Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslíš, že ženská se dá porodem zošklivit? Já teda nevím, nemám zkušenost. Ale jedno vím jistě, až budu těhotná a rodit, tak manžela u porodu nechci, to vím na 100 %. Nechci aby to viděl a právě mám strach, že se pak na mě bude dívat jinak..nevím jak to vysvětlit, nechci mu tím způsobit nějký trauma…prostě nechci aby mě tak viděl.
Ty jsi ho měla u porodu? Třeba má jen strach..já fakt nevím
Měla, četla jsem o tom zošklivění, ale nikdy by mě nenapadlo že se to může stát
. Nijak jinak si to neumím vysvětlit, jelikož před porodem byl náruživej až moc. Milenku dovolím si říct nemá, trávíme čas jen spolu a malou, ale ona toho naspí víc než my ![]()
Třeba má jen strach, aby ti nějak neublížil. ![]()
Já vím, že někteří chlapi jsou hákliví na nemocnice a krev obecně, tak i proto bych ho tam nechtěla. Uvidíš, co ti napíšou holky, co mají s tímto zkušenost, ale držím palce ať je to jako dřív. ![]()
tohle má bohužel docela dost mužů, po porodu, je to jakýsi pocit viny, za bolest kteoru ti porodem způsobil…možná si to takhle ani vnitřně neuvědomuje, ale takhle to popisují psychologové.
Psycholog je také jediná doporučovaná terapie
Ahoj,my s přítelem po porodech spíme každý den,u všech porodů byl,ale u prvního viděl jak mi mezi nohama leze hlavička a od tý doby nechce orální sex,prý nemůže a mám mu dát čas,už je to pár let a za tu dobu to udělal snad jen 5krát.No a máme kamaráda který byl u porodu a jak viděl všechnu tu krev tak prostě se svojí manželkou spát nemlže,říká že mu není odborná ale má v sobě nákej blok. ![]()
Ahojky,
třeba se bojí, že by Ti ublížil jestli viděl jaký si měla porod a jestli si u toho trpěla atd.. Známá neměla sex po porodu přes rok protože se " prý bál ho do ní strčit" když z ní vylezlo miminko. Držím palečky, ať to vyřešíte a jste spokojení ![]()
loka píše:
tohle má bohužel docela dost mužů, po porodu, je to jakýsi pocit viny, za bolest kteoru ti porodem způsobil…možná si to takhle ani vnitřně neuvědomuje, ale takhle to popisují psychologové.
Psycholog je také jediná doporučovaná terapie
Už vídím jak ho táhnu k psychologovi
. Ale každopádně děkuji za příspěvek, ale ty chlapi jsou v tomhle prostě děsní
vždyt problém přece není ![]()
znam par chlapu, co rekli, ze k porodu nepujdou, ze uz by se zenskou pak spat nemohli, ale vzdycky jsem si myslela, ze to jsou jen blby kecy, protoze jsou poserove.
Muj manzel se mnou nespal 2 mes. pred porodem a 2 po (sex miluje), bylo to pro to, aby mi nijak neublizil, chtel, abych byla nejdriv 100% v poradku. Nenechal se premluvit
.
u porodu byl a zadne nasledky. jen rek, ze uz me nechce videt takhle trpet, tak uz zadne dalsi dite ![]()
Bohužel toto je jedno z mála rizik muže u porodu. Slyšela jsem to i četla už vícekrát. Ne každý muž se prostě srovná s tím, když leze z kráteru špinavé miminko. Problém je i v tom, že potom ženu vnímá spíše jako matku, než-li jako milenku. Muži za to nemohou, je to prostě psychika, ale vztah to dokáže dost pošramotit. Z tohoto důvodu já svého přítele u porodu rozhodně nechci. Je potřeba si uvědomit, že každý je individuální a to, že pro některého muže, spíše ženu, je porod nádherný zážitek, pro jiného muže to může znamenat trauma. Já jsem se rozhodla, že toto riskovat nechci.
No, zkus navrhnout muži, jestli by si o tom nechtěl popovídat s odborníkem - psychologem, možná zkus trošku svádět a ještě jednou si o tom s ním zkus promluvit. Přeju hodně štěstí, musí to být těžké, drž se.
no nevim, viděl jsem vše, včetně vytlační placenty a nijak mě to neodradilo ![]()
Sexu máme daleko méně než před těho, ale je to tím ,že jsme večer podstatně víc unavení než dřív.
Na zošklivení moc nevěřím, hledal bych jiné důvody…
Já si teda nemyslím, že by to zrovna v tomto případě bylo porodem, když to už začalo v druhé půlce těhotenství ![]()
Jen on sám ví, co má za problém
ale mně se zdá, že je to spíš o tom, že nechce ublížit, nejdřív miminku a teď tobě ![]()
Asi bych to udělala tak, že bych mu řekla, že já teda mám velký zájem aspoň nekoitálně a třeba by ho to navnadilo.
dalimil píše:
no nevim, viděl jsem vše, včetně vytlační placenty a nijak mě to neodradilo
Sexu máme daleko méně než před těho, ale je to tím ,že jsme večer podstatně víc unavení než dřív.
Na zošklivení moc nevěřím, hledal bych jiné důvody…
kazdej chlap je ale jiny na to nezapominej,tobe to vadit nemusi ale jinym jo ![]()
sad 1 píše:
Bohužel toto je jedno z mála rizik muže u porodu. Slyšela jsem to i četla už vícekrát. Ne každý muž se prostě srovná s tím, když leze z kráteru špinavé miminko. Problém je i v tom, že potom ženu vnímá spíše jako matku, než-li jako milenku. Muži za to nemohou, je to prostě psychika, ale vztah to dokáže dost pošramotit. Z tohoto důvodu já svého přítele u porodu rozhodně nechci. Je potřeba si uvědomit, že každý je individuální a to, že pro některého muže, spíše ženu, je porod nádherný zážitek, pro jiného muže to může znamenat trauma. Já jsem se rozhodla, že toto riskovat nechci.
No, zkus navrhnout muži, jestli by si o tom nechtěl popovídat s odborníkem - psychologem, možná zkus trošku svádět a ještě jednou si o tom s ním zkus promluvit. Přeju hodně štěstí, musí to být těžké, drž se.
Já zas vidím riziko v neúčasti tatínka u porodu, protože si chlap na vlastní kůži zažije, že to není brnkačka, že ženská 2× zatlačí a prtě je venku. Manžela porod velmi poznamenal, ale jen v pozitivním smyslu. Najednou se z workoholika stal tatík, který se mi snažil se vším pomoct, protože věděl, že to nebylo jednoduché. Vím, že kdyby u porodu nebyl, tak by to takové nebylo, strašně ho ta zkušenost změnila.
lucie.t píše:
znam par chlapu, co rekli, ze k porodu nepujdou, ze uz by se zenskou pak spat nemohli, ale vzdycky jsem si myslela, ze to jsou jen blby kecy, protoze jsou poserove.
Toť právě otázka, já bych řekla, že ty, co to říkají už před porodem si vymýšlí, protože jak můžou vědět, jaké pocity z toho budou mít po porodu? ![]()
Ahoj holky,
. Mojí dceři bude 7 měsíců, a od porodu (ani v druhé půlce těhu) jsem s přítelem neměla sex. Milenku myslím můžu vyloučit, s přítelem máme moc dobrý vztah, oba se věnujeme dceři,ale není to jen tím že by sme byli tak vytížení, mám podezření že sem se mu zošklivila porodem…
Zkoušela jsem s ním o tom mluvit, ale tváří se že se nic neděje, no ale po takový době…
Neříkám že bych to až zas tak potřebovala, ale myslím že to k vztahu prostě patří. Jsme spolu 11 let..
píšu anonymně jelikož se mi to nechce řešit veřejně