nechce se potápět

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17180
18.12.09 10:11

nechce se potápět

Ahojky,

s malou chodíme od 3 měsíců na plavčo, ze začátku tam brečela ale brala jsem to s nadhledem, byly jsme taková uplakaná skupinka :lol: takže všichni na jedné lodi. Postupně se děti zklidnily a v poho se naučily potápět.

Někdy ale 3 týdny zpátky, jsme s malou dvakrát po sobě neyly, pak jsme měli jinou instruktorku a tam už při potopení plakala. Pak jsme měli náhradní hodinu taky s někým jiným, tam to byla kastrofa jelikož lektorka byla dost hlučná a malá to moc nemusí, takže tam potápění taky děs. Minulý týden jsme už měli normoš lekci a tam už plakala i při poleévání kelímkem. Sama lektorka moc nevěděla co s ní a vrátily jsme se tudíž na začátek.

Doma jsem polévala ve vaně při koupání a to je v pohdoě, teď na plavču při polévání taky dobrý, ale když jsem jí zkusila potopit a dala si jí před sebe, tak už na signál zase začala plakat.

Nemáte s tím někdo zkušenosti? Zlepšilo se to? Malá celkově je citlivá takže se na ní musí pomalu a ne hrrr. Nevím jestli jsme jí někde blbě potopily či co? No já tam chodím moc ráda, máme tam prima partu tak bych to nerada vzdala, ale nechci to lámat přes koleno.

Jinak ve vodě se jí moc líbí, krásně kope nohama, cáká, i se třeba na zádech drží hezky na hladině, jen to potápění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
janacz
18.12.09 10:17

a co třeba ji nepotápět.. :roll:
já tu potápěcí módu nak nechápu..jaká je výhoda toho, že to bude umět..že budeš vědět že umí zadržet dech? :nevim:

J.

• Citovat
  • Upravit
17180
18.12.09 10:20

Jani my jí teď právě nepotápíme, dvě lekce nebyla pod vodou jen jsme polévaly s tím kelímkem. Jde o to že se na to pak navazuje, ostatní děti už dělají pod vodou třeba vývrtku (učí se orientaci) nebo u starších pak skáčou ze sedu ze strany bazénu, dělají kotoul pod vodou a tak. Teď to zatím nevadí, nic se neděje,a le do budoucna by to pro nás bylo k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
18.12.09 10:40

Já bych to nechala chvilku jen s poléváním a postupně zase při dobré náladě zkusila. U nás na plavču taky jeden chlapeček hodně plakal, nechtěl se potápět a nakonec byl z dětiček nejlepší a nejšikovnější. Nějak se to v něm zlomilo a najednou se mu to začlo líbit. Třeba to souvisí opravdu se střídáním instruktora. Malá taky měla náladu podle toho kdo lektoroval.
Dětem může vadit tón hlasu, nebo gesta a pak nechtějí spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janacz
18.12.09 11:00
Panuška píše:
Jani my jí teď právě nepotápíme, dvě lekce nebyla pod vodou jen jsme polévaly s tím kelímkem. Jde o to že se na to pak navazuje, ostatní děti už dělají pod vodou třeba vývrtku (učí se orientaci) nebo u starších pak skáčou ze sedu ze strany bazénu, dělají kotoul pod vodou a tak. Teď to zatím nevadí, nic se neděje,a le do budoucna by to pro nás bylo k ničemu.

Ahoj, promin, já to nemyslela nijak zle - jen me proste nejak vadi tadyta komercni plavací manie.
Já chodím se synem plavat sama, mám takové „kolo“ ve kterém leží..
Poslední dobou ho nejvíc baví když ho posadím na kraj bazenku a on mi skočí do náruče. Pokud se u toho potopí - vyplave - vodu vyplivne a jede se dál (hlavu jsem mu nikdy nepolévala)
V bazenku byvame tak 2 hodky - to mě přivádí k tomu, že bych se chtěla zeptat jestli ta pulhodina není moc málo.
Já vlastne taky chtěla nejdřív chodit do kurzu, ale pak jsem to přehodnotila. Jeden z důvodu byl, že když jsem s informovala u dvou firem u obou jsem byla dost odbyta a přišlo mi že jim jde hlavně o prachy. Ale já to chápu, poptávka ja asi vyšší než nabídka, tak se toho musí využít :roll:

Ale asi jsem jediná komu to tak přijde.

Mej se krásně a plavčo si užívjte, nehledě na moje kecy :lol:

J.

• Citovat
  • Upravit
17180
18.12.09 11:07

Jani já tě chápu, ona to je vážen propaganda a kdo dnes neplave je „divnej“ :mrgreen: :mrgreen: já tam s malou chodím i kvůli tomu abych se dostala mezi lidi a jak jsem psala účel to plní máme tam s holkama skvělou partu. Jinak asi hodně záleží na přístupu těch plavajících, tady jsou všichni úžasní a snaží se vyjít vstříc. :wink: Až bude malá větší klidně s ní do normálního bazénu budu chodit, ono tohle je i dost drahé co si budem povídat. Jen by jí tam teď byla asi dost zima. Co se týče délky tak to naprosto stačí protože ono i tak se trefit do pauzy mezí jídlem a spaním je kumšt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janacz
18.12.09 11:11

jj, tak verunka je ještě asi malinká, že?
me s nejak nezobrazuji metriky a snad jsem nespletla jmeno male.. :oops:

Jeste dodávam že syn má 10. mesicu.

Jo, je jasný že to je taky hodně o tom se potkat s ostatníma matkama :lol:

Janac

• Citovat
  • Upravit
9909
18.12.09 11:26
janacz: a prosímtě kam chodíte spolu plavat?jestli jsi teda z Prahy?na to plavání mám taky svůj názor.tak se jen ptám.děkuji
janacz píše:
Panuška píše:

Ahoj, promin, já to nemyslela nijak zle - jen me proste nejak vadi tadyta komercni plavací manie.
Já chodím se synem plavat sama, mám takové „kolo“ ve kterém leží..
Poslední dobou ho nejvíc baví když ho posadím na kraj bazenku a on mi skočí do náruče. Pokud se u toho potopí - vyplave - vodu vyplivne a jede se dál (hlavu jsem mu nikdy nepolévala)
V bazenku byvame tak 2 hodky - to mě přivádí k tomu, že bych se chtěla zeptat jestli ta pulhodina není moc málo.
Já vlastne taky chtěla nejdřív chodit do kurzu, ale pak jsem to přehodnotila. Jeden z důvodu byl, že když jsem s informovala u dvou firem u obou jsem byla dost odbyta a přišlo mi že jim jde hlavně o prachy. Ale já to chápu, poptávka ja asi vyšší než nabídka, tak se toho musí využít :roll:

Ale asi jsem jediná komu to tak přijde.

Mej se krásně a plavčo si užívjte, nehledě na moje kecy :lol:

J.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
18.12.09 11:33

Panuško, vydrž, buď v pohodě a samo se to pomalu urovná. Já to měla před měsícem stejné u mé dvouleté dcerky, také se najednou nechtěla potápět, skákat, plavat na zádech. Nechala jsem jí být, dělala věci, které jí vyhovovaly, když se děti potápěly, ona plavala s destičkou na kraji bazénku, když skákaly, seděla na kraji a kopala nožičkama. Postupně se to zlepšovalo a teď už zase dělá vše a dokonce jí to baví a hlavně to chce dělat sama. Nikdy jsem jí do ničeho nenutila, chodíme plavat od šesti měsíců a hrozně jí to baví, těší se a to je pro mne nejdůležitější. Buď trpělivá, pokud se jí líbí být ve vodě, tak bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janacz
18.12.09 11:58
petra79 píše:
janacz: a prosímtě kam chodíte spolu plavat?jestli jsi teda z Prahy?na to plavání mám taky svůj názor.tak se jen ptám.děkuji

Ahoj jsem z Brna. Jezdíme plavat do Boskovic, pak jsem si tady vychytala jeden bazenek s teplou vodou v ramci maleho welness který je v jednom hotelu, zatim jednou jsme byli v Laa.
Z vlastní zkusenosti mohu říct že voda 28 stupnu nam prisla studena, idealne jé ten pro nas voda tak 33 stupnu :oops: ale vim ze bych mela snizovat. Noale bud s miminem 2 hodiny ve studene vode. On se sice mele a já vicemene stojim.

J.

• Citovat
  • Upravit
9909
18.12.09 12:15

my asi budem chodit od února na plavací kurz ale pořád hledám jinou alternativu,protože ty prachy co za to chtějí je docela dost a přitom to je o tom že se spíše sejdou maminky.malý se tam stejně plavat nenaučí jde jen o to aby si zvyknul na vodu a to může i doma ve vaně.s jinýma dětma je taky ve styku takže o to aby si zvykal na děti taky nejde.a když scháníš nějaký to plavání tak je to horší než zápis do školky.Pořadníky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
18.12.09 12:24

Ahoj Petro, taky jsem z Prahy 5, nechceš jít náhodou do Juklíka? Tam mají pořadník pořád. Já tam s malou chodila, bylo to super, pěkný zázemí. Ale problém s náhradama. Pokud dítě marodí, náhradu vybrat do tří týdnů pak propadá. Poslední kurz jsme odchodili jen půlku a zbytek nám propadl. Náhrada pokud nechodíš na další běh není možná. T o mě docela našťouchli. Někde na Praze 6 je taky plavecký klub a je to za skoro polovinu ceny, zkusím pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.12.09 12:27

prdísek:Ahoj, no původně jsem tam chtěla,ale nakonec jdeme do bublinky na prahu 6 asi.mají to tam o něco levnější.my už tam byly na zkoušce a mají to tam pěkný zázemí atd.ale taky přemrštěná cena.malej má ekzém takže radši hledám slanou vodu.Já to absolutně nechápu ty pořadníky a proč je to tak populární za nás nic takovýho nebylo a taky jsme vyrostly..... 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
18.12.09 12:43

Jo to je fakt, ale když sem měla starší dceru, tak se dalo taky chodit maximálně do sokola. Nic jinýho nebylo a mateřskou sem strávila u telky nebo na pískovišti. Dneska si užívám, že můžu s malou někam chodit a něco podnikat, doma bych asi zblbla.
Na druhou stranu zase dneska nevědí co za to chtít, vše je tak drahé, ať už cvíčo, plavčo, kroužky, cokoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29413
18.12.09 12:48

Také chodíme do Bublinky na Prahu 6. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie