Mám se vdát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4986
16.3.12 20:49

Číst všechny příspěvky nebudu. Po přečtení prvotního příspěvku mě napadlo jen to, že přítel je chlap a občas se chová a jedná netaktně. Myslím si ale, že jemu to asi ani nedochází. Možná by nebylo špatné zajít do nějaké manželské poradny. Nemyslím si, že promlouvat a debatovat o nějakém tak velkém problému s chlapem samotným by k něčemu bylo. Každopádně pokud na tomhle zapracujete (oba dva), pak to nevidím jako důvod k rozchodu a zrušení svatby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.3.12 22:17

Přesně tak zlato,já bych to/ho více rozpracovala,rozvedla…otevřela si vino(dve,tri :lol: )a mluvila…ale až tedy po tom dopise.Mel by si ho přečit a mit moznost ho sám pochopit,urovnat si myšlenky a mít čas na přípravu rozhovoru jako ty :) .Už tady pald názor že si tě neváží,něco na tom bude :think: …jestli ses moc hodná tak si s tebou bude zametat.Možná tě má i dost jistou.Chápu,že je pro tebe důležitý s nim strávit čas,ale prostě:,,tys neměl čas minule,teď ho nemám já.neměla jsem jistotu,že ti do toho zase něco nevleze a jdu cvičit,,.kdyz mu toto reknes s durazným hlasem a pak pujdes tak ho pohlad,dej mu pusu a řekni že budeš spichat.Ne jen že mu dojde že si nenecháš všechno libit,ale dostane strach že dokážeš žit i bez neho a to chlapci moc nemusí…eee.Jde vidět ze ex uz v tom umi chodit a vi ze toto na neho plati.Proto ho tolik vyuziva.Protoze ona chuderka to nezvladne…ale ty si prece poradis a pockas na neho az se od ni vráti :| …a vsadím se že když se vráti domu tak na neho od tebe čaká večeře že :mrgreen: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 22:41

já třeba vím, že u nás by dopis nic neřešil. Já bych dopis nepsala, normálně bych si promluvila.

• Citovat
  • Upravit
24379
16.3.12 22:45

u nás zabral a ne jednou,oboustraně.počítám do dopisu i e-mail :lol: .Tak myslím si že je to skvělý zpusob jak popsat pocity a nikdo tě u toho nepřerušuje že přeháním,nebo tak…myslim ze je to uzasný,protoze to dává možnost premyslet a přečíst klidne i znova.Cteni nevyčerpává jako neustále argumenty.Samozdrejme preferuji osobní komunikaci a častou,ale jsou chvíle kdy jeden nechápe druhého a kdy se lepe piše,než mluví.Proc dříve se psalo tolik dopisu milostných :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
17.3.12 20:54

Zakladatelko rovnou říkám, že já být v Tvé situaci, tak bych tedy do sňatku „Ty, partner a ex“ vážně nešla, jelikož tam nefigurujete jen vy dva, ale bohužel „vy tři“.

Ani se Ti nedivím, že Ti vadí chování Tvého partnera, jelikož to by mě přímo „sr..lo“ a totálně ponižovalo.

A nechápu, proč Tě neustále srovnává s jeho Ex a proč ji neustále tahá do vašeho vztahu? Já bych mu to rovnou vpálila, že si nepřeji, aby neustále mě s ní srovnával a neustále o ní mluvil, natož organizoval podle ní společné dovolené (což hodnotím, jako vrchol drzosti vůči Tvé osobě), a pokud to bude pokračovat, tak prostě z toho vztahu odcházím, že prosě nechci být v žádném trojúhelníku.

Trochu mu nasadit nůž na krk „Buď a nebo“ a hlavně se toho nebát mu to říct narovinu (jaxi to psala zde, tak mu to vpálit přímo do očí). Uvidíš, jak se k tomu postaví, ale nenech se ponižovat a vůbec se s někým srovnávat. To nemáš zapotřebí.

A na závěr chci říct,že mi příjde, že Tvůj partner není zdaleka odloučen citově od jeho Ex, jelikož kdyby ano, tak i přes dítě ji pomíjí a norganizuje vaše věci podle toho, jak pískne Ex.

v tomhle bych žít vážně nechtěla (ponižování)

přeji hodně nervíků, jelikož pokud situaci razantně nevyřešíš, tak budeš ty nervíky vážně potřebovat, protože budou na pochodu, jak nabuzení vojáci jdoucí do 30ti leté války :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.12 21:05

Anonym 2:
Nečetla jsem vše, ale věta:

„Má snad milion koníčků a poměrně náročnou práci, takže máme dohodu, že každý týden minimálně jeden celý den a noc máme jen pro sebe.“

To je hustý. Jeden den z týdne pro sebe? Myslím, že se v prvním manželství „poučil“, jak vytlouct ze situace a soužití se ženou co nejvíc a aplikuje to na Tebe. Vždy má něco přednost a Ty ovšem máš být neustále k dispozici. To není rovnocenné. Škoda, žes o tom nepřemýšlela před naplánováním svatby. To bys měla lepší vyjednávací pozici o změnách. Teď ovšem se taky vdát nemusíš. Prostě si s ním promluv a uvidíš. Může to taky znamenat konec, tak to promysli.. Ale rovnocenný vztah to není! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1304
17.3.12 21:10

Já to chápu tak že on prostě není vniřně rozejitej … prostě ještě není úplně srovnanej s minulostí, nemá odžitý, dořešený – vnitřně – jinak by to nedělal- nesrovnával by Tě.
Zakladatelko- pokud se vdáš ted – uspěcháš to, musíš počítat s tím, že máš partnera kterej to nemá ještě psychicky dořešený – ještě ji vnitřně „nepustil“ ze života… budete trio …jestli to ustojíš pak hurá svatba …pokud ne .. počkej a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
17.3.12 22:54

s holkama z posledních dvou příspěvká na de mnou souhlasím zlato :roll: …co ten dopis?sesmolila jsi ho?chceš mu o zítra předat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
18.3.12 16:25

nečetla jsem diskuzi, můj čas je drahý. Pokud se musíš ptát, tak jednoznačně NE!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.15 08:36

Mám se vdát?

Ahojte, mám takové dilema…Jsme s přítelem už deset let, máme dvě děti a čekáme třetí, jenže pořád s ním nejsem vdaná. Dlouho se totiž ženit nechtěl a když se narodili děti, tak přišel s tím, že teda si mne vezme, ale ať nečekám, že se bude kolem svatby o něco starat, že vše musím vyřídit sama, což je jasný nesmysl…Takže jsem nakonec od svatby odstoupila a nechala to být, pač můj názor je, že pokud Vás chlap chce, tak se taky snaží a on byl opravdu laxní a k ničemu se neměl. Jenže teď, když čekáme třetí, tak si říkám, že by bylo fajn se už vzít. Myslela jsem, že přítel už dostal rozum a ejhle…zase přišel se stejnou písničkou…Ano, vezme si mne, ale mám se o vše postarat. Holky, co by jste dělaly na mém místě? Jde mi tady hlavně o děti, už dávno jsem chtěla, ať máme všichni stejné příjmení a jsme rodinka, ale takhle…nechci být ta, která uhnala chlapa za každou cenu, jsem zoufalá…

• Citovat
  • Upravit
3200
2.6.15 08:39

Neumím si představit být na tvém místě. Nepořizovala bych si první s chlapem, který nemá stejný názor na rodinu jako já - natož tři. Ale tak možnosti jsou jasné - buď spolkneš hrdost, to už jsi ostatně udělala a děláš hned od začátku, nebo neustoupíš a budeš dál „přítelkyně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.6.15 08:41
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takové dilema…Jsme s přítelem už deset let, máme dvě děti a čekáme třetí, jenže pořád s ním nejsem vdaná. Dlouho se totiž ženit nechtěl a když se narodili děti, tak přišel s tím, že teda si mne vezme, ale ať nečekám, že se bude kolem svatby o něco starat, že vše musím vyřídit sama, což je jasný nesmysl…Takže jsem nakonec od svatby odstoupila a nechala to být, pač můj názor je, že pokud Vás chlap chce, tak se taky snaží a on byl opravdu laxní a k ničemu se neměl. Jenže teď, když čekáme třetí, tak si říkám, že by bylo fajn se už vzít. Myslela jsem, že přítel už dostal rozum a ejhle…zase přišel se stejnou písničkou…Ano, vezme si mne, ale mám se o vše postarat. Holky, co by jste dělaly na mém místě? Jde mi tady hlavně o děti, už dávno jsem chtěla, ať máme všichni stejné příjmení a jsme rodinka, ale takhle…nechci být ta, která uhnala chlapa za každou cenu, jsem zoufalá…

Já jsem v tomhle dost konzervativní a já bych si hlavně dítě, ani jedno, natož 3, bez svatby nejspíš nepořídila a když už, jmenovaly by se všechny děti po mě. Na tom bych trvala. S partnerem je důležitá shoda.
A ve tvé situaci bych si ho asi nevzala, podle mě se ženit nechce, ale che jen udělat nějaké gesto naoko.

• Citovat
  • Upravit
32889
2.6.15 08:43

Postarala bych se. Obecně..neznám moc chlapů, kteří by se do zařizování svatby nejak angažovali (možná tak ty technické věci jako odvozy, co se bude pít..). Jak přesně chceš aby se zapojil? Můj se mnou vybíral akorát prstýnky (a stejně ho nenosil) a šli jsme spolu objednat termín. Na víc neměla ni čas ani chuť, ani schopnosti. Se třemi dětmi bych udělala malou svatbu, nijak organizačně náročnou. A k tomu potřebuješ jen to, aby byl chlap přítomen a měl funkční OP.
Ono pokud spolu jste x let a čekáte třetí dítě, pro chlapy je svatba jen formalita. Oni ji nepotřebují, mají ženu, děti, jmenují se po něm..Tak proč ještě zařizovat svatbu, šaškovat před rodinou..Ne každému se do toho chce. Promluvte si o stylu svatby. Já myslím že si tě vzít chce, ale nechce se mu do těch příprav.

Příspěvek upraven 02.06.15 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.15 08:43

Přesně tak to měla moje kamarádka - 3 děti, on se k ničemu neměl. O ruku jí nakonec požádal, a le jen proto, že ona se začala poohlížet někde jinde. Zasnoubením se pojistil a když mělo dojít na zařizování a hlavně placení prohlásil, že to už musí sama. Chtěla svatbu, má ji mít…tak ať se stará! Svatbu zrušila.

Nedovedu si představit, že by to na mě manžel celé nechal. vybírali jsme spolu hudbu, oblečení pro jeho syna, restauraci, jídlo…on přišel i s nápadem, kde se vezmeme. Zařídil hudbu na večer…o všem jsme spolu mluvili (kromě mých šatů samozřejmě). Když se pak něco nepovede, tak je to jasný, žena zařizovala, může za to ona.

Příspěvek upraven 02.06.15 v 08:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
2.6.15 08:44

Jen mě tak napadlo, že by byla sranda mu na to kývnout, a pak mu ukázat svítivě růžový oblek, že tohle jsi mu teda zařídila :-D třeba by se chytil za nos :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí