Nechce svěřit dítě otci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Táta Pavel
19.3.12 13:57
ArankaC. píše:
Dítě má právo na otce a otec na dítě, tak ať to dá když tak k soudu. Samozřejmě záleží na okolnostech, protože já zrovna řeším trochu opačný případ, kdy mi bylo dítě svěřené do péče a snažím se s otcem slušně domluvit na schůzkách a tak a on si ještě pořád stěžuje, že když mu dám dítě 1× týdně na celý den, že je to málo a když byl malý nemocný, nechtěl mi to věřit a řval po mě, že si vymýšlím, že chce potvrzení od doktorky a podobně a malý doma hicoval v horečkách. Takže záleží na tom, jestli to tak opravdu je, nebo jak to ten otec interpretuje…

A Ty se divíš, že řve? Myslíš, že když jeden rodič je v kontaktu s dítětem jeden den v týdnu, že je to dost, pokud mu na dítěti skutečně záleží a chce o něj pečovat, rozvíjet ho? Jak by bylo Tobě, kdyby soud svěřil dítě jemu do péče a on Ti ho „půjčoval“ jednou týdně na celý den? Zbláznila by ses strachem, touhou, láskou a bůh ví čím ještě. Myslíš, že chlapi nemají srdce, že nemilujou děti? Chovej se k druhému tak, jak chceš, aby on se choval k Tobě. Aspoň tak.

• Citovat
  • Upravit
Lenkaamimi
19.3.12 13:58

je to tady yajímavá diskuze. a čím dál víc vidím, že lidé vnímají matky jako ty zlé a otce jako chudáky, kteří jsou oloupeni o dítě. realitu ale vnímám úplně jinak. reálné příběhy jsou jiné. všechno je naopak a matky se třesou strachy před chlapy..co všechno dovedou.

• Citovat
  • Upravit
byron
19.3.12 14:02
Táta Pavel píše:
ArankaC. píše:
Dítě má právo na otce a otec na dítě, tak ať to dá když tak k soudu. Samozřejmě záleží na okolnostech, protože já zrovna řeším trochu opačný případ, kdy mi bylo dítě svěřené do péče a snažím se s otcem slušně domluvit na schůzkách a tak a on si ještě pořád stěžuje, že když mu dám dítě 1× týdně na celý den, že je to málo a když byl malý nemocný, nechtěl mi to věřit a řval po mě, že si vymýšlím, že chce potvrzení od doktorky a podobně a malý doma hicoval v horečkách. Takže záleží na tom, jestli to tak opravdu je, nebo jak to ten otec interpretuje…
A Ty se divíš, že řve? Myslíš, že když jeden rodič je v kontaktu s dítětem jeden den v týdnu, že je to dost, pokud mu na dítěti skutečně záleží a chce o něj pečovat, rozvíjet ho? Jak by bylo Tobě, kdyby soud svěřil dítě jemu do péče a on Ti ho „půjčoval“ jednou týdně na celý den? Zbláznila by ses strachem, touhou, láskou a bůh ví čím ještě. Myslíš, že chlapi nemají srdce, že nemilujou děti? Chovej se k druhému tak, jak chceš, aby on se choval k Tobě. Aspoň tak.

Ona tu mluvila o horečce!!! Že chlap je tak milující, že řve na matku, že má dítě horečku !!! Ano, já se divím, že dospělý člověk nepochpí, že díě má horečku
A myslíte si vážně, že ženská dítě porodí, odkojí třba, vypiplá, že to není nic?

Příspěvek upraven 19.03.12 v 14:04

• Citovat
  • Upravit
byron
19.3.12 14:03
Lenkaamimi píše:
je to tady yajímavá diskuze. a čím dál víc vidím, že lidé vnímají matky jako ty zlé a otce jako chudáky, kteří jsou oloupeni o dítě. realitu ale vnímám úplně jinak. reálné příběhy jsou jiné. všechno je naopak a matky se třesou strachy před chlapy..co všechno dovedou.

přesně!Ser děsím doby, kdy tu liga bláznů bude nařizovat střídavku a budou se děti svěřovat otcům- protože to jsou chudáci!

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
19.3.12 14:16
byron píše:
Ona tu mluvila o horečce!!! Že chlap je tak milující, že řve na matku, že má dítě horečku !!! Ano, já se divím, že dospělý člověk nepochpí, že díě má horečku
A myslíte si vážně, že ženská dítě porodí, odkojí třba, vypiplá, že to není nic?

Už mi vykáš? :D
I moje partnerka mluvila o strašné nemoci a horečkách a nechala si vystavit potvrzení od doktorky, že se děti nesmí přemisťovat. Pak se z toho vyklubalo mírné nastuzení a sama doktorka uznala, že převoz a další domácí léčba otcem je v pohodě. Přesto mi děti odmítla vydat a řvala na mě přitom ona. Takže ono to není tak černobílé.
A myslíš si vážně, když chlap dře jako vůl, postaví pro rodinu dům, taky piplá děti a snaží se, že to není nic? Dělat si zásluhu z toho, co je biologicky podmíněno a co chlap z principu věci ani dělat nemůže, to není fér.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
19.3.12 14:18
Lenkaamimi píše:

Ony by se třást nemusely, kdyby respektovaly, že i chlap může být milující rodič. Nechci paušalizovat, ale matky se třesou strachy proto, že by mohly přijít o své výhradní právo o dětech rozhodovat.

• Citovat
  • Upravit
byron
19.3.12 14:19
Táta Pavel píše:
byron píše:
A myslíte si vážně, že ženská dítě porodí, odkojí třba, vypiplá, že to není nic?
Už mi vykáš? :D
I moje partnerka mluvila o strašné nemoci a horečkách a nechala si vystavit potvrzení od doktorky, že se děti nesmí přemisťovat. Pak se z toho vyklubalo mírné nastuzení a sama doktorka uznala, že převoz a další domácí léčba otcem je v pohodě. Přesto mi děti odmítla vydat a řvala na mě přitom ona. Takže ono to není tak černobílé.
A myslíš si vážně, když chlap dře jako vůl, postaví pro rodinu dům, taky piplá děti a snaží se, že to není nic? Dělat si zásluhu z toho, co je biologicky podmíněno a co chlap z principu věci ani dělat nemůže, to není fér.

Nevykám Ti, to bylo slovo do pranice ;) .

Hele, moje sestřenka zase takhle nechtěla vydat zvracející dceru a tatínek to nechtěl pochopit, víš? já to znám i z té druhé strany, nejen hodné tatínky, ale taky zabedněnce

• Citovat
  • Upravit
byron
19.3.12 14:20
Táta Pavel píše:
Lenkaamimi píše:
Ony by se třást nemusely, kdyby respektovaly, že i chlap může být milující rodič. Nechci paušalizovat, ale matky se třesou strachy proto, že by mohly přijít o své výhradní právo o dětech rozhodovat.

Zkus s eněkdy podívat, jakto vypadá kolem Tebe- nemůžeš to brát jen podle sebe…

• Citovat
  • Upravit
6569
19.3.12 14:23
Táta Pavel píše:
Lenkaamimi píše:

:palec: To, že jsme dítě porodily nám nedává výhradní právo na dítě. Rodiče jsme OBA! Ono je v pořádku, že chlap po dobu našeho rodičáku nosí domu prachy, ty se dělí rovným dílem v případě rozvodu, ale dítě je jen náš majetek a jen my máme rozhodovat o tom, kdy ho laskavě otci „půjčíme“ (ježí se mi vlasy z tohoto půjčování).
Je něco jiného, pokud je rozchod z důvodu narkomanie či týrání, ale ruku na srdce, jaké je procento těchto vyhrocených případů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
19.3.12 14:25
byron píše:
přesně!Se děsím doby, kdy tu liga bláznů bude nařizovat střídavku a budou se děti svěřovat otcům- protože to jsou chudáci!

Proč myslíš, že se častěji rozvádějí ženy, proč častěji vykopnou ony chlapa a ne naopak? Proč jsou to ženy, které častěji naruší tu společnou rodinnou péči? No protože si myslí, že se zbaví chlapa a už vůbec jim nedochází, že zasahují i do vztahů děti - otec. Pokud by matky přistupovaly k rozchodům tak, že se budou velmi obávat toho, že bude nastolena střídavka, dost z nich by couvlo a hledalo řešení ve zlepšování vztahu. Ale vykopnout chlapa a nechat si děti pro sebe je tak lákavé… Řekni mi jediný důvod, proč by neměla být nařízena střídavka, pokud oba rodiče chtějí o dítě plně pečovat. A proč by v případě, že se shledá střídavka nevhodná pro dítě, měla být přednostně nařizována výlučná péče matky?

• Citovat
  • Upravit
1aktak1
19.3.12 14:26

I já mohu přidat jeden případ kdy matka upírala otci dítě a nedávala mu ho ani ve dnech stanovených soudem, tvrdila, že má horečky, zápal plic atd atd, a ten stejný den a s tím dítětem jsem ji viděla na dětském zimním kluzišti… Nejsou jen otcové ti „špatní“…

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
19.3.12 14:28
byron píše:
Zkus s eněkdy podívat, jakto vypadá kolem Tebe- nemůžeš to brát jen podle sebe…Hele, moje sestřenka zase takhle nechtěla vydat zvracející dceru a tatínek to nechtěl pochopit, víš? já to znám i z té druhé strany, nejen hodné tatínky, ale taky zabedněnce

Ale jo, zabedněnci jsou na obou stranách, bavím se o principu. Dneska má větší šanci získat dítě do péče zabedněná matka než milující a pečující otec. To není dobře. Že má větší šanci milující a pečující matka než zabedněný otec, to mi fakt nevadí.

• Citovat
  • Upravit
byron
19.3.12 14:30
Táta Pavel píše:
byron píše:
přesně!Se děsím doby, kdy tu liga bláznů bude nařizovat střídavku a budou se děti svěřovat otcům- protože to jsou chudáci!
Proč myslíš, že se častěji rozvádějí ženy, proč častěji vykopnou ony chlapa a ne naopak? Proč jsou to ženy, které častěji naruší tu společnou rodinnou péči? No protože si myslí, že se zbaví chlapa a už vůbec jim nedochází, že zasahují i do vztahů děti - otec. Pokud by matky přistupovaly k rozchodům tak, že se budou velmi obávat toho, že bude nastolena střídavka, dost z nich by couvlo a hledalo řešení ve zlepšování vztahu. Ale vykopnout chlapa a nechat si děti pro sebe je tak lákavé… Řekni mi jediný důvod, proč by neměla být nařízena střídavka, pokud oba rodiče chtějí o dítě plně pečovat. A proč by v případě, že se shledá střídavka nevhodná pro dítě, měla být přednostně nařizována výlučná péče matky?

No neví, jestli tedy častěji ženy, to máš nějak podložený?
Mi řekni, porč teda opouštějí chlapi častěji rodinu? Třeba kvůli jiný ženský…?
Většinou teda slyším, že chlap odejde od rodiny… Málokdy s esebere ženská a jde…

• Citovat
  • Upravit
byron
19.3.12 14:33

A víš co, dopřej nám to právo se rozvést a mít děti také ve své péči, ono dříve nebylo tak snadně, nebylo to ani možné.....
A společnosti vládli chlapi, ženská ani neměla volební právo, natož nějaká rodičovská práva u případného rozvodu…

A jsem ráda, že už ta doba je pryč.....

• Citovat
  • Upravit
10657
19.3.12 14:36

Lidi by si hlavně měli dobře rozmyslet, s kým si dítě pořizují (pokud je teda plánované).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí