě takže se vším všudy vyžijeme perfektně i s ditětem.Akorát si nekoupíme nic co byhcom si přály, protože na to prostě není. Prosím neradťe mi atˇho kopnu do zadku a najdu si pořádneho chlapa,Prosím poradťe mi jak na chlapa když se mu do práce nechce?? Nemáte stím někdo zkušenosti?,Možná si říkám že je to tím,že je mladší,TAK NA PRÁCI MOC NENÍ.Když měl práci to hohne dbolela záda ruce a nevím co ještě.
Mám s tohodle hodně špatnej pocit,ale moc ho miluji a ve všem jako partner je na jendičku.Akorát v tomhle ne,tak prosím pomozte.
p.s. Žijeme na vesnici 20 km od nejbližšího města