Nevím, jestli si pořídit druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.2.13 09:26

Nevím,jestli si pořídit druhé dítě?

Ahojky všem, zajímal by mě váš názor.
Když mi bylo 19 tak jsem otěhotněla, chlap hned po porodu utekl..ted mi je 23 a celou dobu jsem studovala. Když se na to ted dívám zpětně, tak jsem rada, že jsem dítě měla tak brzo, udělala jsem si školu a práce stejně není, tak jsem si to tak pěkně spojila.Ted mám přítele rok, mé dítě má rád, je to slušný chlap a opravdu se milujeme a docela řešíme, jestli si udělat druhé dítě. Plánovala jsem to tak za půl roku. Výhodou je, že by byly děti u sebe, měla bych děti vyřešené a pak mohla pracovat bez problémů..Nevýhodou je, že dítě bude s jiným otcem a v té době by mi bylo 25,nejsem na dve děti mladá? Dále studuji VŠ prvním rokem, takže nevím, jak bych to s mimčem zvládla, dcera už je ve školce..Ta škola je těžká a práce není, nedokážu si představit, že bych měla dodělat školu za ty dva roky, hledat práci, kterou nemusím ani najít a pak třeba ve 27 znovu kolotoč kolem mimča, protože přítel určitě bude do 5 let dítě chtít..Je to těžké rozhodování a taky hledejte práci s dvěma dětma..Jedině pak přichází v uvahu druhé dítě tak ve 35 až bude dcera větší a já budu mít něco odděláno…co myslíte? Asi jsem to napsala trochu zmateně, tak se omlouvám :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12921
27.2.13 09:29
@Anonymní píše:
Když mi bylo 19 tak jsem otěhotněla, chlap hned po porodu utekl..ted mi je 23 a celou dobu jsem studovala. Když se na to ted dívám zpětně, tak jsem rada, že jsem dítě měla tak brzo, udělala jsem si školu a práce stejně není, tak jsem si to tak pěkně spojila.Ted mám přítele rok, mé dítě má rád, je to slušný chlap a opravdu se milujeme a docela řešíme, jestli si udělat druhé dítě. Plánovala jsem to tak za půl roku. Výhodou je, že by byly děti u sebe, měla bych děti vyřešené a pak mohla pracovat bez problémů..Nevýhodou je, že dítě bude s jiným otcem a v té době by mi bylo 25,nejsem na dve děti mladá? Dále studuji VŠ prvním rokem, takže nevím, jak bych to s mimčem zvládla, dcera už je ve školce..Ta škola je těžká a práce není, nedokážu si představit, že bych měla dodělat školu za ty dva roky, hledat práci, kterou nemusím ani najít a pak třeba ve 27 znovu kolotoč kolem mimča, protože přítel určitě bude do 5 let dítě chtít..Je to těžké rozhodování a taky hledejte práci s dvěma dětma..Jedině pak přichází v uvahu druhé dítě tak ve 35 až bude dcera větší a já budu mít něco odděláno…co myslíte? Asi jsem to napsala trochu zmateně, tak se omlouvám :kytka:

Otěhotněla jsem v 17 letech, mam sice přítele s kterym jsem zustala, ale jsme pevně rozhodnutý, že po prvnim roce vysoké až bude malýmu 3 roky pujdem do druhého. A pak chci mít ještě po vejšce 3. to nevim jestli vyjde. Myslim si, že zaměstnavtel aspon uvidí, že už žádný děti neplanuji. V praxi nevim, jak to pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.2.13 09:30

Co myslím? Že já tvoje děti živit ani šatit nebudu a tohle je prostě na zvážení vás dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
27.2.13 09:31

Z hlediska sourozenců by byl ideální čas teď, děti 4-5 let od sebe si ještě vyhrají, budou parťáci.
Ale zas vzhledem k tomu, že si doděláváš školu (ta by se dala zvládnout možná i s dětmi, znám pár takových šikovných maminek kolem sebe) a nemáš praxi, tak budeš pro zaměstnavatele „nezajímavá“.
Ale taky záleží, odkud jsi.

Já mám praxi 2 roky ve státní správě, 7let coby fakturantka u firmy, nyní jsem po 2 na sebe navazujících mateřských a práci taky najít nemůžu :think: :nevim:.

Takže těžko poradit.

Spíš si pro sebe napiš pro a proti.
Zas když budeš mít děti více let od sebe, budeš mít defacto 2 jedináčky.
Já mám své sourozence o 10let starší než jsem já, nic moc, proto mám své děti s rozdílem 2let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
27.2.13 09:32

Ahojky, mam to podobne jak ty.Je mi 24,akoreat dceri je ted 10 mesicu…Chtela bych take druhe detatko, ale vzhledem k tomu, ze nejsou finance, tak az tak cca ve 30,pozdeji uz bych „asi nechtela“,ale nikdy nevime, co si na nas zivot prichysta, vid :)..Je ted spoustu maminek pres 30,je to uplne normalni…Pokud si zvladla skolu s jednim prckem, myslim, ze bys zvladla i s dvema ;)…Zalezi co si vic prejes…a pokud ses si jista, ze se pritel o vas dobre postara..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
27.2.13 09:34

Budete s s přítelem brát? O to větší šance, že bys nezůstala na dvě děti sama…
Rozmyslela bych si studovat výšku se dvěma dětma - s jedním je to ještě pohoda. Ovšem záleží, jaké máš zázemí, možnosti hlídání…na druhou stranu vzhledem k tvému věku budou ještě obě babičky pracující, že? Nevýhoda dnešní doby.
Co studuješ za obor? Je perspektivní, dá se v něm dobře najít práce?
Nejjednodušší bys to měla s větším věkovým rozdílem s tím, že bude něco odpracováno ( nárok na mateřskou)…

• Citovat
  • Upravit
1711
27.2.13 09:37

Tezko radit, ale ja bych si to byt tebou odrodila v jedne lajne. bakalare jsem delala s jednorocakem a statnice na magistra v 37tt. je to tezke, ale da se. pokud stejne praci nemas tak bych se nerozhodovala… k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
27.2.13 09:38

Po.roce bych s chlapem deti neplanovala, navic pokud by jsi zustala sama, jsi bez praxe, prace.. Pockala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
27.2.13 09:39

Ahoj taky mi je 24 a máme už skoro dvouletého syna.. nejdřív jsem druhé takhle brzo nechtěla, kvůli penězům a že jsem na dvě děti ještě dost mladá, ale nakonec jsme se rozhodli s partnerem, že se zasnažíme o druhé. Jak píšeš práce není, se školkou to taky není zrovna jisté a teď horko těžko sehnat práci a třeba za tři roky jít znovu na mateřskou… jestli plánujete mít dvě děti, tak bych do toho šla takhle najednou, ať už to máš potom „odbyté“ a můžeš se plně věnovat práci.. ovšem jestli to teda finančně budete zvládat.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
27.2.13 09:41

Neporadím, to je něco, co si musíš vyjasnit ty s partnerem. Ale upřímně, s novým přítelem jsi teprve rok. Být tebou, tak bych ještě minimálně rok počkala, jak vám to spolu bude klapat, a pak teprve začni uvažovat o dalším těhotenství. Další věcí jsou i finance. Ty bez praxe, po mateřské se bude práce hodně blbě hledat… Chvíli nad mimčem přestaň přemýšlet, soustřeď se na své dítko, na školu, na vztah a za rok, dva to zkuste ;)
Já jsem na tom tak, že mám děti 2, jedno ve dvaceti, při druhém mi bylo 23. Teď s manželem přemýšlíme, jestli si pořídíme ještě třetí. Já chtěla max. do třicítky, což už jaksi asi nestíhám. Finančně bysme to zvládli v pohodě, děti by ještě jednoho sourozence chtěli. Jenže manžel už je zvyklý na své pohodlí (je o 10 let starší než já), a já v podstatě také. Starší už mě skoro nepotřebuje, mladší si v pohodě také vystačí sama. Takže už je to taková pohodička a další mimčo by byl trochu psychický šok :oops: :lol:, zase na druhou stranu si říkám, že až mi bude 35, tak zůstanu v podstatě sama, protože puberťáky už rodiče fakt vůbec neberou :think:. Je to tak, že bych mimčo strašně chtěla a na druhou stranu z toho mám tak trochu strach. A manžel se nevyjádří ani tak, ani tak. Jednou řekne, že chce, potom, že neví… Je to těžké rozhodování :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
27.2.13 09:54

Napiš si na papír pro a proti. Já osobně bych po roce vztahu s chlapem dítě neplánovala! Na každém věkovém rozdílu sourozenců se dá najít něco pozitivního. Klidně můžeš mít dítě ve 30. A můžeš mít super práci, můžeš místo rodičáku pracovat, můžeš být dávno přestěhovaná do jiného města, kde je víc práce :D Ono to stejně všechno dopadne jinak než plánujeme. :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
27.2.13 09:56
@Anonymní píše:
Když mi bylo 19 tak jsem otěhotněla, chlap hned po porodu utekl..ted mi je 23 a celou dobu jsem studovala. Když se na to ted dívám zpětně, tak jsem rada, že jsem dítě měla tak brzo, udělala jsem si školu a práce stejně není, tak jsem si to tak pěkně spojila.Ted mám přítele rok, mé dítě má rád, je to slušný chlap a opravdu se milujeme a docela řešíme, jestli si udělat druhé dítě. Plánovala jsem to tak za půl roku. Výhodou je, že by byly děti u sebe, měla bych děti vyřešené a pak mohla pracovat bez problémů..Nevýhodou je, že dítě bude s jiným otcem a v té době by mi bylo 25,nejsem na dve děti mladá? Dále studuji VŠ prvním rokem, takže nevím, jak bych to s mimčem zvládla, dcera už je ve školce..Ta škola je těžká a práce není, nedokážu si představit, že bych měla dodělat školu za ty dva roky, hledat práci, kterou nemusím ani najít a pak třeba ve 27 znovu kolotoč kolem mimča, protože přítel určitě bude do 5 let dítě chtít..Je to těžké rozhodování a taky hledejte práci s dvěma dětma..Jedině pak přichází v uvahu druhé dítě tak ve 35 až bude dcera větší a já budu mít něco odděláno…co myslíte? Asi jsem to napsala trochu zmateně, tak se omlouvám :kytka:

já čekám druhé mimčo až po 11letech s druhým manželem…nějak jsem si nedokázala představit mít děti za sebou. Teď je první syn naprosto samostatný a já se budu moci plně věnovat druhému synovi :D, každý má ale jiný názor a také jsem chtěla si vybudovat nějakou kariéru (ředitelka bankovní pobočky) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
27.2.13 09:57

Já měla první ve 22, a druhé ve 24. POkud mimčo oba tak nějak chcete, a uživíte ho, tak bych do něj klidně šla, pro dítě je věkově blízkej sourozenec lepší. a k tomu že jsi moc mladá, stejně mi přijdou ty statistiky zvláštní, že průměrný věk rodiček přes 30, prvorodiček nějakých 28, protože já kam se podívám, i na naší FB skupině, to je samá 19-20 letá maminka, já si tam v 25 přijdu normálně stará :lol: známí taky mají kolikrát takhle brzo, znám víc 20 letých maminek než 30 letých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.2.13 10:07

Mně letos bude 26 a mám prcky tři a půl roku a rok a půl… Mladá si nepřipadám… Ale po roce vztahu a bez svatby bych do druhýho dítka nešla… :nevim:

A s tím průměrem… Ono je sice docela dost „mladých“ maminek, ale těch „starších“ taky není zrovna málo… A pokud má jedna první dítko ve 20 a druhá ve 40, průměr je 30 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
27.2.13 10:09

Já být tebou, tak do toho jdu právě teď. Výhodou je, že jsi mladá a studuješ. Při studiu se děti vychovat dají. Sama mám dvě a studuju, teď už jsem v 5.ročníku.
Hlavně, nevíš co bude za pár let..třeba už se ti nebude chtít žádné dítě vychovávat, protože čím jsou děti starší, tím větší máš klid a to je pak těžké, starat se zase o miminko, které často pláče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová