Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
Tak já jestli můžu říct, tak někteří chlapi, neradi něco mění. Aneb dokud to funguje, tak do toho nevrtej. Jeden můj kamarád, nesnáší svatby, oslavy atd. Akce, které se řídí nějakýma společenskýma konvencema.. Vadí mu slavit s příbuznejma jeho vlastní narozeniny. Nesnáší ten cirkus okolo. A přesto je ochotnej sice s kecama si tu svojí vzít!.. Až tak mu na ní záleží.
Jasně, lidi mají různé iracionální fóbie. Ale moh by alespoň předstírat zájem, jak psala @suricata . To jsou jediné „lži“ které jsou přímo žádoucí. Ony některé ženy si stejně tyhle věci nejraděj zařídí samy, ale potřebují cítit alespoň náznak zájmu.
@takymanžel píše:
Jasně, lidi mají různé iracionální fóbie. Ale moh by alespoň předstírat zájem, jak psala @suricata . To jsou jediné „lži“ které jsou přímo žádoucí. Ony některé ženy si stejně tyhle věci nejraděj zařídí samy, ale potřebují cítit alespoň náznak zájmu.
Přesně. I když se chlap podílet nechce, tak úplně stačí, když se přemůže a vyslechne si občasný traktát na téma „co už mám všechno nakoupeno a zařízeno“.
@Honza 12 píše:
To je lepší si hrát pro radost ženy na to, že seš z toho nadšenej.. A vlastně ji tím lžeš.. Teď nevím co je horší a kdo rozhodne, co je správné? Možná říct. Svatba je mě u řiti. Nic se pro nás nezmění. Ale miluju tě, jsme rodina, chci ti udělat radost.. A byl bych rád když si ji užiješ. Naplánujeme to podle tebe miláčku..
Jó tak to je samozřejmě taky možnost. Otázka je, jestli by po vyřčení první věty neměl na hlavě talíř. A k další už by se nedostal. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:Blbost. Já hovořím, že nikdo nedokážet udržet toho druhého v manželství, když ten druhej tam být už prostě nechce. Svadba a manželství nedává žádnou! jistotu. v tom smyslu, že spolu zůstanem, zestárnem, vychováme spolu děti.(tak jak by to mělo být) manželství dává akorát nějaké právní jistoty…
Coz je smutne, pretoze tymto vlastne hovoris, ze si dolezitejsi nez nejake Tvoje vlastne decko.
@takymanžel píše:
S tím souhlasím.. A zvlášť, když jsou spolu už 10 let-musel vědět, že ji to bude mrzet ![]()
Nezabilo by ho to, kdyby se na chvilku přemohl.
@Menora píše:
Přesně. I když se chlap podílet nechce, tak úplně stačí, když se přemůže a vyslechne si občasný traktát na téma „co už mám všechno nakoupeno a zařízeno“.
Jé takhle to bylo u nás
ale já se svatbou moc nevyšilovala, měli jsme maličkou svatbu.
@suricata píše:
od ženy s děckama můžeš odejít, manželství rozvést během chvilky, jediný opravdový závazek je hypotéka
No já bych to poopravil. I když se dva chtějí rozejít, jsou na tom domluvení a nejsou svoji, můžou jít okamžitě každý svou cestou. V případě manželství i když jsou dohodnutí, musí dojít k soudu a ten může (ale nemusí) trvat měsíce nebo i roky. Do té doby je to takové plácání v nefunkčním manželství, docela opruz. Pak musí jeden druhého vyplatit, je s tím spojena spousta poplatků a nákladů navíc.
@Menora píše:
Občasný traktát? Nakoupeno a zařízeno? Ta svadba nemusí být tak složitá ne?
Občasný traktát by si tak měl vyslechnout, když žena čeká první dítě. Nebo se zařizuje nový domov. Ačkoli je chlapovy jedno, jakou barvu bude mět ta která dečka. A meruňková není barva ale příchuť zmrzliny. ![]()
@Honza 12 píše:
Blbost. Já hovořím, že nikdo nedokážet udržet toho druhého v manželství, když ten druhej tam být už prostě nechce. Svadba a manželství nedává žádnou! jistotu. v tom smyslu, že spolu zůstanem, zestárnem, vychováme spolu děti.(tak jak by to mělo být) manželství dává akorát nějaké právní jistoty…
To ano. Ale uvedomujes si, ze spolocny domov, kde je mama a otec je jedinou istotou Tvojich deti?
@Honza 12 píše:
Občasný traktát? Nakoupeno a zařízeno? Ta svadba nemusí být tak složitá ne?
Občasný traktát by si tak měl vyslechnout, když žena čeká první dítě. Nebo se zařizuje nový domov. Ačkoli je chlapovy jedno, jakou barvu bude mět ta která dečka. A meruňková není barva ale příchuť zmrzliny.
Ty nejsi ženská
. Jistě ze svých zkušeností moc dobře víš, že my ženské dokážeme i z jednoduché věci, která se stala za jednu minutu, udělat slohovouu práci na 10 stran, takže velikost svatby nehraje roli. Jde jen o to projevení zájmu.
@WERISKA píše:
S tím souhlasím.. A zvlášť, když jsou spolu už 10 let-musel vědět, že ji to bude mrzet
Nezabilo by ho to, kdyby se na chvilku přemohl.
No to nezabilo.
a vědět že ji to bude mrzet. To opravdu nemusel..
@Bábi Zlopočasná píše:
To ano. Ale uvedomujes si, ze spolocny domov, kde je mama a otec je jedinou istotou Tvojich deti?
Já to vím. Ale když ten druhej prostě nechce, tak celé tohle mé vědění je mě platný, jak mrtvému zimník..
@Honza 12 píše:
No to nezabilo.a vědět že ji to bude mrzet. To opravdu nemusel..
po 10 ti letech? To by ji musel hodně málo znát
![]()
@Honza 12 píše:
No to nezabilo.a vědět že ji to bude mrzet. To opravdu nemusel..
Musel, pretoze to tu uz raz bolo. Ked ona kvoli jeho nezaujmu uz raz svadbu nenaplanovala, hoci chcela, aka je pravdepodobnost ze na druhy pokus, ked on zase zopakuje prdim ti na nejaku svadbu, rob si co chces len neotravuj, ze ona zazrakom otoci a bude z jeho pristupu nadsena?
@WERISKA píše:
po 10 ti letech? To by ji musel hodně málo znát![]()
Přesně to sem chtěl napsat. To by musel mít IQ retardovanýho lenochoda.