Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@saluskak jestli se nakonec vykadí, byť jednou za několik dní, tak je to na dobré cestě. Dávejte lactulosu, hodně ovoce a vlákninu, ať má hovínka měkká a jdou dobře ven.
Dcera začala kakat do nočníku až po čtvrtém roce a kaká jenom doma, jak je jinde, tak nee, byly jsme týden na táboře a dovezla si všechno domů…a i doma nekaká denně, ale intervaly se zkracují, takže jednou se jí stolice snad upraví do normálu.
@AliTad geneticky dané - jestli syn půjde v ségřiných šlépějích, tak mě snad klepne, mně to s tím jedním dítětem stačilo bohatě
![]()
U nás taky kadění po odplenkování problém, momentálně už u čísla tři
![]()
@hanulinaa ano máme redukci na záchod ale nechce tam čurat jo ale jinak ne větsinou si sam chodi na nocník jen ten bobek ne a ne:(
@AliTad je to boj s tema detma my jdem to jdem zkusit ak doufam ze se zadari at uz to nocniku nebo do pliny hlavne at se vykadi.
@Etcetera78 zítra tu lactolusu koupim a uvidím pres vikend jak to pujde to se dava ano nebo v vecer? a kdyz to nepujde tak v po zavola dr doufam ze uz se dnes vykadi ale moc to nevidim. Asi to fakt chce cas myslíte že tedy ty 3dny jsou jeste ok? asi to chce se trochu rozkadit a pak to pujde snad dobre u nas byl problém i s curáním chtel jen plínu a pak ze dne na den byl bez pliny tak doufam ze si i k bobku dojde sam ![]()
@saluskak lactulosa se dává většinou ráno, já dávala odpoledne po příchodu ze školky. Jednou za tři dny určitě není ideální stav, ale zas lepší něco, než nic, a určitě se to bude lepšit ![]()
@Etcetera78 a po ty lactulose pujde hned nebo z jak dlouho zabira? doufam ted ríkal ze az mu skonci pohadka pujde kadit do nocniku tak jsem fakt zvedava co z toho bude doufam ze bobek
aky si rikam ze 3 dny nesou zas tak hrozny a ze se to casem snad zlepsi doufam ![]()
@saluskak mám dojem, že v návodu píšou něco o cca 20 minutách… ale ono to není klasické projímadlo, takže je možné, že budete dávat několik dní bez jakéhokoli efektu, než se něco zadaří. U nás to nikdy nebylo, že by po lactulose se spolehlivě vykakala. Dávala jsem ji spíš kvůli tomu, aby stolice byla měkká a šla dobře ven, bez nějakého bolestného tlačení (protože to by odmítla kakat úplně).
@saluskak Holka, my tohle řešíme už skoro rok. ze začátku chtěl plínu, tak jsem mu jí radši dala, ale vždy po akci jsem řekla, že to příště zkusíme do nočníku. Pak bylo období, kdy se i vykakal do nočníku, pak zase blok a kadil ve spaní… No a teď krize, nechce ani plínu, ani na nočník. Teď na tom celkem makám, snažím se ho vysazovat na nočník nebo záchod vždy ráno po snídani, lékař doporučil, že se to má zkoušet ve stejnou denní dobu, střeva si zvyknou… Laktulóza moc nezabírá, zkoušeli jsme v nejhorším případě glycerinové čípky (na prd), easylax (ampule s tekutým glycerínem a ibiškem - taky k ničemu), teď dávám aloe socotrina 15 ch 3 krát denně 3 kuličky - to jsou homeopatika. Nevím, jestli fungují, ale byl v pondělí ráno a teď… Ale musím do něj hučet, připomínat mu ten nočník, aby se vykakal, jinak nejde třeba i 5 dní
Je to náročné a nikomu to nepřeju, kdo nezažil, nepochopí, jak může být kakání stresující! Držím moc palce. Zkuste tu Lactulózu, je nenávyková a třeba vám zabere…
@PetrušeKl my se s manželem shodli, že jsme vlastně šťastní lidé - protože se dokážeme radovat z hovna ![]()
@Etcetera78 zitra to koupim a uvidime no
sedi na nocniku tlaci a nic ![]()
@Etcetera78 jo to znám já radostí i brečela jak měl ten bobek v nočníku ![]()
@PetrušeKl to je fakt hrozný doufam ze se to upravi co nejdriv nebo me z toho brzo klepne fakt
já to taky zkousím kazdy den ale je jen rev pak to zkusi a nic ted zase sedi tlaci a nejde mu to
Huráááá
máme bobek sice do plíny ale je tam zkousel do nocniku a nic tak se mu vnutila plinu nechtel ji a neslo to pak rekl ze jde sam do loznice zavrel se tam a za chvilu bylo hotovo tak mu tam dám zitra nocnik a treba to pujde ![]()
@Etcetera78 píše:
@PetrušeKl my se s manželem shodli, že jsme vlastně šťastní lidé - protože se dokážeme radovat z hovna
@saluskak Asi takhle, pokud jde za ty 3-4 dny bez nějakých problémů a připokaděných slipů, tak bych to brala jako normální… taky bojujeme.