Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@takymanžel píše:
Jenže je rozdíl pro někoho něco bez keců udělat a tvářit se alespoň neutrálně a nebo to podat jako dobře udělám, ale měj na vědomí, že mě to Se. e.
On se tak tvářil..? Tak pak si ho nebrat. A zůstat u zavedeného nastavení a pravidel..
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale NEMUSI… len sa potom nesmie cudovat, ze si ostatni zariadia zivot inak, bez neho. Pretoze ostatni tiez NEMUSIA, vieme?
No takže vlastně MUSÍ, pokud nechce rozchod. To jsou ty kompromisy ![]()
@zoidberg píše:
Vážně ne? Pokud by se rodičovská zkrátila jen o rok, hospodařil by stát s přebytkem. Pokud by šli pracovat i ti „někteří lidi“, mohly by být třeba dvojnásobné důchody
Jenže pokud by Ti nahoře „neprohospodařovali“ tak by mohli být matky s dětmi doma i trojnásobek. Ale to je fakt spousta zbytečných kdyby. Nebo ty snad vážně věříš, že by ve státní pokladeně vydržel přebytek. Tak naivní snad nikdo být nemůže. ![]()
@Honza 12 uved me trochu do obrazu, ja jsem reagoval na prispevek s datem brezen 2012 a dal uz to necetl..takze je to ten samy pritel, jen situace o 3 roky pozdeji?
@Honza 12 píše:Nevím samozřejmě jak se tvářil, ale z reakce zakladatelky je zřejmé, že z toho měla ten dojem. :
On se tak tvářil..? Tak pak si ho nebrat. A zůstat u zavedeného nastavení a pravidel..
@Anonymní píše:
Dlouho se totiž ženit nechtěl a když se narodili děti, tak přišel s tím, že teda si mne vezme, ale ať nečekám, že se bude kolem svatby o něco starat, že vše musím vyřídit sama,
Přečetla jsem si celou diskuzi a jsem ráda, že jsem takové věci nemusela řešit a mám takového chlapa, jakého mám
Se svatbou přišel jako první můj tehdy přítel po 7 letech vztahu, požádal mě o ruku tak, že na to nikdy nezapomenu a celou svatbu jsme zařizovali spolu, někdy jsem spíše měla pocit, že je hlavní organizátor on
Oba jsme si to užili na maximum i ty holuby jsme měli a to pro to, že máme rádi zvířata, tak aspoň v téhle podobě jsme je do svatby zařadili. Máme na to krásnou vzpomínku ![]()
@takymanžel píše:
Jenže pokud by Ti nahoře „neprohospodařovali“ tak by mohli být matky s dětmi doma i trojnásobek. Ale to je fakt spousta zbytečných kdyby. Nebo ty snad vážně věříš, že by ve státní pokladeně vydržel přebytek. Tak naivní snad nikdo být nemůže.
Máš recht, v tomhle jsem naivní ![]()
@zoidberg píše:
No takže vlastně MUSÍ, pokud nechce rozchod. To jsou ty kompromisy
Tvrdohlavy maly chlapcek co bude dupat nozickou.
Je kompromis to, ze Ty si svoje vydupes, a ja to budem ticho znasat, pretoze Ty NEMUSIS?
Okrem toho, rozchod je az najkrajnejsie riesenie. Ono sa da zariadit zivot nezavisly na partnerovi aj v manzelstve ![]()
@zoidberg No vidíš, že se občas shodnem.
Vykomunikovat se dá ledacos. Jen chtít. ![]()
@takymanžel píše:
Jenže pokud by Ti nahoře „neprohospodařovali“ tak by mohli být matky s dětmi doma i trojnásobek. Ale to je fakt spousta zbytečných kdyby. Nebo ty snad vážně věříš, že by ve státní pokladeně vydržel přebytek. Tak naivní snad nikdo být nemůže.
A to je sen každé ženy! Být doma ne 3, ale 9 let. Ono už po těch třech letech je dost z nich pro nějakou odpovědnou práci nepoužitelných, po devíti letech to by byla teprve hitparáda! Kdyby se tak místo prodlužování doby nebo zvyšování peněz ty snahy obrátily tak, aby bylo možno kam ty děti umístit, když chce žena jít pracovat a to nedejbože dřív, než za ty 3 roky.
@KatkaX píše:
A to je sen každé ženy! Být doma ne 3, ale 9 let. Ono už po těch třech letech je dost z nich pro nějakou odpovědnou práci nepoužitelných, po devíti letech to by byla teprve hitparáda! Kdyby se tak místo prodlužování doby nebo zvyšování peněz ty snahy obrátily tak, aby bylo možno kam ty děti umístit, když chce žena jít pracovat a to nedejbože dřív, než za ty 3 roky.
Neberte všechno tak doslova. To je každého věc jak si uspořádá život. Já jen chtěl poukázat, že peněz by bylo dost na cokoli.
@takymanžel píše:
Neberte všechno tak doslova. To je každého věc jak si uspořádá život. Já jen chtěl poukázat, že peněz by bylo dost na cokoli.
OK. Já už jsem se smířila s tím, že nežijeme v právní státě. Teď už jen přemýšlím, jestli tedy pryč nebo ne, protože tady mám pocit se to nehne.
@takymanžel píše:
Nechci se v tom šťourat, ale jak už tu padlo, taky mi přijde, že tě nějaká ženská podrazila a máš s nimi trochu problémy. Ženy a muži se navzájem potřebují a to nejen k udržení rodu. Měli by se doplňovat, právě proto, že mají trochu rozdílné priority. Základem šťastného partnerství, je fyzická přítažlivost vzájemná úcta a pochopení pro druhého.Já vím, že to mnohým bude znít jako klišé. Moje žena je nejlepší kamarádka a člověk, kterému se můžu svěřit se vším a naopak. Kamarádka samozřejmě neznamená v tom smyslu, že se mnou u piva bude vykrkávat abecedu.
Blahopřeji a přeji spoustu krásných let do budoucna ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja neodsudzujem. Clovek co nema rad vztahy ma ale pruser. Kto Ti pomoze ked nieco potrebujes? No len ten, s ktorym aky taky vztah udrzujes. A nakoniec bude kazdy nieco potrebovat.Lenze dnes sa to nenosi. Zijeme v svete, kde prachy, a nie vztahy maju prioritu. Ked sa spytam kamosky co planuje na stare kolena, pretoze vztahy nerada pestuje, odpoveda ze si zaplati opatrovatelku… suseda tak mala opatrovatelku pre otca… a nasla ho nevladneho ako sa sam obesilPrezil, neviem aku to malo dohru, suseda je rovesnicka mojej mamy, a vztahy pestovali viac susedske nez kamaratske.
milá bábi, jsou lidé extroverti, ti oslavy milují a pak introverti, pro ty jsou rodinné oslavy utrpení, proč hned mluvíš o oběšeném sousedovi? Trochu pochopení, je to o tom, jak si to ti dva utřepou, není žádný jeden jediný správný postup.
@Bábi Zlopočasná píše: Normalny chlap s vlastnym myslenim normalne chape****, ze obcas musi nieco urobit pre ludi, ktorych miluje, a nemoze si stat za svojim ako trucovite decko, nech to ludia ktorych miluje prezivaju ako chcu.
jééé co to je normální chlap? ![]()