Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
S tímhle souhlasím. Ostatně i ten chlap o kterém je tu řeč. A to druhý asi taky přetrpí. Když říkal, ať si tu svatbu ona zařídí podle svého. Tady byl velkej problém asi to. Že on se do toho nehrne s nadšením…
No právě o tom ten celej příběh obnovovatelky je.
@takymanžel píše:
Ale staví se k ní, jak lačnej k sr. ní. Já nevím proč spoustu lidí, ten „jen papír“ tak irituje. Minimálně si to přeje jeho partnerka a není zas takový problém ji to splnit. Tahle přezíravost,„tak si to nějak zařiď“ totiž dost vypovídá o jeho vztahu k ní.
A že by to bylo po tolika letech pro ostudu? Tak možná pro pavlačový drbny. „Jé paní, viděla ste ji v těch bílejch šatech a jak se nesla a po třech dětech“. Normálním lidem je to šumák. Maximálně si řeknou, že je to dost, že se rozhoupal.
Tak já jestli můžu říct, tak někteří chlapi, neradi něco mění. Aneb dokud to funguje, tak do toho nevrtej. Jeden můj kamarád, nesnáší svatby, oslavy atd. Akce, které se řídí nějakýma společenskýma konvencema.. Vadí mu slavit s příbuznejma jeho vlastní narozeniny. Nesnáší ten cirkus okolo. A přesto je ochotnej sice s kecama si tu svojí vzít!.. Až tak mu na ní záleží.
@suricata píše:Čert vem měz tebe mluví zlomené srdce, přeju ti, ať najdeš někoho, kdo tě bude potřebovat, naplňovat, s kým ti bude krásně.
Ve mě to vyvolává otázku, proč se ten chlap na dvě minuty nezapře a neřekne: jupí konečně se vezmeme! Jsem tak šťastný. A miluju tě tak že bych chtěl aby to bylo cele podle tebe, tak nám to zaříď. ![]()
edituju, myslím tento konkrétní případ, bo stejně skončí v chomoutu, jen ženě zůstává hořká pachuť z toho, že si to vynutila…
Příspěvek upraven 03.06.15 v 08:49
@zoidberg píše:
To nebude příčina, já myslím, že to je tím, že se muži a ženy vzájemně nepotřebují.
Ale potrebuju. Len stieranim rozdielov medzi muzmi a zenami poniektori jedinci nevedia, ako zit v pare, co si navzajom davat… cim by asi tak mohol byt chlap zene uzitocnym, a naopak. A preto si myslia ze sa navzajom nepotrebuju, a preto sa cely zivot navzajom hladaju a nemozu najst.
@suricata píše:
Ve mě to vyvolává otázku, proč se ten chlap na dvě minuty nezapře a neřekne: jupí konečně se vezmeme! Jsem tak šťastný. A miluju tě tak že bych chtěl aby to bylo cele podle tebe, tak nám to zaříď.
Protože by to bylo neupřímný..??
@Honza 12 píše:
Tak já jestli můžu říct, tak někteří chlapi, neradi něco mění. Aneb dokud to funguje, tak do toho nevrtej. Jeden můj kamarád, nesnáší svatby, oslavy atd. Akce, které se řídí nějakýma společenskýma konvencema.. Vadí mu slavit s příbuznejma jeho vlastní narozeniny. Nesnáší ten cirkus okolo. A přesto je ochotnej sice s kecama si tu svojí vzít!.. Až tak mu na ní záleží.
Já to mám podobně jako Tvůj kamarád, nemám ráda řízené akce typu dětská oslava s balónky a klaunem, svatba s rozbíjením talířů a prvním tancem nevěsty s ženichem…z toho je mi až špatně, ale svatba je pro mě natolik důležitá a podstatná, že jsem do ni šla, ale udělali jsme to s manželem tak, abychom se při ní oba cítili dobře, jednoduchou a prostou, ale doufám, že hezkou
. Snažili jsme se vyhnout tomu cirkusu co nejvíce to šlo.
@Honza 12 píše:
Protože by to bylo neupřímný..??
stejně skončí v chomoutu, jen ženě zůstává hořká pachuť z toho, že si to vynutila…
@zoidberg mna by skor zaujimalo, preco je dieta mensi zavazok nez svadba. Ked pride na decko, tak bum bum a je aj to tretie, ale svadbu si treba premysliet, aby som neskodoval ![]()
@zoidberg píše: Čert vem mě
Zadal jsem si do gůglu „proč se muži nechtějí ženit“ a vyjelo mi 378 000 výsledků
V případě žen to bylo jen 12 400.
Ale v jednom článku to píší naprosto přesně:
„Muži - na rozdíl od žen - svatbu obvykle nepovažují za tak zlomový mezník v životě jako ženy. Možná postačí jen ho trochu popostrčit. Třeba se nenásilně zeptat, jaký má vlastně na ženění názor. Není vyloučeno, že partnerovi prostě jen nedošlo, jak je pro vás důležité, aby se stal manželem. Jestliže opravdu chce po vašem boku strávit zbytek života, nejspíš vám vyjde vstříc, přestože se sám za sebe k veselce staví spíš vlažně“
No jestli tohle není většinový příklad…?
Svadba vůbec není zlomový mezník v životě přeci. Když chci se ženskou být, tak s ní prostě budu. A svadba je jen ofiko toho potvrzení. Tím že si ji vezmu, tak se běžnej život nezmění.. Jen má ta ženská navíc nějaké zákonné zastání. A to je samozřejmě plus.. Vlastně celá ta rodina má z toho vyplývající právní.. Bla bla bla
@Bábi Zlopočasná píše:
@zoidberg mna by skor zaujimalo, preco je dieta mensi zavazok nez svadba. Ked pride na decko, tak bum bum a je aj to tretie, ale svadbu si treba premysliet, aby som neskodoval
od ženy s děckama můžeš odejít, manželství rozvést během chvilky, jediný opravdový závazek je hypotéka ![]()
@suricata píše:
stejně skončí v chomoutu, jen ženě zůstává hořká pachuť z toho, že si to vynutila…
To je lepší si hrát pro radost ženy na to, že seš z toho nadšenej.. A vlastně ji tím lžeš.. Teď nevím co je horší a kdo rozhodne, co je správné? Možná říct. Svatba je mě u řiti. Nic se pro nás nezmění. Ale miluju tě, jsme rodina, chci ti udělat radost.. A byl bych rád když si ji užiješ. Naplánujeme to podle tebe miláčku.. ![]()
@Honza 12 píše:
To je lepší si hrát pro radost ženy na to, že seš z toho nadšenej.. A vlastně ji tím lžeš.. Teď nevím co je horší a kdo rozhodne, co je správné? Možná říct. Svatba je mě u řiti. Nic se pro nás nezmění. Ale miluju tě, jsme rodina, chci ti udělat radost.. A byl bych rád když si ji užiješ. Naplánujeme to podle tebe miláčku..
já jsem to hodila do placu jako otázku k zamyšlení, nechci se hádat, co je a není správné, nicméně tvoje odpověď se mi moc líbí ![]()
@suricata píše:
od ženy s děckama můžeš odejít, manželství rozvést během chvilky, jediný opravdový závazek je hypotéka
Přesně tak. Manželství bude stejně trvat jen tak dlouho, pokuď oba spolu budou chtít být. Až jeden chtít nebude, tak se rozdělí majetek a šmitec. Ještě určí péče o děti..
@Honza 12 píše:
Přesně tak. Manželství bude stejně trvat jen tak dlouho, pokuď oba spolu budou chtít být. Až jeden chtít nebude, tak se rozdělí majetek a šmitec. Ještě určí péče o děti..
Coz je smutne, pretoze tymto vlastne hovoris, ze si dolezitejsi nez nejake Tvoje vlastne decko.