Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jancik.1500 nejsi divná, proč by jsi byla? jsou ženy které nechtějí ani jedno dítě, a divné rozhodně nejsou ![]()
Nejsi:-)) ale asi tím že máš malinkatou holčičku ještě, já měla tak do 2a půl let malé totálně odpor mít další dítě, nebylo to strachem z porodu prostě mě to nebralo, vůbec sem si to neuměla představit mít ještě jedno dítě, myslela jsem na práci na to jak budeme mít jedináčka, rozprodávala výbavičku a prostě jsem žila s tím že jedno dítě je pro mě nejlepší, a pak buch najednou se hormony splašili trošku začali myšlenky že jednou možná atd. a co, a teď jsem první měsíc snažilka, nějak ta myšlenka že bych mohla jednou litovat, mě to taky nepřišlo když mojí malé byl rok dva že by jí někdo chyběl, přišlo mi že máme dokonalé štěstí doma ve třech a víc nikoho nepotřebujeme ale malé jsou 3 a najednou vidím jak má ráda děti, jak se pěkně chová k dětem kamarádek atd. a jsem z toho úplně mimo
a věř tomu že já zjistit v roce malé že jsem těhotná tak jdu na interupci taky ![]()
@Mia82 to jsem říkala taky
ale pak měl manža s malou bouračku a mě došlo že jsem o ně mohla přijít a od té doby mi začala šrotovat hlava a hormony ![]()
Možná je to tím, že jsme ještě moc mladá, teď se trošičku začínám konečně věnovat isobě, začínám se starat o svoji postavu a po mateřské až půjdu do práce si chci vzít půjčku na „nová prsa“..po kojení je mám fakt strašný…
psala jsem si i výhody mít jedno a výhody mít víc dětí a dost jsme o tom přemýšlela. Ted mám treba hodně hlídání, ale až budu mít dvě děti, kdo mi je pohlídá? Kdo mi je uživí? Prostě hrůza!
Ahoj, já nechtěla o mimču slyšet do 3 let první dcery, syna jsem měla po 5 letech, pak jsem už nikdy nechtěla, že končím. No a a synovi jsou 4 roky a já do měsíce rodím. Je ještě strašně brzy, neměj vůbec výčitky. ![]()
Ahoj, tak to jsem kdyztak divna s tebou
mam 10m kloucka a pri predstave druheho ditete mi vstavaji vlasy na hlave hruzou ![]()
Taky jsem si byla jistá že jsem matka pro jedno dítě a náhle po 7 letech…se mi zachtělo ![]()
naprosto tvé důvody i tvé myšlenkové pochody chápu.
Do práce jsem se nesmírně těšila, chtěla jsem se zkrátka věnovat po nějaké době taky více sobě.
Třeba to jednou přijde a hodiny začnou tikat.. ![]()
Taky nechci druhé dítě
Kdybych v nejbližší době zklamala antikoncepce, tak bych taky šla na miniinterrupci. Neříkám, že se třeba za několik let nezmění, ale zatím mám jasno…
Ahoj holky,
Mám 15ti měsíční holčičku a o druhém dítěti nechci ani slyšet. V září jsme nestastnou náhodou otěhotněla a šla jsem na miniinterrupci, a místo aby jsme měla depky, tak jsem se po ní cítila mnohem lépe. Bojím se toho, že už nikdy neprožiju to krásné období(těhotenství) a že už nebudu chtít druhé dítě ani později. vidím někde maminku s dvouma dětma a mám hrůzu v očích. Neodkážu si prostě představit, že bych měla víc jak jedno dítě. nejsem v tom sama, nebo jsme divná?