Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jedine co by mi vadilo je ta dostupná voda blizko. S tím bych měla velký problém. Jinak bych dala. U babiček platí jiná pravidla a pokud jde o jeden týden v roce, tak by mi to nevadilo.
No ale to si musite vyresit v ramci rodiny. Co na to tvuj muz?
nedala bych, tohle je teda pěkná nezodpovědnost. Takových neštěstí už bylo a co potom. Nejvíc by mne vadila ta voda a oni nemají plot? To běhají až k té vodě sami?
Bože, co bych za takovou babičku dala! Přesně takhle jsme trávili dětství my a mě strašně mrzí, že naše děti to nezažijí (babičky už nežijí). Ty jsi její východu evidentně ve zdraví přežila. Věř, že pro život jsou důležitější věci, než být namazaný repelentem…
…no ja jsem výchovu přežila…ale i naši sami uznávaj že to je spíš štěstí že jsme to přežili se segrou
nebylo to bez ujmy..zraněních jsme měli víc… mám právě z dětství přechozenou i boreliozu a dnes ty klíštata jsou daleko více infikovane…encefalitida a borelioza je docela nebezpečná…takže z toho strach mám velký…
Vadila by mi pouze ta řeka.S ostatním bych na ten týden problém neměla.
Mně by víc než řeka, děsil ten alkohol, stalo se jednou, že zapomněla na vnuka, stane se klidně znovu. Oplocený pozemek nemají?
plot tam není…a jediná zábava je tam právě ten rybnik - kde je navic taková vratka lodicka (tam teda máma dohlíží ale zas je tamvypustí bez vesty-syn neumí plavat) a jinak jsou celý en u řeky v mokrých hadrech a dělaj tam bordel
@Barinec alkohol mi vadí hodně…máma nepije že by byla alkoholik ale prave neni moc zvyklá a když tam k nim přijde sousedka nebo nekdo a dá si s nima láhev tak je okamžitě nalitá..a tenkrát mi sama řekla že neví jak se dostala do postele a kluka že dal spát soused. to mě šokovalo! kor když ten ohen je práve u te řeky taky…že se tam ten kluk tříletej potuloval v noci nekde sam. já jsem nazoru že 100× se nic nestane a po 101. to muže být fatální…
@Anonymní píše:
plot tam není…a jediná zábava je tam právě ten rybnik - kde je navic taková vratka lodicka (tam teda máma dohlíží ale zas je tamvypustí bez vesty-syn neumí plavat) a jinak jsou celý en u řeky v mokrých hadrech a dělaj tam bordel
nádhera, moje teta měla chatu u řeky, ty jo, když jsme jeli k ní na chatu, to byla paráda, se sestřenicí se celý den v mokrých hadrech bez repelentu ráchat ve vodě, posílat lodě, stavět hráze, to byla nádhera, škoda, že tohle nemám pro své děti. Sjížděli jsme řeku na matračkách, to byla paráda. Takže jo, já dala, naučila jsem své dítě plavat ve třech letech, proti klíšťovce je očkování a borelioza se dá léčit.
Tak je tady zas leto a pro mě jako každý rok strašně nepříjemna situace - moje mama každý rok škemrá at dám k ní syna (5) na chalupu na týden. Bude tam mít zaroven 2 děti (6 a
od mojí sestry. Mám s tím problem z několika duvodu - chalupa je mezi řekou, rybníkem a hlavní silnicí. A moje máma pojímá hlídání tak, že deti si maji hrat celý den sami spolu venku a „lítat“ a ona vaří, je doma uklizí…prostě si jich nevšímá. Ona chce deti ale nebaví jí se jim nějak aktivne venovat… bydlí kousek od nás a za 5 let syn u ní spal jen jednou a hlídá jen když opravdu potřebuju a řeknu jí…není sama aktivní- z toho usuzuju že na tu chalupu ho chce jen proto aby se tam nemusela venovat segry dětem a aby se tam nenudili…řekla jsem jí že nesouhlasím aby sami děti byli u rybníka nebo u řeky, jezdili v autě bez sedaček, chodili spát ve 23h, snídali čokoládu, obědvali bonbony…smetla to ze stolu že co si o ní mslím…no ale tak to přesně je… další věc která mi vadí že se neustale hádá s dědou děti-neděti křičí sprostě na sebe atd.. A taky neuznává třeba repelenty - děti maj vždy během týdne několik klíštat.. děti si nečistí zuby ani se tam nesprchujou to je to nejmenší. to bych kousla když jde o týden pouze… ale ta řeka mi vadí asi nejvíc
takže jsem ji řekla že ji ho letos zas samotnýho nedam…leda se mnou a ona se urazila že je rozmazlenej a že už potřebuje být beze me… on s tim nema problem, už byl i na soustředeni. Kamaradce o ktere vím že se postara bych ho klidne na týden dala…jen u mámy mám paradoxně problem…a to jeste se jednou opila a zapomněla že tam má segry synka (tenkrát 3 roky mu byli). Je to trapas že k vlastní mámě nemám duveru