Mám se vdát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
2.6.15 08:45

Tak si s chlapem 10 let a znas ho a taky snad vis co chces. Tvuj duvod se nevdat mne osobne prijde dost malicherni…Muj muz byl taky ke svatbe laxni, protoze na zadne organizovane oslavy moc neni…nejradeji by to byl udelal ve 4 na radnici. Jenze ja stala o klasictejsi svatbu, tak jsem si ji zaridila :D On mel na starosti pouze pozvat svoji rodinu a dostavit se. Nemam ze sebe pocit, zebych jo uhnala za kazdou cenu, akceptovala jsem jeho nechut k podobnym akcim a on akceptoval muj zajem ten „cirkus“ podstoupit a to byl kompromis…ja jsem hlavne vedela, ze nema problem s manzelstvim pouze s tou ceremonii kolem, takze zadne vycitky me netrapi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.6.15 08:49
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takové dilema…Jsme s přítelem už deset let, máme dvě děti a čekáme třetí, jenže pořád s ním nejsem vdaná. Dlouho se totiž ženit nechtěl a když se narodili děti, tak přišel s tím, že teda si mne vezme, ale ať nečekám, že se bude kolem svatby o něco starat, že vše musím vyřídit sama, což je jasný nesmysl…Takže jsem nakonec od svatby odstoupila a nechala to být, pač můj názor je, že pokud Vás chlap chce, tak se taky snaží a on byl opravdu laxní a k ničemu se neměl. Jenže teď, když čekáme třetí, tak si říkám, že by bylo fajn se už vzít. Myslela jsem, že přítel už dostal rozum a ejhle…zase přišel se stejnou písničkou…Ano, vezme si mne, ale mám se o vše postarat. Holky, co by jste dělaly na mém místě? Jde mi tady hlavně o děti, už dávno jsem chtěla, ať máme všichni stejné příjmení a jsme rodinka, ale takhle…nechci být ta, která uhnala chlapa za každou cenu, jsem zoufalá…

Upřímně neznám chlapa, který by se nějak dobrovolně a rád podílel na přípravách svatby. Stačí, že to trauma zažije, nemusí se na to připravovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
2.6.15 08:51

Tak záleží na tom, kolik chceš tanečků kolem svatby. Jste spolu 10 let, budete mít tři děti, to si na pannu nevěstu těžko budeš hrát. Zařízení svatby v podstatě obnáší návštěvu matriky (musí oba), zajistit termín. Ostatní je jaksi navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
2.6.15 08:52

Podle mě není svatba záruka spokojené rodiny - takže mi nepřijde divný mít děti bez svatby :-) (taky nejsme svoji a zatím se k tomu neschyluje, ale máme jen jednoho prcka). A kdyby byla svatba, bylo by vše taky na mě - můj chlap na to prostě není :nevim:. Za mě - pokud o to stojíš, prostě si to zařiď a zkus ho třeba do toho zapojovat postupně - pomoc s výběrem a tak. U třech dětí už je to i o majetkové jistotě, kdyby se jednomu z vás něco stalo - dědictví, nárok na vdovský důchod, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
2.6.15 08:53

Tak můj muž taky nic nezařizoval. Byl je tam kde být musel, při kupování prstýnků, obleku. ubytování, restauraci, komunikaci ze svatební agentkou byla přes mě, pak nás tedy zavezl do města kde byly restaurace, a vybírali jsme spolu, ale to je snad jediné. :nevim:

Popravdě, zda budeme mít ubrousky zelené, nebo modré mu bylo jedno, stejně tak jakou barvu bude mít jeho kravata. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
2.6.15 08:54

Ono taky pro chlapy na zařizování svatby nic moc zajímavého není..vybírání oznámení (samotnou mě to při třetí bichli oznámení v tiskárně přestalo bavit), květin (tomu nerozumí žádnej chlap), zdobení, oblečení (klasický oblek stačí aten ve skříni snad má), vybírání menu..K čemu ho vlastně potřebuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
2.6.15 08:54
@zoidberg píše:
Upřímně neznám chlapa, který by se nějak dobrovolně a rád podílel na přípravách svatby. Stačí, že to trauma zažije, nemusí se na to připravovat :)

Tak to já jich pár znám. Ale jsou to tací, pro které je prostě rodina - tím myslím ta posvěcená papírem - docela důležitá věc. Prostě konzervativní typy no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
2.6.15 08:55

Já bych na to možná šla od lesa, řekla bych mu že když si mě nechce vzít, pomáhat mi tak neva…ale že dítě bude mít příjmení po tobě. Ty jako svobodná stejně rozhoduješ o příjmení dítěte až půjdete na matriku a neboj se ono to chlapovi nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
2.6.15 08:57

Jinak já si nedovedu představit svatbu už s dětmi :nevim: je mi to proti srsti. Známá se brala po letech s 2 dětmi a chtěla velkou svatbu s velkými bílými svatebními šaty. Což mě příjde ujetý :mrgreen: Rodiče jí to splnili, ale snažili se jí to vymluvit.

Ale to je věc názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.6.15 08:57

A v čem je problém, vždyť zajištění svatby je otázka pěti telefonů a tak půl dne obcházení. Já jsem na naší svatbě zajišťoval pouze kytky ( které mimochodem vůbec neodpovídaly tomu co jsem objednávali).
Dejme tomu ještě prstýnky které jsme dostali od mojí babičky a místo na hostinu jsme měli vybráno už několik let předem u jednoho známého ve vinárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.6.15 08:59
@KatkaX píše:
Tak to já jich pár znám. Ale jsou to tací, pro které je prostě rodina - tím myslím ta posvěcená papírem - docela důležitá věc. Prostě konzervativní typy no.

Tak ono do prvního rozvodu je to pro všechny chlapy docela důležitá věc, projít by si tím měli všichni. Je to jako vojna, neskutečná buzerace, ale chlapovi to prospěje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.6.15 09:00

Nebo to udělat jako tchýně. Jakmile jí přestalo kapat ze všech sociálních dávek tak se teda znova vdala a dozvěděli jsem se to docela náhodou o tři týdny zpět. Žádný caviky, podepsat papír a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.6.15 09:10

Já myslím, že zakladatelce jde především o tu formulaci: „tak já si tě teda vezmu, ale ty to zařid“. Pardon, dámy, ale v tomhle jeho touhu pi manželství opravdu nevidím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2713
2.6.15 09:11
@zoidberg píše:
Upřímně neznám chlapa, který by se nějak dobrovolně a rád podílel na přípravách svatby. Stačí, že to trauma zažije, nemusí se na to připravovat :)

Promiň, nechci se do nikoho navážet, ale nevím jak to jemněji napsat. Jsou to jen nevyspělé a silácké řeči. Když Ti to tak vadí, tak proč se toho účastnit. Opravdovej chlap nedělá nic z donucení. :mrgreen:
Obnovovatelko, je to jen o tom jak se domluvíte. Nevidím důvod proč si nezařídit svatbu po svém, ale přijde mi, že Tvůj přítel, moc parťák do života není. Jede si jen to co mu vyhovuje. Ale to už je po třech dětech asi pozdě zvažovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.6.15 09:19
@takymanžel píše:
Promiň, nechci se do nikoho navážet, ale nevím jak to jemněji napsat. Jsou to jen nevyspělé a silácké řeči. Když Ti to tak vadí, tak proč se toho účastnit. Opravdovej chlap nedělá nic z donucení. :mrgreen:
Obnovovatelko, je to jen o tom jak se domluvíte. Nevidím důvod proč si nezařídit svatbu po svém, ale přijde mi, že Tvůj přítel, moc parťák do života není. Jede si jen to co mu vyhovuje. Ale to už je po třech dětech asi pozdě zvažovat.

A já si zase myslím že to bereš moc tím ženským pohledem. Proč by měl být chlap špatnej když chce nechat zařizování svatby na ženě? Ono taky záleží svata a svatba. Je něco jiného Svatba ala grilovačka na zahradě, 20 lidí v restauraci, 200 lidí v restauraci, 200 lidí na rautu na pláži u moře… od toho se potom odvíjí ta náročnost zařizování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí