Mám se vdát?

Anonymní
16.3.12 17:43

Mám se vdát?

Milé maminky,
předem se omlouvám za anonym, je to hodně soukromé.
Asi se mi budete smát nebo divit, ale prostě mám před svatbou pochyby. Teda spíš bych to definovala tak, že mám pochyby o celém vztahu. Nevím, jak bych to přesně popsala, ale mám takové divné brnění v žaludku, což nikdy nevěstilo nic dobrého.
Ale k věci: mám dva roky skvělého přítele. Není dokonalý, ani já ne. A takové pitomosti jako špinavé trenky v koupelce neřeším. O to mi teď nejde.
Přítel má jedno 8leté dítě z předchozího manželství plus jednu exmanželku. Dítě je zlaté, vycházíme spolu prima.
Přítel je velmi ochotný člověk, každému rád pomůže, ale není to tupý oslík. Je na něj spoleh, vím, že mě miluje. Má snad milion koníčků a poměrně náročnou práci, takže máme dohodu, že každý týden minimálně jeden celý den a noc máme jen pro sebe.
A teď vypíšu, co mě neskutečně na něm štve: že se v rámci toho jediného volného dne sebere a jde si třeba vyrábět dřevěnou poličku, i když ví, že bych raději dělala něco jiného. Proč si ji nemůže vyrobit jindy? Další věc je, že máme něco domluveného, jemu zavolá známý, že by potřeboval pomoc se stěhováním a on se sebere a jde. A pak mi řekne, promiň, já jsem zapomněl, že něco máme. Taky mě vyloženě sere, že ode mě čeká, že budu mu líbat nohy, když si udělá čas, ale u mě je to samozřejmé.
Druhá věc, co mě neskutečně sere, je jeho exmanželka. Chápu, že s ní má dítě a on jí chce pomáhat. Ale stačí, aby si ona pískla a on ruší všechny naše plány, protože ona přece potřebuje posekat zahradu. Poslední konflikt kvůli ní byl, když jí oznámil, že máme už na říjen vybranou svatební cestu. A ona se nakrkla, že ji to nevyhovuje, protože ona dělá v říjnu v práci zkoušky. A heleme, přítel mi oznámil, že by radši jel na dovču teď na last minute. A když jsem řekla, že promiň, já nemůžu, protože mám nasmlouvané zakázky, tak to uzavřel s tím, že v tom případě nikam nejedeme, protože si na to nejsem schopna udělat čas.
Navíc mě neustále srovnává s jeho ex. I když vždycky z těch jeho srovnání vycházím líp, tak mě to prostě sere jak mraky. Prostě každý den několikrát slyšet, že např. ten guláš byl skvělý, lepší něž od Andrey.
On je moje životní láska, ale… Těžko se s tím vyrovnávám teď, natož pak za několik let.
Omlouvám se za dlouho story.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
káťa
16.3.12 17:46

Pokud tě na něm tolik věcí štve už teď a máš pochybnosti, tak se nevdávej. Alespoň zatím. Prostě spolu choďte a čas ukáže…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.12 17:47
káťa píše:
Pokud tě na něm tolik věcí štve už teď a máš pochybnosti, tak se nevdávej. Alespoň zatím. Prostě spolu choďte a čas ukáže…

Jenže ono je všechno zařízeno, máme termín, zaplacené zálohy. Když to zruším, tak to skončí rozchodem.

• Citovat
  • Upravit
8566
16.3.12 17:49
káťa píše:
Pokud tě na něm tolik věcí štve už teď a máš pochybnosti, tak se nevdávej. Alespoň zatím. Prostě spolu choďte a čas ukáže…

Vidím to stejně. Pokud Tě na něm sere tolik věcí za pouhé dva roky co jste spolu, tak se nevdávej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 17:52

Víš, mám taky strach, že to všechno vidím zostřeně, protože mě svatba prostě trochu děsí. Nerada bych udělala chybu. Já nevím…jsou to skutečné důvody nebo mám prostě nervy na pochodu?

• Citovat
  • Upravit
3248
16.3.12 17:52
Anonymní píše:
káťa píše:
Jenže ono je všechno zařízeno, máme termín, zaplacené zálohy. Když to zruším, tak to skončí rozchodem.

V tom případě nechápu dotaz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.3.12 17:53

No já bych se spíš zeptala, jestli ses s ním o tom zkoušela bavit. Vysvětlit mu, jak se citíš a co Ti vadí. Vztah je v první řadě o komunikaci. A pokud ta nefunguje, tak se vážně nevdávej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
16.3.12 17:54
Anonymní píše:
Víš, mám taky strach, že to všechno vidím zostřeně, protože mě svatba prostě trochu děsí. Nerada bych udělala chybu. Já nevím…jsou to skutečné důvody nebo mám prostě nervy na pochodu?

Důvody má každý jiné .. Tisíc lidí tisíc chutí.. každému vadí něco jiného.. tobě vadí to, co si napsala.. a vypsala si toho docela dost na to, že spolu jste poměrně krátkou dobu a máte před svatbou … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.3.12 17:54

No zalato,nevím nevím :think: .S tou ex me to nasralo taky a to ji ani neznám a jen to čtu :pocitac: .Nečekej že se to po svatbě změní.Jen jestli opravdu ta nej láska je,když tě tolik věcí sere.....musíš se rozhodnout,ale já bych na svém místě oželela storno poplatky,neý vyhodit peníze za svatbu a pak třeba za rozvod.Pokud tě opravdu miluje…myslím že by tě mohl pochopit že se nechceš momentálně hnád do svatby…jenže ta mužská ješitnost 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
16.3.12 17:56

Myslím si to co holky.Ještě bych s vdáváním počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248

Máš to buď a nebo…říct mu, že ještě počkáte a tím i „riskovat“, že to nepobere a rozejdete se, nebo se vdát…třeba to cítí taky tak s :think: tou svatbou…hoďte řeč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007

Nebrala byhc si ho protože mu ex evidentně hodně anadmíru vztahů zasahuje do života a bohužel do vašeho společného…c omá proboha sekání její zahrady společného s jejich dítětem?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
Ivana1000 píše:
No já bych se spíš zeptala, jestli ses s ním o tom zkoušela bavit. Vysvětlit mu, jak se citíš a co Ti vadí. Vztah je v první řadě o komunikaci. A pokud ta nefunguje, tak se vážně nevdávej :(

Komunikace funguje docela normálně. Jenomže on je docela tvrdohlavý mezek a pocity nebere jako argument. Několikrát na to padla řeč, jenže po mě prostě chce přesné definice, co mi vadí, co cítím apod. a já to v tomhle případě nedokážu moc popsat. Nemám na to slova.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.12 18:00
Crystal87 píše:
Nebrala byhc si ho protože mu ex evidentně hodně anadmíru vztahů zasahuje do života a bohužel do vašeho společného…c omá proboha sekání její zahrady společného s jejich dítětem?? 8o

Cítí k ní zodpovědnost, protože je matkou jejich dítěte.

• Citovat
  • Upravit
485
16.3.12 18:00
Anonymní píše:
Ivana1000 píše:
No já bych se spíš zeptala, jestli ses s ním o tom zkoušela bavit. Vysvětlit mu, jak se citíš a co Ti vadí. Vztah je v první řadě o komunikaci. A pokud ta nefunguje, tak se vážně nevdávej :(
Komunikace funguje docela normálně. Jenomže on je docela tvrdohlavý mezek a pocity nebere jako argument. Několikrát na to padla řeč, jenže po mě prostě chce přesné definice, co mi vadí, co cítím apod. a já to v tomhle případě nedokážu moc popsat. Nemám na to slova.

Tak mně přišlo, že tady si to popsala docela výstižně. Myslím, že si vaši situaci dokážu dost dobře představit. Pominu-li srovnávání s bejvalkou, tak mi z toho plyne, že seš pro něj v žebříčku hodnot tak na 150. místě. Komukoliv a čemukoliv dá přednost před Tebou.
Pokud to on nechápe, není to proto, že bys to popisovala nějak nesrozumitelně, ale proto, že to prostě pochopit nechce.

S tou svatbou si to ještě hoooodně dobře rozmysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí