Stěhování do zahraničí bez dětí

Anonymní
20.7.25 19:43

Stěhování do zahraničí bez dětí

Dobrý den, mám velké dilema.Jsem 3 roky sama s dětmi, syn 10 let je těžce hendikepovaný( nevnímá svět kolem sebe, nemluví, nechodí, mixovaná strava, těžkámentální retardace, epilepsie), mladší syn 4.roky(autista, nemluví, je méně chápávý, je u něj zhoršená mentalita).Ty 3 roky, co jsem sama, jsem si nenašla v České republice partnera, který by to s námi zvládal psychicky. Našla jsem si před před 2 lety v cizině partnera, za kterým pravidelně létám, znám se i s jeho celou rodinou, příjmuli mě a jsme zasnoubeni. V poslední době, to nějak psychicky nezvládám v České republice. Mám teď velké dilema, jestli se mám odstěhovat, ale znamenalo by to pro mě opustit děti, s tím, že jejich otec se o ně skvělé stará a neměl by problém si je vzít do péče. Starší syn na vzdory epilepsii nesmí létat a navíc tam pro něj není ani vhodné zařízení, mladší syn chodí do speciální mateřské skolky a ta tam také bohužel není. Péče o děti je velmi vyčerpávající, vše jsem celé roky zařizovala kolem dětí sama, můj ex se o nic nestaral.Jsem za ty roky nějak ze všeho už unavená a chtěla bych také začít žít normální život. Nikam se s nimi sama pořádně nedostanu, starší syn speciální kočárek, mladší syn autista a hned je venku zle.Tak že většinu našeho času trávíme doma. V cizině žije již 3 roky i můj spolužák, který moji situaci plně chápe a říkal mi, že pokud se rozhodnu se odstěhovat, že mě plně podpoří, mám tam již možnosti práce a i ubytování. Chtela jsem se zeptat jaký na to máte vy názor? Je dost těžké popsat moji životní situaci navzdory nemocných dětí, ale opravdu se cítím v poslední době, že život nežiji, ale jen přežívám, nikoho vedle sebe nemám, aby mě podpořil v každodenních činnostech a starostech. Chybí mi partner. Prosím, aby jste mě zde nějak nevhodně neodsuzovali, prosím jen o váš slušný názor na tuto věc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36079
20.7.25 19:48

Máš ráda k té čočce co tady dostaneš párek nebo vajíčko?
Otec se stará, ale ex se nestará, jako asi teda nechápu. To je jeden člověk nebo dva. Když se otec stará tak proč nemáte nějakou stridacku a ty můžeš teda žít.

Příspěvek upraven 20.07.25 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
20.7.25 19:48

Jejich otec se nic nestaral, ale jejich otec se o ně skvělé stará a vzal by si je do péče. Oni mají dva otce? Oba? Co se jeden stará a jeden ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.25 19:49

Když jsme spolu žili vše nechával na mě. Jak jsme od sebe, dětem se plně věnuje.

• Citovat
  • Upravit
15004
20.7.25 19:50

Nechápu to, jak by jsi zjistila že se ex skvěle postará, když se do teď vůbec nestaral. Jinak nikdy bych nesoudila lidi, co odložií těžce postižený děti.,Každý má své limity, co zvládne. Ale nikdo ti neporadí, co dělat, to se musíš rozhodnout podle sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.25 19:50

@inkakřivák Nestaral se ve vztahu, co jsme od sebe, tak se jim plně věnuje

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.25 19:51

@Kfětoslava Špatně jsem to specifikovala, nestaral se ve vztahu, co nejsme spolu plně se jim věnuje

• Citovat
  • Upravit
2443
20.7.25 19:52

Prosím tě, najdi si význam slova NAVZDORY, než ho začneš používat v textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
20.7.25 19:56
@Anonymní píše: Více

Děti to poznamená, když jim maminka práskne do bot, aby mohla začít žít.

Nechcete zkusit střídavku tady, že bys měla pravidelně nějaký čas pro sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11912
20.7.25 20:07

A vydrží péči 24/7 tolik let?

Znám tatínka, co se stará o hodně nemocného syna po úmrtí ženy, ale ne každý to zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.25 20:09

Tak ať si kluky vezme tatínek, ty si je budeš brát na víkendy a svátky třeba. Já chápu, že péče o takové děti je velice náročná, hlavně pro rodiče. A úplně rozumím tomu, že toho máš plný zuby.
Taky vím, že pomocí je málo i od organici, tam se kolikrát člověk nedovolá protože nespadá do tabulek.

Nevim no. Dneska už se od postupných děti neodchází.
Mě osobně to přijde jako nějaké chvilkové pobláznění.
Takhle, pokud by jsi našla zařízení, které se děti postará a budeš si je pravidelně brát. Obávám se, že pro děti takové nejspíš nebude. A hlavně, ony potřebují někoho blízkého, od koho se budou učit. Je to strašně důležité.

• Citovat
  • Upravit
41433
20.7.25 20:09

a názor tvého snoubence je jaký? ví, že si bude brát ženu, co opustí dvě nemocné a závislé děti? jemu to nevadí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41433
20.7.25 20:11

prosím tě, jak si může brát na víkendy dítko, co nemůže lítat? a nemyslíš, že by se jim to trochu prodražilo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
20.7.25 20:11

Možná Ti zakladatelko křivdím, ale nevěřím tomu, že otec, který ve společném soužití na děti kašlal a nic nedělal je po rozchodu najednou schopný a ochotný plnohodnotně zajistit péči o takto těžce postižené děti :think:.
Připadá mi, že je to především Tvoje zbožné přání a jakási omluva proto, abys mohla odejít.
Nic nesoudím s podobnými dětmi jsem celkem dlouhodobě pracovala, takže trochu vím co to obnáší.
I přesto si myslím, že by to šlo řešit jinak než tím, že je prakticky opustíš. Ale to musíš vědět Ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.25 20:12

Každá máma, která má postižené dítě, je vyždímaná jak citron, ale neznám žádnou, která by zavřela dveře z druhé strany a odjela pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí