Vrátí se někdy lepší doba?

Anonymní
27.2.13 07:33

Vrátí se někdy lepší doba?

Ahoj, potřebovala bych už slyšet něco pozitivního. Myslíte, že se vrátí někdy doba, kdy bude zase dobře :?: :?: :?: Příjde mi, že už je to čím dál horší :,( :,( :,( jsem na Rd a manžel pracuje jako zedník, ale příjde mě, že už je to práce, kterou se ani už nedá uživit…příjde mi, že je to opravdu rok od roku horší a já se bojím, co s námi bud, z čeho zaplatím hypotéku a tak…nehledě na to, že pořád mluví o tom, kolik lidí se hlásí na jedno volné místo, myslíte, že je to s tou krizí opravdu tak vážné, nebo je to jen mediální bublina…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
27.2.13 07:38

Mě přijde, že je to nejen hrozné u nás, ale všude. Podívej se na Řecko, Španělsko, Portugalsko, Itálii, CHorvatsko… Státy 3 ho světa… No budˇme rády, že nejsme tam. U nás za hodně věcí můžem vděčit nejen našim politiků, ale i ekon. vlivu z jiných zemí. Ano. Člověk už v dnešní době nic neznamená. Je jen levná výrobní síla, lehce nahraditelná, jsme tu už jak v džungli. Právo silnějšího vítězí :zed:
Já si myslím, že je to rok od roku horší a horší bude. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
27.2.13 07:40

Těžko říct, zedníci na tom teď určitě nejsou moc dobře a asi se to zatím nezlepší. Lidi nemají peníze na nějaké velké stavění. A co takhle změna profese, nešlo by to? Taky až budeš chodit i ty do práce tak to bude veselejší.
Jistotu ale dneska nemáš bohužel v ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
27.2.13 07:43

Dokud lide nedostanoyu rozum a nepochopi, ze soucasny ekonomicky system je neunosny a spatny, tak se zadna lepsi doba nevrati a uprimne zrovna v CR, bych to neocekavala, Cesi na sobe nechaji drivi stipat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.13 07:45

Já si myslím, že on by dělal cokoliv…do práce půjdu na částečný za 2 měsíce v roce syna, ale musím jen částečný, bude hlídat tchýně, tak aby toho nebyla na ní moc, taky není nejmladší :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
21848
27.2.13 07:46

Myslím, že líp už prostě bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
27.2.13 07:47

@morčák Změna profese? Řemeslo má zlaté dno, radil bych držet se řemesla. Pokud změna profese, tak snad si třeba dodělat nějakou kvalifikaci, jestli to jde. Svářečský průkaz, cokoliv, pokud zaměstnavatel nabídne ke zvýšení kvalifikace, brát.

Manželčin bratranec je instalatér. Když jeho zaměstnavatel hledal, kdo by si chtěl udělat svářečskou školu, tak se k tomu nikdo neměl, kromě něho. Pak se všichni divili, že bere víc, než ostatní a o práci se rozhodněbát nemusí (spíš je prací pořádně zavalený).

Rozhodně bych zedníkovi nedoporučoval dělat obchodního zástupce, nebo já nevím, co jste si představovala pod tou změnou profese.

Příspěvek upraven 27.02.13 v 07:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
27.2.13 07:49

A je ta možnost tam u vás nějaké jiné prace s lepším platem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 07:49
@eumedon píše:
@morčák Změna profese? Řemeslo má zlaté dno, radil bych držet se řemesla. Pokud změna profese, tak snad si třeba dodělat nějakou kvalifikaci, jestli to jde. Svářečský průkaz, cokoliv, pokud zaměstnavatel nabídne ke zvýšení kvalifikace, brát.Rozhodně bych zedníkovi nedoporučoval dělat obchodního zástupce, nebo já nevím, co jste si představovala pod tou změnou profese.

To zlaté dno bývávalo, teď už to tak není bohužel… :( :( :( zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.13 07:50
@morčák píše:
A je ta možnost tam u vás nějaké jiné prace s lepším platem?

To pochybuju…Pardubický kraj…takže žádná sláva…

• Citovat
  • Upravit
ohýnek
27.2.13 07:50

Líp už asi nebude, dělám jako debil za stále míň peněz.

• Citovat
  • Upravit
12743
27.2.13 07:52

Myslím, že to není tak špatné. media to přehání. dokud lidé nepochopí, že nemůžou mít všechno co vidí tak se situace nezlepší nikdy. každý má telefon, počítač, televizy, auto, barák nebo byt na hypo… a každý brečí jak je chudý :roll: stačí se podívat jen na to kolik peněz proteče přes eshopy! včera jsem byla v Mall.cz a za 20 minut dopoledne se tam otočilo tak 30 lidí.
matky na mateřský pláčou jak na nic nemají peníze, ale přitom balí zadky do jednorázovek a krmí dítě skleničkama.
ono je potřeba s podívat na to jaká je dneska úroveň života a jak lidi brečí, že na nic nemají.
můj manžel je stavař a už má diář do konce roku plný. neustále a zoufale shání lidi do práce, ale nikomu se nechce makat a to platí přes 100 na hodinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
27.2.13 07:53

Jinak k těm zedníkům, co nám chlapy dělali barák tak ty se sakra uměli otáčet a když pršelo a nemohli dělat tady venku, tak byli u někoho jinýho kde mohli dělat vevnitř. Jeden říkal že měl předsevzetí aspoň v neděli nedělat, ale že má tolik zákazníků že to prostě nejde.Ale jste jinej kraj, takže těžko srovnávat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.13 07:53

Tak zatím ani jedna pozitivní reakce :,( :,( :,(, ikdyž od toho diskuze jsou, ale potřebovala jsem slyšet něco pozitivního… :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
19790
27.2.13 07:54

@morčák Vždycky záleží na tom, co umíš.
Ale určitě je lepší dobrý zedník, který umí, než rychlokvaška v jakémkoliv oboru. Ve stavebnictví, jako jinde.
Změna profese? Na co? Jako že by šel dělat bankéře? Podomního obchodníka? Pojišťováka? Co si pod tím představujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová