Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky prosím o radu. Jak často kadí vaše 4 leté děti? Já mám ted problem se synem v listopadu mu budou 4 roky. Když měl plíny kadi 2× denně jak sem odbourali odpo plíny tak kadil jen ráno ale je to 14 dní co jsme konečně odbourali plíny v noci a nekadí vůbec už před tím byl zaseklej kadit do nočníku nebo na zachod tak kadil jen do plíny ale ted nechce ani plínu jednou se vykadil no nočníku tak ja myslela ze uz to bude v pohode ale kdepak kadí jednou za 3-4 dny a to už fakt zkoušíme celý den nočník plínu a nejde mu to. Bříško ho nebolí je v pohode ale nelíbí se mi to nevím co s tím jestli jit k dr nebo proste pockat jak bude sam kadit ale příjde mi jednou za 4 dny malo
jak to mate vy s vasemi detmi?
Hm, mám doma něco podobnýho, tak si taky počkám na radu. Dokud mu nedám plínu, tak se nevykadí.
Jsou mu 3 roky.
@hanulinaa Ano každý den když měl plíny i odpo na spaní tak 2× denně malo kdy se stalo že by se aspon jednou denne nevykadil
@saluskak Známá má dvojčata kluka a holku a měli o prázdninách 4 roky a už před narozeninama ta holčička prostě přestala kakat. Nyní vím, že vždy známá řekne, že je dneska její den a zřejmě dostane nějaké projímadlo nebo něco a po tom týdnu se tedy vykaká…ale nevím no…už to tak řeší skoro půl roku..
@Veruunčik nevím no ty projímadla asi taky není řešení třeba jednou dvakrat když by nekadil treba tyden ale ak yuz sem nad tím uazovala aby se tochu rozkadil a pak by to treba slo asi zítra zavolám dr co s tím jak je v norme nekadit kadil naposled v pondeli a od ty doby nic zkousel to ale neslo mu to
je to hrozný tohle ani by mi nevadilo kdyby kadil aspon do ty pliny ale tohle ![]()
@e-lili mě se takhle malej pokadil před týdnem byl z toho špatnej a plakal strasne moc a pak sme jeli k našim a tam sam od sebe ve vedlejší místnosti udělal bobek do nočníku tak mel radost ja taky ale od ty doby nic tak nevim ![]()
@saluskak Nejsem mámá, ale taky mi to nepřijde jako rozumné řešení.. Mělo by se to řešit a najít příčinu nebo zkus třeba dát něco na jídlo, co je projímavé, ale netuším zda něco takového je. Každopádně ona to tak řeší a to s tím chodí k doktorce. Jinak oni oba nekakali ani ve školce a vydrželi to až dom a tam jim nasadila plenku a oni udělali potřebu do ní, pak je odnaučila od plenky a ta holka se takhle šprajcla. Pak se vždy „ten den“ různě kroutí…
@Veruunčik malej se mi zatím nějak nekroutil zatím po těch 3dnech se vykadí někdy do 4 dnu tak by me zajímalo jestli je to normální nebo jestli by prose mel kadit kazdy den doufam ze uz se dneska vykadí nebo me z toho klepne už
nerada bych aby sme pak museli treba do nemocnice nebo aby mel nejaké problemy. ASi to chce cas ale je to fakt šílený že už mu to nejde zkusím zitra zavolat k tomu dr a sem zvedava co mi rekne ![]()
@saluskak Zkuste laktulózu - je to nenávykové, jen to způsobí, že se ze střeva natáhne víc vody a stolice je objemnější a měkčí. Jinak se zadržování stolice po sebrání plínky máme také bohaté zkušenosti se starším. Mladší pro změnu kadí zásadně do slipů - prostě zadržuje a zadržuje, pak už si myslí, že to má pod kontrolou a v nějakou nečekanou chvíli už to jede ven a on jen hystericky volá „mamííí učííít“. Máme to snad nějak geneticky dané ![]()
@saluskak Máte na záchod takovou tu redukci, aby nespadl do záchodu? Já neporadím, malý sice taky dlouho kakal jen do plíny, ale pak jsem mu ji prostě nedala a po asi dvou dnech to zvládl do nočníku, ale musel ho mít někde bokem, abychom ho u toho neviděli. Chvíli na to zvládnul i záchod. ![]()
Než jsem dopsala příspěvek, tak jsme měli další bobek ve slipech
![]()