Partner nechce po porodu sex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lenkaamimi
10.2.12 14:43

andelka83: teda hezky jste to spolu zvládli. já jsem teda asi rozhodnutá. v Neratovicích a zaplatím si asistentku. a bude. miláček se bude moct jít projít a nebudu na něm tak viset.

• Citovat
  • Upravit
32921
10.2.12 15:10
Lenkaamimi píše:
andelka83: teda hezky jste to spolu zvládli. já jsem teda asi rozhodnutá. v Neratovicích a zaplatím si asistentku. a bude. miláček se bude moct jít projít a nebudu na něm tak viset.

to je taky fajn plán. Já jsem právě nikoho jiného známého u prvního porodu neměla, PA a doktorku jsem viděla prvně. Teď už to bude jiné, víme do čeho jdem a ve třech to zvládnem doufám v pohodě a klidu. Ona ta dula je zároveň i porodní astistentka (momentálně na mateřské), takže jak zavolám, přijede k nám, vyšetří mě a podle situace se rozhodnem co a jak, jestli budem trdlovat doma, nebo pojedem do porodky…mně se tam nechce být dýl než bude nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragile 76
20.2.12 18:27

Sex po porodu

Tak holky, některé z vás mi mluví z duše. Manžel od 5.měsíce těhotenství sex nechtěl, prý má strach a je mu to blbý vůči miminu. Po porodu, u kterého nebyl (chtěli jsme to tak oba), a který byl bohužel ukončen sekcí, byl neskutečně dojatý, miminko si užívá a je na mě strašně hodný. Ale bohužel asi tak jako na mladší ségru. Pusu, objetí, ale jakákoli sexualita je tabu. Cvičím, mám váhu jako před těhotenstvím, nejsem unavená ani protivná, takže chyba není ve mně. Snažila jsem se s ním o tom mluvit, ale on problém nevidí, jako by se prostě nic nedělo. Po porodu jsme spolu spali asi 2×, ale bylo to takové divné…neosobní, teklo mi mlíko a „dřelo“ to. Je mi blbý se pořád vnucovat nebo se před ním natřásat a pak být třeba s útrpným pohledem odmítnuta - to bych se propadla. On sedí do večera u televize nebo u počítače, spí v jiné místnosti, aby nebyl unavený /je hodně na cestách, tak aby neměl nehodu/, takže prostě skoro neřešitelná situace. Jsme 3 měsíce po porodu, tak zatnu zuby a dle vašich doporučení počkám - ale nevím, jak dlouho. Připadám si méněcenná a nechtěná. Milence nechci a myslím, že při jeho vytížení a snaze on milenku taky nemá. Chci to řešit. Mám jít k psychologovi?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.12 19:18
fragile 76 píše:
Tak holky, některé z vás mi mluví z duše. Manžel od 5.měsíce těhotenství sex nechtěl, prý má strach a je mu to blbý vůči miminu. Po porodu, u kterého nebyl (chtěli jsme to tak oba), a který byl bohužel ukončen sekcí, byl neskutečně dojatý, miminko si užívá a je na mě strašně hodný. Ale bohužel asi tak jako na mladší ségru. Pusu, objetí, ale jakákoli sexualita je tabu. Cvičím, mám váhu jako před těhotenstvím, nejsem unavená ani protivná, takže chyba není ve mně. Snažila jsem se s ním o tom mluvit, ale on problém nevidí, jako by se prostě nic nedělo. Po porodu jsme spolu spali asi 2×, ale bylo to takové divné…neosobní, teklo mi mlíko a „dřelo“ to. Je mi blbý se pořád vnucovat nebo se před ním natřásat a pak být třeba s útrpným pohledem odmítnuta - to bych se propadla. On sedí do večera u televize nebo u počítače, spí v jiné místnosti, aby nebyl unavený /je hodně na cestách, tak aby neměl nehodu/, takže prostě skoro neřešitelná situace. Jsme 3 měsíce po porodu, tak zatnu zuby a dle vašich doporučení počkám - ale nevím, jak dlouho. Připadám si méněcenná a nechtěná. Milence nechci a myslím, že při jeho vytížení a snaze on milenku taky nemá. Chci to řešit. Mám jít k psychologovi?

nééé :mrgreen: , u porodu nebyl, tudíž nemá fuj blok, ale může se u něj projevovat nějakej přerod v otce, a tebe vidí jen jako matku. ale neboj, ono se to časem poddá. 3 měsíce jsou málo. ale s tím mlíkem, to jde mráz po zádech aji mě, možná bych při sexu nosila podprsenku :nevim: . ale to je asi jediný. jinak je to podle mě v pořádku na tu dobu co seš po porodu.
a že nejseš unavená, ani protivná a máš váhu jak před těhu ti moc a moc závidím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lišák Ben
21.2.12 11:49

Vy k psychologovi nemusíte,blok má v sobě manžel a zakopaný pes je tedy u něj.Jen jestli má chuť to řešit s odborníkem ( nekoušou…),hlavní je ho tam dostat, řešit by to měls chlapem.Psycholog, psychiatr, sexuolog…

• Citovat
  • Upravit
750
21.2.12 11:57

takže neměli jsem sex před porodem pokaždé asi tak od 4 měsíce a po prvním porodu asi půl roku. Stálo mne to hodně usílí a hodně sil. A bylo to opravdu tím jak vnímal porod - upřímně na to neměl, ale trend kamarádů kolem a chtěl tam být až se vypekl.
Takže komunikace a je to na tobě, začít jen něžností a nečekat hned sex a pomalými krůčky ho přesvědčit, že ti opravdu neublíží a že tělo se regenerovalo.
Jen pro srovnání - u druhého porodu partner nebyl a najeli jsme na normál jakmile jsem vyslala signál, že je mi dobře a mám chuť s ním být.
Držím pěsti, aby jste to překonali :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
21.2.12 12:00

„trend kamarádů kolem“ „neměl na to“… No já tedy nevím, ale vnímal jsem v okolí že to spíše dělají kvůli partnerkám a bojí se jim říct, že ne jim moc nechce..

• Citovat
  • Upravit
32921
21.2.12 12:05
lihow píše:
„trend kamarádů kolem“ „neměl na to“… No já tedy nevím, ale vnímal jsem v okolí že to spíše dělají kvůli partnerkám a bojí se jim říct, že ne jim moc nechce..

No a copak chlapi se mezi sebou o porodech svých žen baví? Myslím do detailu, jak se cítili, jaké to bylo, co potom…Z mého „zkoumání“ právě ne, řeknou obecně a hotovo. Mému muži všichni kamarádi řekli, že u porodu byli a byl to silný zážitek a že to stojí za to. Žádné podrobnosti. Já ho nenutila, bral to jako samozřejmost, tak jak se to dneska ve společnosti bere. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
21.2.12 12:08

No právě, podle mě by to žádná samozřejmost být neměla. Já k porodu nemusel a nijak mi to nevadí. Už jsem tu psal, ony ty porodní báby dobře věděly, proč chlapy nechaly za dveřmi. Navíc ještě pak u některých ten Madonnin komplex, nic takového dříve také nebývalo..

• Citovat
  • Upravit
lihow
21.2.12 12:09

Ona ta „společnost“ všeobecně dnes stojí za starou bačkoru, takže na to, co se v ní bere či nebere, bych se vykašlal..

• Citovat
  • Upravit
lihow
21.2.12 12:15

Z toho co jsi napsala o té společneksé normě mi vychází ještě něco. Oni vlastně jsou nuceni už právě tímto, kdyby jediný nechtěl, ona by mu řekla „všichni byli a ty nejdeš“. Nic mu není platné, že se na to třeba necítí. To je právě ten tlak společnosti.

• Citovat
  • Upravit
32921
21.2.12 12:21
lihow píše:
Z toho co jsi napsala o té společneksé normě mi vychází ještě něco. Oni vlastně jsou nuceni už právě tímto, kdyby jediný nechtěl, ona by mu řekla „všichni byli a ty nejdeš“. Nic mu není platné, že se na to třeba necítí. To je právě ten tlak společnosti.

já bych mu to neřekla, vzala bych s sebou dulu (jako teď k druhému porodu, kde sice bude, ale jen dokud se bude cítit a nebudou na něj kladeny žádné požadavky, sama uvažuju mu říct, ať jde na 2dobu porodní ven) - ale vím, že hodně žen by to bralo jako odraz nebo nedostatek lásky, uznání…a to je blbost. Muž který u porodu nebyl podle mě nemiluje a nestará se o ženu míň, jen proto, že některé věci neviděl na vlastní oči a nebyl u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
21.2.12 12:23

Mluvila jsem o tom s kamarádem, hodně dopodrobna byl ochotný mi vysvětlit jak vnímal porod své dcery on…jak psychicky, tak fyzicky…byl to fakt elaborát. A já se ho na konci zeptala, jestli to takhle vykládal i kamarádům…a prý ne, že jen obecně, že je nechtěl děsit :nevim: že to každý stejně vnímá jinak a dopředu neví pořádně do čeho jde.
Byl to jeden z mála lidí, kteří se o traumatu mého muže nedivili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
21.2.12 12:26

Souhlasím. Řeči o tom, že by jí miloval méně apod, jsou nesmysl. Není to ničím prokázáno, mimochodem docela rád bych věděl „vliv“ na pozdější události v budoucnu (rozvody atd) Obávám se, že vliv přítomnosti u porodu bude nula… Je to jako u velkolepých a okázalých svateb.

• Citovat
  • Upravit
32921
21.2.12 13:09

Je to tak - žádné moderní „vymoženosti“ jako účast mužů u porodu, soužití před svatbou, větší nezávislost partnerů, antikoncepce… bohužel četnost rozchodů a rozvodů nesnížily, spíš naopak. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí