Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivunak píše:
@Honza 12 No právě, kdo by stál o takovou svatbu. Chápu, že třeba radostí nejásá, ale mohl se k tomu postavit víc s nadšením.
@Bábi Zlopočasná píše:
Normalny chlap s vlastnym myslenim normalne chape, ze obcas musi nieco urobitpre ludi, ktorych miluje, a nemoze si stat za svojim ako trucovite decko, nech to ludia ktorych miluje prezivaju ako chcu.
Takže jestli to dobře chápu, tak i když se chlap nechce ženit, tak prostě musí, protože si to přeje jeho rodina a jeho partnerka. Jo a pak se vznáší u toho oltáře jak jsi psala. No tak to se nedivím, že se vznáší, když prostě „musí“
@zoidberg Hele, nevím, jestli žiješ ve vztahu a je mně to jedno. Ale ujišťuji tě, že partneři od sebe názory a i myšlení postupem času, jak spolu žijí jeden od druhého částečně přejímají. To ať se ti líbí nebo ne!
@Halibar píše:
Nač být s člověkem, který si mě neváží?
Znamená to, že když si ty vymyslíš svatbu, a jemuje to u zádi.. Že si tě neváží? ![]()
@Honza 12 píše:
Pro tebe a pro mě jo. Dokážeš pochopit člověka, aniž bys ho odsuzovala, že nemá rád vztahy? Že nerad mluví z cizími lidmi. Tj i s těmi které my normální považujeme za blýzkou rodinu. Že svoji mámu výdává max 4× ročně?
Ja neodsudzujem. Clovek co nema rad vztahy ma ale pruser. Kto Ti pomoze ked nieco potrebujes? No len ten, s ktorym aky taky vztah udrzujes. A nakoniec bude kazdy nieco potrebovat.
Lenze dnes sa to nenosi. Zijeme v svete, kde prachy, a nie vztahy maju prioritu. Ked sa spytam kamosky co planuje na stare kolena, pretoze vztahy nerada pestuje, odpoveda ze si zaplati opatrovatelku… suseda tak mala opatrovatelku pre otca… a nasla ho nevladneho ako sa sam obesil
Prezil, neviem aku to malo dohru, suseda je rovesnicka mojej mamy, a vztahy pestovali viac susedske nez kamaratske.
@Honza 12 píše:
Pro tebe a pro mě jo. Dokážeš pochopit člověka, aniž bys ho odsuzovala, že nemá rád vztahy? Že nerad mluví z cizími lidmi. Tj i s těmi které my normální považujeme za blýzkou rodinu. Že svoji mámu výdává max 4× ročně?
Pochopit se to dá, ale žít bych s ním nechtěl. Nicméně pravda je jedna. Řešit to po třech dětech je mírně řečeno trochu pozdě.
Stejně je sranda, co všechno se probírá na takovém jednoduchém tématu: Já se chci vdávat a on mě v tom nepodpoří. Zjednodušeně řečeno. ![]()
Ja bych si v klidu promluvil o tom, co te trapi a jak by sis to predstavovala a ten samy prostor bych dal priteli..bez vycitek a prikazu.Meli byste dojit ke vzajemnemu kompromisu.Pak bych to zkusil takto zit nejaky cas. Svatbu bych zatim odlozil..
@kluuuk píše:
Ja bych si v klidu promluvil o tom, co te trapi a jak by sis to predstavovala a ten samy prostor bych dal priteli..bez vycitek a prikazu.Meli byste dojit ke vzajemnemu kompromisu.Pak bych to zkusil takto zit nejaky cas. Svatbu bych zatim odlozil..
Výborně. On nechce nic chystat a není nadšenej. Ona chce aby se podílel a byl nadšenej. Takže aby udělali kompromis. tak on bude trochu nadšenej.. Juchů A ona..
@takymanžel píše:
Vážně se nechci hádat, ale tohle ještě musím. Jen na známém tunelu naši představitelé pro..hospodařily, slušně řečeno, několik desítek miliard. Kolik asi stát vyplácí na mateřských ročně. Pár stovek milionů. Myslím, že další debata o tomhle je bezpředmětná.
Jsou to taky desítky miliard…
@Honza 12 píše:
Výborně. On nechce nic chystat a není nadšenej. Ona chce aby se podílel a byl nadšenej. Takže aby udělali kompromis. tak on bude trochu nadšenej.. Juchů A ona..
Nakonec se bude vznášet před oltářem a svítit pýchou ![]()
Jako my všichni…
@zoidberg píše:
Jsou to taky desítky miliard…
A i kdyby, tak to zaplatí jeden řádně provedený tunel. Jak příznačný název.
A takových akcí se dějí desítky, ne li stovky.
@ivunak píše:
@zoidberg Co podsouvá? Společný život je o kompromisu a o domluvě, co se týká důležitých událostí v životě, což si myslím, že svatba je.
Moje vlastní myšlení by mohlo jako být, že ode dneška nevařím, neperu, nežehlím a dělej si co chceš jo? Hm, to by teda vypadalo, kdyby každý ve vztahu měl jenom svůj názor a na přání partnera nebo jeho potřeby by kašlal…
A seš si vědomá toho, že kompromis znameá, že občas ustoupí i ta ženská. On třeba ustoupil tím, že s tou svatbou souhlasil. Chtít po něm, aby ještě nadšeně vybíral oznámení s tím, že jinak nebudeš vařit není kompromis, ale vydírání ![]()
@WontTell píše:
A seš si vědomá toho, že kompromis znameá, že občas ustoupí i ta ženská. On třeba ustoupil tím, že s tou svatbou souhlasil. Chtít po něm, aby ještě nadšeně vybíral oznámení s tím, že jinak nebudeš vařit není kompromis, ale vydírání
Ty vážně zařizuješ svatbu? Svoji? S těmihle názory?
![]()