Mám se vdát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
2.6.15 09:44

Ja bych si hlavne ujistila, zda nestoji o SVATBU nebo o MANZELSTVI. To jsou dve hodne odlisne veci ;) Z toho, ze se mu nechce nic zarizovat bych zaver nevyvozovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.6.15 09:44

@zoidberg Neříkám, že je nutná svatba za každou cenu, ale když už, tak právě z lásky.

• Citovat
  • Upravit
6638
2.6.15 09:46
@zoidberg píše:
Je spousta důvodů proč se vdávat, ale z lásky? To už je snad překonané, milovat se můžou až za hrob i bez těch šaškáren okolo :roll:

ano, milovat se můžou, ale je nádherné, když ten chlap má jasno a řekne, toto je ta jediná a vyvolená, s kterou chci strávit zbytek života, a žena odpoví ano, toto je muž, kterého budu milovat a ctít do konce mých dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.6.15 09:46
@jjelena píše:
@zoidberg Neříkám, že je nutná svatba za každou cenu, ale když už, tak právě z lásky.

Obnovovatelka napsala, že by to chtěla proto, ať mají stejné příjmení a jsou rodinka, což jsou podle mě ryze praktické důvody (a pochopitelné), ale s láskou to nemá mnoho společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
2.6.15 09:48
@zoidberg píše:
Obnovovatelka napsala, že by to chtěla proto, ať mají stejné příjmení a jsou rodinka, což jsou podle mě ryze praktické důvody (a pochopitelné), ale s láskou to nemá mnoho společného.

No, kdyby ho nenáviděla, vdávat se snad nebude, ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.6.15 09:49
@suricata píše:
ano, milovat se můžou, ale je nádherné, když ten chlap má jasno a řekne, toto je ta jediná a vyvolená, s kterou chci strávit zbytek života, a žena odpoví ano, toto je muž, kterého budu milovat a ctít do konce mých dnů.

No jo, ale ty následky potom 8o
Lidé by se neměli brát pod vlivem hormonů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
2.6.15 09:52
@zoidberg píše:
Lidé by se neměli brát pod vlivem hormonů

teď jsi to vystihl :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
2.6.15 09:54
@zoidberg píše:
Lidé by se neměli brát pod vlivem hormonů…

Jaké následky myslíš? Vytvoření krásného doma, do kterého přivedete společné plody lásky? Klidný přístav, který tvoří jeden pro druhého? Pomoc v nemoci? Nastavení náruče, kdzž se druhý necítí dobře? Společné stáří naplněné smíchem vnoučat?

Lidé jsou stále pod vlivem nějakého hormonu, to by vylučovalo svatbu úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.6.15 09:54

Ja jsem s chlapem z lasky a vdavala jsem se z praktickych duvodu…na tom nic divneho nevidim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.6.15 09:59
@zoidberg píše:

Ano, ale bohužel toto na mě působí jak alibismus. Chtěla jsem se vdávat z lásky, on nechtěl, tak ted se ho tam snažím dotlačit aspoň kvůli příjmení. :mrgreen: A promin, toto měla mít vyřešeno už u prvního dítěte.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
2.6.15 10:05

@zoidberg A souhldím s tím, že by se člověk neměl vdávat / ženit pod vlivem hormonů. U nás se chtěl ženit partner, já si moc jistá nebyla, nakonec jsem se vdala, pořídila si s ním dvě děti a po 12 letech se rozvedla. A ten začátek, ty mé pochybnosti dnes beru jako výzvu k tomu, že jsem to dělat neměla. A následky? Mám dvě krásny zdravý děti, splácím vyplacení ho ze SJM, jsem na hypotéku sama. Ale jsem spokojená a štatsná, i když na začátku jsem si to pok…a sama :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6661
2.6.15 10:16
@suricata píše:
Jaké následky myslíš? Vytvoření krásného doma, do kterého přivedete společné plody lásky? Klidný přístav, který tvoří jeden pro druhého? Pomoc v nemoci? Nastavení náruče, kdzž se druhý necítí dobře? Společné stáří naplněné smíchem vnoučat?Lidé jsou stále pod vlivem nějakého hormonu, to by vylučovalo svatbu úplně.

Ale tohle ti papír na radnici nezajistí - vše to co popisuješ, si dva lidé mohou dát i bez papíru. Život není červená knihovna nebo telenovela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.6.15 10:16
@suricata píše:
Jaké následky myslíš? Vytvoření krásného doma, do kterého přivedete společné plody lásky? Klidný přístav, který tvoří jeden pro druhého? Pomoc v nemoci? Nastavení náruče, kdzž se druhý necítí dobře? Společné stáří naplněné smíchem vnoučat?Lidé jsou stále pod vlivem nějakého hormonu, to by vylučovalo svatbu úplně.

Nee, myslel jsem právníky, soudy, sociálky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
2.6.15 10:26
@bartsch píše:
Ale tohle ti papír na radnici nezajistí - vše to co popisuješ, si dva lidé mohou dát i bez papíru. Život není červená knihovna nebo telenovela.

Nezajistí, ale o něčem vypovídá, jak jsem tu už někde psala, ten papír říká, že jsme se jako pár rozhodli veřejně ukázat, že spolu počítáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.6.15 10:32
@jjelena píše:
@zoidberg A souhldím s tím, že by se člověk neměl vdávat / ženit pod vlivem hormonů. U nás se chtěl ženit partner, já si moc jistá nebyla, nakonec jsem se vdala, pořídila si s ním dvě děti a po 12 letech se rozvedla. A ten začátek, ty mé pochybnosti dnes beru jako výzvu k tomu, že jsem to dělat neměla. A následky? Mám dvě krásny zdravý děti, splácím vyplacení ho ze SJM, jsem na hypotéku sama. Ale jsem spokojená a štatsná, i když na začátku jsem si to pok…a sama :nevim:

Jsem na tom naprosto stejně :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria