Nechce svěřit dítě otci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6895
19.3.12 14:44
Honzuovka píše:
Lidi by si hlavně měli dobře rozmyslet, s kým si dítě pořizují (pokud je teda plánované).

S tím naprosto souhlasím :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
19.3.12 14:56
byron píše:
No neví, jestli tedy častěji ženy, to máš nějak podložený?
Mi řekni, porč teda opouštějí chlapi častěji rodinu? Třeba kvůli jiný ženský…?
Většinou teda slyším, že chlap odejde od rodiny… Málokdy s esebere ženská a jde…

jo, na to jsou statistiky.
Jsou dva nejčastější případy rozchodů:

1. chlap odejde od rodiny, ok, jeho rozhodnutí, nenarušuje vztah matka - děti
  2. žena vykopne chlapa z rodiny, není ok, protože matka svým rozhodnutím narušuje vztah otec - děti
byron píše:
A víš co, dopřej nám to právo se rozvést a mít děti také ve své péči, ono dříve nebylo tak snadně, nebylo to ani možné.....
A společnosti vládli chlapi, ženská ani neměla volební právo, natož nějaká rodičovská práva u případného rozvodu…

Já Ti to právo neberu, jen je potřeba přitom respektovat i právo dětí a otce.
Emancipace je pro ženy fajn, ale jen v oblastech, kde dosud nebyly zvýhodněné, že? Jakmile se emancipuje i na druhou stranu, to je křiku.
A volební právo - teď nemá volební právo 1 845 tis. občanů ČR, to taky není dobře. Rodiny s dětmi tvoří 41% populace, ale volební sílu mají pouze 29%. Něco s tím zkusím udělat.

• Citovat
  • Upravit
695
19.3.12 15:02

Tak já osobně nemám ráda věty typu: Máš si rozmyslet s kým si pořizuješ dítě. Do hlavy druhýmu nevidíme a kolikrát člověka nepoznáme ani za celý život. Lidi se mění s věkem a se situací a ono stát se rodičem je dost velký zlom a může člověka změnit.

Taky si myslím, je počítat sitatistiky na „mrchy matky“ a „hajzli otcové“ je blbost. Je to případ od případu a ve věci péče o dítě je přece úplně jedno kdo se chtěl rozvádět a proč. Rozvod, to je přece jen mezi náma, jak to zasahuje do rodičovství? Tatínek nebo maminka se zamiloval do někohop jiného a tím se stává nesvéprávný ve výchově? Ten dotyčný přestal milovat nás, ale ne své dítě. A i když to kolikrát svádí k názoru „vykašlal jsi se na nás, tak už děcko neuvidíš“, tak bysme si měli uvědomit, že tím bysme své děťátko použili jen jako zbraň proti nenáviděnému. A to pominu fakt, že spousta manželství se rozvádí nejen pro nevěru nebo alkoholismus, když to prostě nejde, tak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
19.3.12 15:16
Filipina píše:
Do hlavy druhýmu nevidíme a kolikrát člověka nepoznáme ani za celý život. Lidi se mění s věkem a se situací a ono stát se rodičem je dost velký zlom a může člověka změnit.

Souhlas. Vždycky si vzpomenu na památnou větu: „Ty mě neznáš, ale až mě poznáš, tak zjistíš, že mě vůbec neznáš.“

Filipina píše:
Rozvod, to je přece jen mezi náma, jak to zasahuje do rodičovství?

Tady bych si dovolil trochu oponovat. On ten rozvod a jeho důvody do rodičovství přeci jen trochu zasahují, i proto se v tom kolikrát soudy šťourají. Zejména pokud se tam objevuje jednostranné fyzické nebo psychické násilí vůči partnerovi nebo dětem a pod. Ale váhu by tomu měly dávat pouze ve velmi asymetrických a jasných případech.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky