Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jahuhudka tak ho nahlas na policii
já teda nikdy dítě žádné neadoptovala, ale myslím si, že i tak je to hlídané sociálkou. A každá rodička, která odmítla jít na potrat si přece jen ohlídá komu to dítě dá.
@jahuhudka Debilové můžou být i ti, co si prošli celým zdlouhavým procesem k adopci, pěstouni a i ta příšerná tetička z druhé ulice
@Opiska píše:
@jahuhudka tak ho nahlas na policiijá teda nikdy dítě žádné neadoptovala, ale myslím si, že i tak je to hlídané sociálkou. A každá rodička, která odmítla jít na potrat si přece jen ohlídá komu to dítě dá.
Ale prima adopce neni adopce! Nic pres socialku nejde. Proste se rodicka s kymkoliv domluvi a chlap uzna otcovstvi. ![]()
@jahuhudka to už je náhradní matka. A jsem si jistá, že i ta náhradní matka si zjišťuje informace o rodině. Pochybuju, že by porodila dite j'en chlapovi. Buď si proti tom jak chceš, já fandím všem co si dítě adoptují, vezmou do pěstounské péče, fandím homosexuálům aby mohli adoptovat děti.. protože každé dítě, které má místo ústavu domov je pro mě daleko přínosnější, než celá tahle diskuze
@Opiska i ja jsem pro adopce. Ale ty legalni. Nic na hrane zakona neni no kdy dobre.
@Opiska mmch jake informace si zjisti ta 19ti leta studentka o lidech kterym da dite? Bude vedet jak se chovaji ve stresovych situacich? Bude vedet ze jde o stabilni rodice? Jak zjisti ze diteti nebudou ublizovat?
@jahuhudka To je fakt hodně zjednodušená představa. Rodičovských práv a povinností se nedá jen tak vzdát, jde jen dát souhlas s osvojením (nebo je omezí soud) a v tu chvíli do toho samozřejmě vstoupí i OSPOD a fakt nejde jen o formální krok. To by se jich jinak jistě ráda vzdala hromada lidí, co jen platí alimenty.
Nevím, nikdy jsem to nezkoumala, dítě jsem nikomu porodit nechtela a ani jsem se žádného nevzdala. A ty jsi věděla, jak budeš reagovat na stresové reakce, jako je celonoční pláč, horečky, ztráta zaměstnání, deprese… To by nemohl mít dítě nikdo. Úsměvné ![]()
@jezz1e jiste,ale tento krok muze prijit klidne az za rok
. Podstatne je, ze tehotna jde, casto za uplatu, s cizim muzem uznat otcovstvi k diteti ktere ceka-porodila (preda mu ho k vychove )a tim ho postavi do role legalniho otce se vsemi pravy!
@jahuhudka ale nikdo nedá novorozené jen tak, žádný soud. Pořád za něj bude mít zodpovědnost i ta matka. Dokud ji nezbaví těch rodičovských povinností.
@Opiska píše:
Nevím, nikdy jsem to nezkoumala, dítě jsem nikomu porodit nechtela a ani jsem se žádného nevzdala. A ty jsi věděla, jak budeš reagovat na stresové reakce, jako je celonoční pláč, horečky, ztráta zaměstnání, deprese… To by nemohl mít dítě nikdo. Úsměvné
Jenomze stres s vlastnim ditetem je narocny, ale porad je to tve dite. Mas k nemu jinou vazbu nez slecna co vyplodi vetu na emiminu.
Klasicka adopce rovna se prosetreni danych lidi vc. psychologickych vysetreni
@Opiska píše:
@jahuhudka ale nikdo nedá novorozené jen tak, žádný soud. Pořád za něj bude mít zodpovědnost i ta matka. Dokud ji nezbaví těch rodičovských povinností.
Proc by nedal otec ma na dite pravo. Proste si ho vezme od roditelky a jde s ditetem po svem! Je otec. Zadny soud se nekona.
Příspěvek upraven 31.08.19 v 14:26
@jahuhudka Nekouká si náhodou na seriál příběh sluzebnice? Že by tě to trošku ovlivnilo
. Jsem si jistá, že když ta rodina je ochotna si najít náhradní matku, k tomu dítěti mají vztah, ještě nez se narodi.
@Opiska píše:
@jahuhudka Nekouká si náhodou na seriál příběh sluzebnice? Že by tě to trošku ovlivnilo. Jsem si jistá, že když ta rodina je ochotna si najít náhradní matku, k tomu dítěti mají vztah, ještě nez se narodi.
Nebo ty vis o prime adopci velky…
Pro soud je to jen formalni krok.,,Otec,,je jiz zapsan i kdyby to byl pedofil.