Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je dobře že si se s náma o to podělila
,sice čteme jen jaká je tvoje verze,ale i ta nám stačila napsat co si nezaujatě o tom myslíme a v žádném příspěvku není nic proč je dobré se vdávat
.Teda kromě lásky,ale po dvouch letech je to ještě normální být zamilovaný.Jenže časem je to i o jiných hodnotách ![]()
beckie píše:Anonymní píše:Kraviny to nejsou, to je jasný…i kdyby byly pokud Tě to jednou trápí, tak je jasný, že byste to měli probrat. Ale jde o důležité rozhodnutí, takže řešit to tady na fóru s lidma, kteří Vás neznají, nemá vůbec žádný smysl.beckie píše:Děkuji
Asi se ptáš na špatném místě, tyhlety pochyby by měl nejspíš slyšet hlavně Tvůj partner. Tak jak jsi to napsala tady, takto to říci mu. Narovinu. Promiň, nevím, jestli si Tě chci vzít, protože občas se ke mně chováš jako debil a já se bojím, že za čas to neustojím a budu se rozvádět. Myslím, že nám si tu popsala dost konkrétních věcí, tak s těmito jít za ním. Nebrečet, nevztekat se, ale věcně mu říct, že s takovou se Ti do svatby prostě nechce. Podle toho, jak se k tomu postaví bych se rozhodla, zda se vdát či ne. My Ti tady stejně na dálku poradíme akorát pěknou snůšku keců a rozhodnutí zůstane jen a jen na Tobě. Přeju Vám hodně štěstí, ať už to dopadne jakkoliv![]()
![]()
![]()
Víš, já jsem asi i chtěla slyšet, že to nejsou kraviny, co mě štve. A vlastně tím, že jsem to byla nucena nějak popsat do diskuze, tak jsem své pocity jakoby jednoznačněji definovala.
Hlavně tady, kde jakmile se chlap zachová jakkoliv jinak než jak se píše v romantických knížkách, tak bývá poslední dobou vypískán a zakladatelkám se radí okamžitý ale okamžitý rozchod, odchod apod.
Napiš nebo mu řekni přesně to, co je jsi napsala tady a uvidíš. Víc si radit netroufám. Nevidím Váš problém jako nic neřešitelného. A pokud se milujete, když budete chtít, tak to dáte. I ex zvládnete.![]()
Já vím, že těžko posuzovat situaci, když neznáte aktéry. Ale s tím se nemůžu svěřit nikomu v okolí, protože by to mohlo pak rychle vyletět na světlo, a to bych nerada. Takže jsem chtěla i jiné úhly pohledu, za které jsem vděčná. Trošku se mi ulevilo, když jsem se mohla svěřit. Prostě se pak ten problém zdá trochu řešitelnější. Děkuji.
Určitě to nejsou kraviny, co řešíš. Nedivím se Ti. Mám ráda chlapi, kteří se k rozvodu postaví čelem, chápou, že dítě je i jejich a jsou zodpovědní. Je vidět, že Tobě malá nevadí, naopak, máš ji ráda, ale tohle je přehnané. On to asi nevidí, nebo já nevím. Sem si to napsala jasně, srozumitelně, věcně, vůbec bych se nebránila dát mu to přečíst, buď celé, nebo mu to přepsat.
Co se svatbou, to Ti neporadím, bo nevím. Razím heslo, že lepší je litovat toho, co jsme udělali než toho, že jsme to neudělali. Ale svatba je obrovský životní krok, tady holt platí jiná pravidla. Měla bys mu dát jasně najevo, že bývalka sice patří do jeho života jako matka jeho dítěte, ale že vše má hranice. Že jim nechceš zakazovat styk, ale vše s mírou a až po tom, co si naplánujete spolu. Je to těžké a nezávidím Ti…
Fakt, dej mu to přečíst… ![]()
Ester13 píše:
Určitě to nejsou kraviny, co řešíš. Nedivím se Ti. Mám ráda chlapi, kteří se k rozvodu postaví čelem, chápou, že dítě je i jejich a jsou zodpovědní. Je vidět, že Tobě malá nevadí, naopak, máš ji ráda, ale tohle je přehnané. On to asi nevidí, nebo já nevím. Sem si to napsala jasně, srozumitelně, věcně, vůbec bych se nebránila dát mu to přečíst, buď celé, nebo mu to přepsat.
Co se svatbou, to Ti neporadím, bo nevím. Razím heslo, že lepší je litovat toho, co jsme udělali než toho, že jsme to neudělali. Ale svatba je obrovský životní krok, tady holt platí jiná pravidla. Měla bys mu dát jasně najevo, že bývalka sice patří do jeho života jako matka jeho dítěte, ale že vše má hranice. Že jim nechceš zakazovat styk, ale vše s mírou a až po tom, co si naplánujete spolu. Je to těžké a nezávidím Ti…
Fakt, dej mu to přečíst…
Díky za podporu ![]()
Raději to přepíšu. Ten dopis se mi líbí čím dál tím víc, aspoň mě takhle nebude utloukat argumenty hned, ale až si to celé přečte. Právě že svatbu beru jako hodně velký krok, proto bych měla ráda před ní jasno.
wildcherry píše:
Je dobře že si se s náma o to podělila,sice čteme jen jaká je tvoje verze,ale i ta nám stačila napsat co si nezaujatě o tom myslíme a v žádném příspěvku není nic proč je dobré se vdávat
.Teda kromě lásky,ale po dvouch letech je to ještě normální být zamilovaný.Jenže časem je to i o jiných hodnotách
Jinak k těm vdavkám máme i jiné důvody kromě lásky. Aby jsme byli informováni o zdravotním stavu toho druhého (přítel má poměrně nebezpečné povolání), pak čistě majetkové důvody (jen přece spolu bydlíme a společného majetku přibývá).
Ahoj, já si velmi dobře vzpomínám, když jsem se vdávala já. Byla jsem v 6 měsíci těhu a o to víc mi to v hlavě šrotovalo… Brát jsme se teda chtěli, ještě než jsem otěhotněla! Najednou jsem viděla tisíc důvodů, proč se nebrat a měla neuvěřitelnou chuť ze svatby vycouvat, ale taky jsem nenašla odvahu. Dnes jsem opravdu šťastně vdaná. Někdy mě naštve, to jo, ale jinak mám super parťáka, perfektního otce pro syna, skvělého milence a nejlepšího kamaráda… Nebudu litovat, že jsem tehdy neposlechla srdíčko. Brali jsme se po čtyřech letech, kdy už zamilovanost dávno opustila náš kraj a teď jsme spolu dva roky. Někdy mě mrzí, že manžel nemá žádný pořádný koníček, na kterém bych nejraději ujížděla s ním, takže mám trošku opačný problém. Ty máš jistotu, že bude dobrý táta. Víš, z mého pohledu, kdybys neměla pochybnosti, asi bys nebyla úplně normální ![]()
wildcherry: po dvou letech naopak zpravidla klesá zamilovanost i sexuální touha a člověk strácí růžové brýle. Říká se, že jen pevné vztahy vydrží.
Anonymní píše:Další věc je, že máme něco domluveného, jemu zavolá známý, že by potřeboval pomoc se stěhováním a on se sebere a jde. A pak mi řekne, promiň, já jsem zapomněl, že něco máme. Taky mě vyloženě sere, že ode mě čeká, že budu mu líbat nohy, když si udělá čas, ale u mě je to samozřejmé.
Ale stačí, aby si ona pískla a on ruší všechny naše plány, protože ona přece potřebuje posekat zahradu.
Poslední konflikt kvůli ní byl, když jí oznámil, že máme už na říjen vybranou svatební cestu. A ona se nakrkla, že ji to nevyhovuje, protože ona dělá v říjnu v práci zkoušky. A heleme, přítel mi oznámil, že by radši jel na dovču teď na last minute. A když jsem řekla, že promiň, já nemůžu, protože mám nasmlouvané zakázky, tak to uzavřel s tím, že v tom případě nikam nejedeme, protože si na to nejsem schopna udělat čas.
věř, že to nejsou kraviny. Taky „máme“ ex a dítě. Mám pocit, že kdysi v začátku vztahu vezl manžel oba dva kamsi na autobus nebo na letiště, když jeli na dovču, teď už nevím. Udělala jsem tenkrát velké dusno, od té doby už se nic takového nekonalo. Ano, stalo se asi 10×, že jel k nim domů opravit dítěti počítač anebo zapojit nějakou elektroniku, ale to se dá snad tolerovat.
Dává přednost své exmanželce před tebou a to je dosti zásadní problém. Co až se vám narodí dítě? Se svatbou bych si to velmi rozmyslela.
Ja bych si ho na Tvem miste klidne vzala:) Pokud vis, ze Te miluje, ze mu na Tobe zalezi, sla bych do toho. Myslim, ze problem je spis v tom, ze kdyz mu chces neco „vycist“, ze mu mozna neumis presne a vecne popsat, co Ti vadi a jak bys to chtela. Chlapi neumi cist mezi radky, potrebuji vse polopate a naucit se s nima „zachazet“ neni jen tak. Takze mu rekni, jak moc ho milujes, jak moc se na vasi svatbu tesis, ze ho take chces mit chvili sama pro sebe, ale ze Te boli a zranuje, kdyz pak da prednost bejvalce nebo nekomu jinemu. A co se vasich dnu „jen pro vas dva“ tyce, vzdycky mu je v tydnu pripomen, aby pak skutecne nemohl zapomenout. Drzim palce!! Bude to ok, uvidis:)
wildcherry píše:
napiš to,dejmu to a zdejcni se s kamoškou na víno
Souhlasím! Držím palce a informuj nás! dopis je fakt dobré řešení. Nehrát na city, vyvarovat se buď to nebo já. Věcně, i pro chlapa pochopitelně (teď neznevažuji intelekt chlapů, ale přemýšlejí trochu jinak). ![]()
tomikadze píše:
Ahoj, já si velmi dobře vzpomínám, když jsem se vdávala já. Byla jsem v 6 měsíci těhu a o to víc mi to v hlavě šrotovalo… Brát jsme se teda chtěli, ještě než jsem otěhotněla! Najednou jsem viděla tisíc důvodů, proč se nebrat a měla neuvěřitelnou chuť ze svatby vycouvat, ale taky jsem nenašla odvahu. Dnes jsem opravdu šťastně vdaná. Někdy mě naštve, to jo, ale jinak mám super parťáka, perfektního otce pro syna, skvělého milence a nejlepšího kamaráda… Nebudu litovat, že jsem tehdy neposlechla srdíčko. Brali jsme se po čtyřech letech, kdy už zamilovanost dávno opustila náš kraj a teď jsme spolu dva roky. Někdy mě mrzí, že manžel nemá žádný pořádný koníček, na kterém bych nejraději ujížděla s ním, takže mám trošku opačný problém. Ty máš jistotu, že bude dobrý táta. Víš, z mého pohledu, kdybys neměla pochybnosti, asi bys nebyla úplně normální
wildcherry: po dvou letech naopak zpravidla klesá zamilovanost i sexuální touha a člověk strácí růžové brýle. Říká se, že jen pevné vztahy vydrží.
Ju, to je krásné, že ti to tak vychází ![]()
Růžové brýle už nemám asi rok. Mě zamilovanost opouští po roce, vždycky jsem to tak měla a dám za to ruku do ohně
Navíc spolu bydlíme snad od úplného počátku (končil mu nájem a tak jsme se rozhodli sestěhovat) a i tak je teď spousta věcí daleko krásnějších než ze začátku. Tož, holky, já jdu sesmolit ten dopis. A to vínko si otevřu už teď, na to bude třeba trochu alkoholu ![]()
Daska07 píše:
Ja bych si ho na Tvem miste klidne vzala:) Pokud vis, ze Te miluje, ze mu na Tobe zalezi, sla bych do toho. Myslim, ze problem je spis v tom, ze kdyz mu chces neco „vycist“, ze mu mozna neumis presne a vecne popsat, co Ti vadi a jak bys to chtela. Chlapi neumi cist mezi radky, potrebuji vse polopate a naucit se s nima „zachazet“ neni jen tak. Takze mu rekni, jak moc ho milujes, jak moc se na vasi svatbu tesis, ze ho take chces mit chvili sama pro sebe, ale ze Te boli a zranuje, kdyz pak da prednost bejvalce nebo nekomu jinemu. A co se vasich dnu „jen pro vas dva“ tyce, vzdycky mu je v tydnu pripomen, aby pak skutecne nemohl zapomenout. Drzim palce!! Bude to ok, uvidis:)
Jo, tak to jsi vystihla dokonale! Děkuji
![]()
Ester13 píše:wildcherry píše:Souhlasím! Držím palce a informuj nás! dopis je fakt dobré řešení. Nehrát na city, vyvarovat se buď to nebo já. Věcně, i pro chlapa pochopitelně (teď neznevažuji intelekt chlapů, ale přemýšlejí trochu jinak).
napiš to,dejmu to a zdejcni se s kamoškou na víno
Jdu sesmolit ten dopis. Děkuji za podporu ![]()
V tomhle je tezke poradit, nikdo nejsme ve tve kuzi a je to dost tezky poradit, ale to, ze kazdymu pomaha, to mam doma taky takoveho chlapa, taky me to kolikrat stve, ze jde treba za kamarady, ale na druhou stranu se mi to snazi vynahradit jindy…
Ale s tou ex, to chapu, to bych asi taky neskousla - na druhou stranu je to matka jeho ditete, ale musi respektovat, ze uz ma novy zivot - novy zivot s tebou…
Je to prima nápad, ale měla bych z toho trochu strach, jen přece to může vyznít trochu jinak, než to třeba bylo zamýšleno. Ale píšu si to do seznamu možností.