Nechce svěřit dítě otci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
19.3.12 12:56
Barca12345 píše:
byron píše:
Táta Pavel píše:
Jestli chce táta dítě vidět, musí se o to snažit. To, že mu matka brání v kontaktu, je sice hnusné, ale právně nepostižitelné. Otec, pokud měl zájem o kontakt, měl jednat okamžitě, aby se kontakt s dítětem nepřerušil a matka se nemohla vymlouvat na to, že už dítě otce nezná a že by kontaktem s otcem trpělo - pak skutečně může soud kontakt i zakázat nebo nařídit pouze za přítomnosti matky. Dokud není rozhodnutí soudu, tak i otec má právo o dítě pečovat, takže pokud ho jednou převezme byť na hodinu do péče, nemusí ho matce vrátit a pečovat o něj může sám. A pak by se matka musela domáhat kontaktu s dítětem soudně. Postavení rodičů je do rozhodnutí soudu zcela rovné, s výjimkou kojeného dítěte.
Bezvadný řešení, třeba to dvouleté dítě je ale na matku více fixováno než na otce a také by to nemusle dobře zvládnout…
Nezpochybnuju, že je pán dobrý otec, jen že je to dáno tím, že matka je s ním na RD a je sním víceméně ona, ne?
Tak i kdyz je na me dite fixovane, muze se s otcem stykat aniz by ho to nejak zasahlo… :!

Ale jasně že jo!!!! Já tu mluvila o něčem jiném! O nevrácení dítěte otcem matce, to má být v pořádku?M

• Citovat
  • Upravit
6569
19.3.12 12:56

Půjčovat děti :roll: :roll: :roll: Odkdy se děti otci půjčují?!?
Jo, chápu, že je zoufalý a asi i trochu submisivní, tak nebojuje. Samozřejmě má nárok dítě vídat a trávit s ním čas, ať se nebojí, nenechá se zmást výhrůžkami a bojuje. Soud, kontaktovat OSPOD.
Kdybych tohle nezažila ve vlastní rodině (sestra), snad bych ani nevěřila, že řeknu, že některé ženské si opravdu zaslouží jednu po čuni. Vydírat chlapa přes dítě a usurpovat si dítě jen proto, že jsem matka je jedna z nejhnusnějších věcí, které dítěti můžeme udělat.
Ty toho chlapa podpoř a nakopni asi potřebuje dostat naději a sílu se bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
19.3.12 13:19
Ester13 píše:
Půjčovat děti :roll: :roll: :roll: Odkdy se děti otci půjčují?!?
Jo, chápu, že je zoufalý a asi i trochu submisivní, tak nebojuje. Samozřejmě má nárok dítě vídat a trávit s ním čas, ať se nebojí, nenechá se zmást výhrůžkami a bojuje. Soud, kontaktovat OSPOD.
Kdybych tohle nezažila ve vlastní rodině (sestra), snad bych ani nevěřila, že řeknu, že některé ženské si opravdu zaslouží jednu po čuni. Vydírat chlapa přes dítě a usurpovat si dítě jen proto, že jsem matka je jedna z nejhnusnějších věcí, které dítěti můžeme udělat.
Ty toho chlapa podpoř a nakopni asi potřebuje dostat naději a sílu se bránit.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
9649
19.3.12 13:21
byron píše:
Barca12345 píše:
byron píše:
Táta Pavel píše:
Jestli chce táta dítě vidět, musí se o to snažit. To, že mu matka brání v kontaktu, je sice hnusné, ale právně nepostižitelné. Otec, pokud měl zájem o kontakt, měl jednat okamžitě, aby se kontakt s dítětem nepřerušil a matka se nemohla vymlouvat na to, že už dítě otce nezná a že by kontaktem s otcem trpělo - pak skutečně může soud kontakt i zakázat nebo nařídit pouze za přítomnosti matky. Dokud není rozhodnutí soudu, tak i otec má právo o dítě pečovat, takže pokud ho jednou převezme byť na hodinu do péče, nemusí ho matce vrátit a pečovat o něj může sám. A pak by se matka musela domáhat kontaktu s dítětem soudně. Postavení rodičů je do rozhodnutí soudu zcela rovné, s výjimkou kojeného dítěte.
Bezvadný řešení, třeba to dvouleté dítě je ale na matku více fixováno než na otce a také by to nemusle dobře zvládnout…
Nezpochybnuju, že je pán dobrý otec, jen že je to dáno tím, že matka je s ním na RD a je sním víceméně ona, ne?
Tak i kdyz je na me dite fixovane, muze se s otcem stykat aniz by ho to nejak zasahlo… :!
Ale jasně že jo!!!! Já tu mluvila o něčem jiném! O nevrácení dítěte otcem matce, to má být v pořádku?M

Ne, promin, souhlasim s tebou, nejak divne se mi to zobrazilo!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
19.3.12 13:23
byron píše:

A „nepůjčovat“ dítě otci, to taky není v pořádku. Myslím, že většina těchto konfliktů vzniká na straně matek tím, že neumožní otci tak široký styk s dítětem, jaký otec chce. Že považují děti za svůj majetek a otce za dodavatele peněz.
Soudy by měly svěřovat dítě do péče tomu, kdo nabídne druhému rodiči komfortnější kontakt s dítětem.

• Citovat
  • Upravit
byron
19.3.12 13:28
Táta Pavel píše:
byron píše:
A „nepůjčovat“ dítě otci, to taky není v pořádku. Myslím, že většina těchto konfliktů vzniká na straně matek tím, že neumožní otci tak široký styk s dítětem, jaký otec chce. Že považují děti za svůj majetek a otce za dodavatele peněz.
Soudy by měly svěřovat dítě do péče tomu, kdo nabídne druhému rodiči komfortnější kontakt s dítětem.

Aha, to teda nevím, jak by v praxi fungovalo… To by každý mohl naslibovat a skutek utek…
Já si myslím, že matka nemá právo bránit dítěti v kontaktu, to rozhodně neschvaluju!
Ale střídavá péče také nemusí být vždy ideální… Ono je to težké, ale připadá mi jako nesmysl svěřit děti otci jen proto, že u soudu ese bude dušovat, že matce poskytne hojný kontakt s dítětem…

• Citovat
  • Upravit
1826
19.3.12 13:30

Soudy by měly svěřovat dítě do péče tomu, kdo nabídne druhému rodiči komfortnější kontakt s dítětem. ????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
19.3.12 13:31

Já jako dítě si tedy neumím představit, že bych nebydlela u mámy, ale u táty!
Fakt ne, myslím, že bych velmi trpěla.

• Citovat
  • Upravit
9649
19.3.12 13:31

V prve rade by melo osviti ty rodice, pote by nebylo treba zadnych soudu, ktere by „potupne“ urcovaly, kdy se muze otec (nebo matka v mensine pripadu) vidat s detmi!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
19.3.12 13:33
Barca12345 píše:
V prve rade by melo osviti ty rodice, pote by nebylo treba zadnych soudu, ktere by „potupne“ urcovaly, kdy se muze otec (nebo matka v mensine pripadu) vidat s detmi!!!

Tak souhlasím, v první řadě je hnus, že se ty rodiče nedokážou domluvit… A chyba bývá na obou stranách.....
Každopádně, pokud je matka normální, nechala bych děti rozhodně v její péči, otci bych umožnila samozřejmě široký kontakt…

• Citovat
  • Upravit
9649
19.3.12 13:36
byron píše:
Barca12345 píše:
Tak souhlasím, v první řadě je hnus, že se ty rodiče nedokážou domluvit… A chyba bývá na obou stranách.....
Každopádně, pokud je matka normální, nechala bych děti rozhodně v její péči, otci bych umožnila samozřejmě široký kontakt…

Taky tak, kdyby ode me partner odesel (i nakrasno s dev.kou, nebo ja nevim co) dcerka by za nim mohla „kdykoli“ - pokud by byl spolehlivy.
Nechapu ty matky (viz nase ex) kdy otec nemuze prijit ve stredu a vzit dceru na hriste a na zmrzlinu jen proto, ze to „nema v papirech“… nechapu, proc nemuze jet dcera s otcem na hory uz v patek, kdyz v podelanych papirech je v „sbotu od desiti“… a muzu pokracovat do nekonecna… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
19.3.12 13:38
byron píše:
Aha, to teda nevím, jak by v praxi fungovalo… To by každý mohl naslibovat a skutek utek…

No pokud by ten slib posvěcený soudem nedodržoval, je to důvod pro změnu poměrů.
Samozřejmě že neexistuje jedno univerzální a nejlepší řešení, ale k míře nabízeného kontaktu s druhým rodičem se přihlíží velmi málo. Naopak, po bránění v kontaktu se často potvrzuje zavedený stav s odkazem na zájem dítěte, ačkoliv to zpravidla matka tak zinscenovala.

• Citovat
  • Upravit
byron
19.3.12 13:39

No, to je schválnost, znepříjemnit život, bohužel

• Citovat
  • Upravit
Lenkaamimi
19.3.12 13:41
ArankaC. píše:
Dítě má právo na otce a otec na dítě, tak ať to dá když tak k soudu. Samozřejmě záleží na okolnostech, protože já zrovna řeším trochu opačný případ, kdy mi bylo dítě svěřené do péče a snažím se s otcem slušně domluvit na schůzkách a tak a on si ještě pořád stěžuje, že když mu dám dítě 1× týdně na celý den, že je to málo a když byl malý nemocný, nechtěl mi to věřit a řval po mě, že si vymýšlím, že chce potvrzení od doktorky a podobně a malý doma hicoval v horečkách. Takže záleží na tom, jestli to tak opravdu je, nebo jak to ten otec interpretuje…

vítej v klubu :-)

• Citovat
  • Upravit
1826
19.3.12 13:42

Na to nie je univerzalne riesenie…je to od pripadu k pripadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí