Nechci chodit ven, mám malé děti

Anonymní
23.7.25 11:47

Nechci chodit ven

Ahoj holky,

Hledám zamyšlení sama nad sebou.
Mám doma dvě děti, holky. Jedna má teď 3 roky, druhá 6 měsíců.
Od té doby co se malá narodila, ale hlavně teď co jsou prázdniny, se mi tragicky nechce ven. Jsem ráda když se přemluvím 3-4× týdně na odpoledne.

Vadí mi veškerý ten proces kolem, neustálé mazání krémem. Vadí mi, jak jsou narvaná hřiště s dětmi, většinou mnohem staršími a tak tam dcera vlastně jen stojí a kouká. Když jdeme do lesa tak pořád jen tahám klíšťata. Když na výlet autem, tak obě celou cestu řvou. Malá nesnáší kočár, takže jí pořád jen tahám v nosítku a na zádech obří batoh, ideálně pak ještě někdy v ruce odrážedlo, záda mě bolí už několik týdnů v kuse. Vracím se otrávená a šíleně unavená.

Občas jedu k mé mamce, která má velikou zahradu, ale je to moc daleko, aby se to dalo dělat denně. Jiné varianty se někam jít „vyvalit“ tu nejsou. Starší by pořád jen lítala, takže bez možnosti plotu jí pořád hlídám, aby neběhala do silnice.

Zase ale to venku miluje a je vidět, že už toho má doma plné zuby. Tiše vzpomínám, když jsme spolu každý den někde byly za dobrodružstvím a je mi to líto. Od září jde do školky a bude mi tu chybět.

Co s tím? Partner jí občas bere vždy buďto ráno nebo večer na hodinu až dvě před či po práci, ale není to denně. Malá má teď šílené máma bylo období, takže ta s ním nevydrží. Musí mluvit fistulí, aby neječela.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.7.25 11:52

A bydlíte ve městě? Tak popojeďte na jiné hřiště…my jsme okrajová část města a na hřišti je většinou prázdno nebo pár dětí…ale my máme celé léto, kdy starší nebude ve školce, rozplánované nebo jsme na zahradě u domu nebo u našich v bazénu a hřiště máme na obou zahradách svoje…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.7.25 11:59
@Anonymní píše: Více

Jo, taky vlastně okraj města. Ale bohužel je to všude víceméně stejné. Potřebuji vyloženě plot a branku a těch tu tolik prostě není. :nevim: a na druhý konec města se mi nechce protože už je to daleko a většinou se ještě seknu někde v koloně a začíná mi z toho jekotu a vedra hrabat.

• Citovat
  • Upravit
4280
23.7.25 12:07

V tomhle věku mi obě děti nadšeně jezdily v korbičce na břiše, že hezky viděly ven. To jsi zkoušela?

Jako tahat dítě v nosítku a k tomu batoh by se mi taky nechtělo, hlavně když je horko. Nebo si alespoň na ty věci vzít kočárek. Se 2 dětmi toho nosím tolik, že by to bylo jak na týden do hor, kdybych to nesla na zádech.

Dcerku bych klidně na hřiště brala, určitě se tam najdou i menší děti na hraní. Můj syn si naopak raději hraje se staršími, děti cítí, že se od nich můžou učit nově věci. I tím koukáním se učí.

My jsme venku denně cca 4 hodiny, někdy i 8. Ale je to tím, že obě moje děti to venku milují a doma se pořád o něco handrkují (4r a 1,5 roku), takže mě v podstatě vyštvou ven (i když já bych většinou raději byla doma), kde se zabaví jinými věcmi a pořád se do sebe tolik nemontují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
23.7.25 12:07

Chodila bych v době, kdy ještě není takové vedro. Takže třeba hned brzo ráno. Mně dítě vstávalo brzo, takže jsme klidně v 7.00 stáli na hřišti (to tam nikdo nikdy nebyl) a v 10.00 se táhli domů na zahradu. Odpoledne jsme chodili později zase ven a domů pak klidně večer později - když bylo vedro venku.
V kolik se vykopete ven, že je tam takový nával?
Nebo bych chodila pak víc večer, pokud to jde kvůli miminku.
Tu absenci kočárku chápu, že to je náročné. Nebylo by lepší ty všechny věci narvat do kočáru, ať tam nemusíš tahat ten batoh a odrážedlo by se tam taky dalo dát.

Že to 3 leté dítě nebaví doma se vůbec nedivím.
Teď tedy období lega wau to trošku zastavilo, protože stavět se dá pouze doma… Ale jinak mnoho hodin venku ideál.

Příspěvek upraven 23.07.25 v 12:14

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
23.7.25 12:10

@Callista Náš nemladší kočár nesnášel už od mimina. Na břiše by v kočáru ječel po 2 minutách… Kočár si nezamiloval nikdy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.7.25 12:12

Tak nejezdí do města, ale na jiné vesnice, to v okolí nemáte? U nás je hezké hřiště v každé vesnici, všude jsem do 5min autem…

• Citovat
  • Upravit
11828
23.7.25 12:18

Taky jsem měla takové období když se narodil mladší…asi tak od jeho 8m kdy začal lézt a už nechtěl být v kočáře když jsme někde zastavili až do doby kdy začal chodit…takže cca do jeho 14m. To jsme fakt nikam nechodili pokud jsem nepřesvědčila manžela aby jel s námi..teda výjezdy kdy obě děti byly v kočáře a já pochodovala a pochodovala nepočítám (když se jelo tak jim kočár nevadil a byli v něm rádi)…jinak tak 1× za měsíc jsem s jimi vyrazila do vedlejšího města do herny (20km). Zachranovalo mě že jsem treba mladšího nechala doma s tatínkem a šla ven jen se starší a pak to že máme tady přímo ve městě tchýni která má zahradu..takže tam jsme v létě trávili dost času. A pak taky u mých rodičů..tam jsme zase jezdili na víkendy…co mladší chodí tak už to zase celkem jde…to už je vypustím na hřišti oba…ať si tam lítají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.25 12:21

@Callista bohužel. Ona obecně nerada tráví čas na břiše, takže kombinace břicho a kočár je vyloženě vražedná. Umí se na břicho otočit, ale hned se vzteká a nechce tam být. Starší teď děti obecně nemusí, a když už, tak jen mladší, aby jim mohla rozkazovat :nevim: obecně musím teda říct, že je tohle období dost na houby.
Hádám že budu v podobné pozici jako ty příští léto. Že budu ráda za venek, aby mi nedemolovaly vnitřek. Teď je to vlastně jen o té starší no.

@Snopy123
Já to mám časově bohužel blbé (ale přitom vlastně luxusní). Obě ráno spí cca do půl 8 a starší už jde kolem 18h do vany a v půl sedmé večer spí jak špalek. Takže když se vykopeme, tak nejdřív jsme na hřišti v 9 a to už se to tam začíná srocovat. A kolem páté už zase musíme být doma, abych starší nepřetáhla, protože jinak je naprosto šílená a je schopna tu ještě v jednu ráno běhat. Možná kdybych si vše nachystala večer a ráno jí jen dala snídani a hned jsme šli, tak jsme tam třeba o půl hodiny dříve. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
37132
23.7.25 13:05

Co zkusit sporťák? Treba tam bude mladší raději. Nosítko máš správně nastavené? To by zada bolet neměla :nevim: batoh sebou musíš tahat pokaždé? Ja mam deti tři a nevybavuju si, ze bych sebou někdy rvala narvane batohy, max menší batůžek s pár drobnostmi :nevim: zvlášť jen na hřiště v okolí bydliště. Nebo dojít někam do parku, na louku apod, rozložit deku, nechat mladší si tam lézt a něco hrát se starší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
23.7.25 13:16

Já to chápu, za mě je v tomto náročným období nejlepší si nachystat vše večer a vypadnout fakt hned po probuzení. Děti jsou ráno většinou míň zpruzelý, člověk má víc energie celkově a není všude tolik lidí. Pak domů na oběd, spánek a odpolko už dle nálady a rozpoložení. Hledat oplocená hřiště a zkoušet, kde vám to bude vyhovovat nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
23.7.25 13:23

Nebo já jsem si to občas usnadnila, ze jsem nic moc nebrala a vypraveni jsme byli hned. Svačinu jsem koupila v samosce a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
23.7.25 13:45

No a co si odjet na nějakou chatu, chlupu, třeba na víkend? Ráno je vypustis, sedneš na deku nebo do pergoly a hotovo. Na vyžití by mohl stačit malý nafukovací člun co se napustí vodou a můžou si hrát. Večer to vylijes do trávy. Všichni budete v jiném prostředí :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
23.7.25 14:49

Ty si nedáš pokoj že jo :roll:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.25 15:10

@Apolena05 a ty seš určitě policajtka, protože jinak nevím, o co Ti jde…diskuze je od slova diskutovat a když se Ti tady nelíbí, nemusíš se zapojovat 🫣…a já jsem ji poradila, ať zkusí prohledat klidnější hřiště s klidnější cestou a cos ji poradila Ty :-) my se i scházíme s holkama nebo jedeme na výlet společně s dětmi nebo kempovat, tak když by si k sobě také někoho našla, kde by si rozuměly děti i mamky, tak je to pak taky dobrý

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí