Mám se vdát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6638
3.6.15 12:38
@Danďuška píše:
Přečetla jsem si celou diskuzi a jsem ráda, že jsem takové věci nemusela řešit a mám takového chlapa, jakého mám :D Se svatbou přišel jako první můj tehdy přítel po 7 letech vztahu, požádal mě o ruku tak, že na to nikdy nezapomenu a celou svatbu jsme zařizovali spolu, někdy jsem spíše měla pocit, že je hlavní organizátor on :lol: Oba jsme si to užili na maximum i ty holuby jsme měli a to pro to, že máme rádi zvířata, tak aspoň v téhle podobě jsme je do svatby zařadili. Máme na to krásnou vzpomínku :kytka:

mnoho štěstí do společného života :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.15 12:47
@suricata píše:
milá bábi, jsou lidé extroverti, ti oslavy milují a pak introverti, pro ty jsou rodinné oslavy utrpení, proč hned mluvíš o oběšeném sousedovi? Trochu pochopení, je to o tom, jak si to ti dva utřepou, není žádný jeden jediný správný postup.

Pretoze vsetko si kupit nemozes, a aj introvert sa dokaze raz za cas premoct a ist na rodinne mecheche kvoli udrzaniu vztahov. Viem o com hovorim, ked idem do hospody s kolegmi, tak to nie je preto, ze by ma tam tahalo, ale proste preto, ze s nimi robim, a onen ‚teambuilding‘ nejak pretrpim. Ono sa potom s nimi lepsie spolupracuje a su ponekud ochotnejsi, nez ked si trvas na svojom ‚ja som introvert a vy si polibte‘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
3.6.15 12:54

@Bábi Zlopočasná nechtěla jsem být osobní, ale já jsem extrovert, miluju rodinně oslavy, vyžívám se v tom, peču a plánuju a bavím společnost, chlap na oslavu nakoupí a popřeje oslavenci, pak odejde a nemůžu říct, že by ho někdo měl rád míň, když je potřeba, postará se o ostatní rodinné příslušníky a oni o něj, ale oslav se fakt nebude účastnit a já to respektuju, on mě nenutí dělat komorní akce, já ho nenutím se účastnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.15 13:08

@suricata ale on ten chlap nakupi, popraje, ‚povinnost splni‘. Ja som lepsia, ja na oslave ostanem a zucastnene mlcim :jazyk: Ale ono je to presne o tom. Sice by som sa z toho najradsej vyvliekla, ale proste viem, ze tieto veci musim v ramci zachovania vzajomnych vztahov. Nebudem dupat nozickou ze ja nemusim ako zoidberg, ani davat najavo ze ja nechcem, ale ked uz je vsetko nachystane, tak sa milostivo podvolim ako partner obnovovatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
3.6.15 13:23

@suricata děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.6.15 13:55
@zoidberg píše:
No tys tu chyběl :mavam:
Nejsem ekonom, ale naše ekonomika skutečně doplácí na to, že máme snad nejdelší rodičovskou na světě.

Máš pravdu, nejsi ekonom. Není to tak. Respektive určitě to není tak, jak jsi pravděpodobně myslel - že díru do státní kasy dělají vyplacené rodičovské příspěvky. To fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.6.15 14:03
@Honza 12 píše:
Tak a svatba taky ve společnosti hodně ztrácí na významu.

To je problém až poslední 1-2 generací. A je otázka, jestli to není jenom dočasné. V těchto věcech se „trendy“ houpou jako kyvadlo. Za generace mé babičky a dříve šly holky v 16 do služby, našetřily si na věno a kolem 25, ale klidně i 30 se vdávaly (moje prababička měla první dítě ve 30 a stejně jich stihla 8, bylo to normální).

Za socíku se naše matky vdávaly v 18 - státní politika plné zaměstnanosti, novomanželských půjček a státních bytů jim ubrala starostí, cestovat se nemohlo, tak co jinýho dělat než chodit na tancovačky a š. kat… a 25letá rodička byla stará.

A tyto matky říkaly nám dcerám (mé generaci) - nechvátej s dětmi, máš času dost, jen cestuj, studuj, to my jsme nemohly. Výsledkem jsou 35leté a starší prvomatky, problémy s neplodností a podobně. V 35 letech musí žena stihnout hlavně to dítě, svatbu holt oželí a překousne to.

A tyto matky zase svým dcerám budou říkat - kariéra počká, ale dítě ne! A trvej na svatbě, kdyby tě nechal, ať jsi zajištěná!!

A tak dále a tak dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.6.15 14:35
@kacz píše:
Máš pravdu, nejsi ekonom. Není to tak. Respektive určitě to není tak, jak jsi pravděpodobně myslel - že díru do státní kasy dělají vyplacené rodičovské příspěvky. To fakt ne.

Vůbec jsi to nepochopila, myslel jsem to naprosto jinak. Ve vztahu k výkonu ekonomiky. O žádné díře ve státní kase jsem nikde nic nepsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.6.15 14:38

@zoidberg K jakému výkonu ekonomiky? Nebo jak se to podle tebe projevuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.15 20:30

Slovenski aktivisti tvrdia, ze registrovane partnerstvo chcu aj heterosexuali, tak nech sa obnovovatelka skoci zaregistrovat s priatelom, a ‚svoji‘ budu, a svadba nebude :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí