Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
No tys tu chyběl
Nejsem ekonom, ale naše ekonomika skutečně doplácí na to, že máme snad nejdelší rodičovskou na světě.
Chyběl, ale nemam čas, bo zařizuju svatbu
Je fakt, že jsme se k tomu kdysi dostali u piva a ostatní docela koukali (seděl tam Ital, Ind a Ir). Ale ted to prej mají zkrátit na rok, nebo co…
@WontTell píše:
Někdy mě až děsí, o kolik skvělých manažerek, vědkyň, výzkumnic a jiných geniálních zaměstnankyň s úžasnou kariérou naše ekonomika přichází tím, že se ženská „stará o chlapovy děti“.
Tak ja napriklad nebudujem nejaku extra karieru, ale vdaka materskej som trikrat ‚presvihla‘ kazdorocne zvysovanie platu. Aj keby mi len stovku boli chceli pridat ![]()
@zoidberg píše:
No tys tu chyběl
Nejsem ekonom, ale naše ekonomika skutečně doplácí na to, že máme snad nejdelší rodičovskou na světě.
Taky nejsem ekonom, ale naše ekonomika doplácí především na hrabivost ve vysokých kruzích. Rodičovská dovolená je proti rozkradeným miliardám za předražené zakázky a pod. doslova kapkou v moři. ![]()
Nestihla jsem přečíst všechny příspěvky, ale obecně mně zaráží názor, že chlap na zařizování svatby moc není a že už stačí, že musí prožít tu hrůzu o oženit se. Holky, toto nechápu. ![]()
Vždyť právě zařizování věcí kolem svatby ukáže, jak je chlap ochotný se podílet na společném životě, jestli mu žena stojí za to, aby s ní zorganizoval JEJICH svatbu. Měla by to být událost pro oba a já bych nechtěla stát u oltáře s chlapem, kterého jsem tam skoro musela dovlíct!
A pokud by se náhodou stalo a měla bych dítě před svatbou a svatbu bych chtěla, tak by se jmenovalo po mě, aby měl chlap snahu, protože jeho ego by tím, že se jeho dítě nejmenuje po něm by dost trpělo. ![]()
@WontTell píše:
Tak žádost o ruku možná je mužská záležitost, ale svatba? Myslíš, že všechny ty fotokoutky, svatební stromy, barvy svatby a podobný nesmysly vymysleli chlapi?
Tak to vymyslela společnost. Základy byly nějaké základní rytuály. Aby společnost prostě fungovala.. Pičičandy, barvičky. holoubci, balónky. To už je buzines..
@takymanžel píše:
Jenže s manželkou se můžeš rozvést, když jsou děti dospělé, tak ji můžeš prakticky vyškrtnout ze života, ale děti máš na „krku“ do smrti. Kdykoli můžou přijít pro radu, pro pomoc. Zkrátka rodičovství se zrušit nedá. Manželství ano.
To nemá smysl, v tomhle si nerozumíme.
@ivunak píše:
Nestihla jsem přečíst všechny příspěvky, ale obecně mně zaráží názor, že chlap na zařizování svatby moc není a že už stačí, že musí prožít tu hrůzu o oženit se. Holky, toto nechápu.
Vždyť právě zařizování věcí kolem svatby ukáže, jak je chlap ochotný se podílet na společném životě, jestli mu žena stojí za to, aby s ní zorganizoval JEJICH svatbu. Měla by to být událost pro oba a já bych nechtěla stát u oltáře s chlapem, kterého jsem tam skoro musela dovlíct!
A pokud by se náhodou stalo a měla bych dítě před svatbou a svatbu bych chtěla, tak by se jmenovalo po mě, aby měl chlap snahu, protože jeho ego by tím, že se jeho dítě nejmenuje po něm by dost trpělo.
Hele. Někdy se chlap podílí na společném životě naprosto luxusně. Byť nesnáší společenské události, typu narozeniny, svadba, atd atd.
@Honza 12 píše:
Hele. Někdy se chlap podílí na společném životě naprosto luxusně. Byť nesnáší společenské události, typu narozeniny, svadba, atd atd.
Ale normalny chlap stale chape, ze bez rodinnych spolocenskych udalosti to nejde, nezavisle na jeho neznasanlivosti.
@takymanžel píše:
Taky nejsem ekonom, ale naše ekonomika doplácí především na hrabivost ve vysokých kruzích. Rodičovská dovolená je proti rozkradeným miliardám za předražené zakázky a pod. doslova kapkou v moři.
No to je na jinou diskuzi, ale kapka v moři to určitě nebude.
@Menora píše:
A nejen ekonomika, doplácí na to hlavně samotné ženské a svým způsobem i chlapi. Sice máme 2-4 roky RD, ale celková situace na to nastavená moc dobře není. Co myslíš u nás v práci? Zaměstnavatel je skvělý, ale také uvažuje prakticky, potřebuje aby ta ženská nastoupila teď po třech letech, ale ona nemá školku, nemá hlídání, takže ji raději dá výpověď.
Ani po třech letech nemá školku? Jak to?
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale normalny chlap stale chape, ze bez rodinnych spolocenskych udalosti to nejde, nezavisle na jeho neznasanlivosti.
Jak jsi na to přišla? Jsou rodiny, kde chlap i žena, jsou jenom samy pro sebe, a rodine společenské události prostě neprovozují. Sice to nechápu.. Ale jsou i tací. A milujou se. Hm..
@Honza 12 A jednou za život je těžký to vydržet? Zvlášť pokud ví, že by se jeho přítelkyně a v tomto případě matka jeho tří dětí ráda za něj vdala, aby měli stejné jméno a zaujme k tomu takový postoj, měla bych s tím dost problém.
A nejen ekonomika, doplácí na to hlavně samotné ženské a svým způsobem i chlapi. Sice máme 2-4 roky RD, ale celková situace na to nastavená moc dobře není. Co myslíš u nás v práci? Zaměstnavatel je skvělý, ale také uvažuje prakticky, potřebuje aby ta ženská nastoupila teď po třech letech, ale ona nemá školku, nemá hlídání, takže ji raději dá výpověď.