Rozmazlená dcera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.6.18 01:52

Rozmazlená dcera

Ahoj, potřebovala bych poradit jsem už v koncích.
Mám čtyřletou dceru, která mě vůbec neposlouchá je drzá a doslová si dělá, co chce. Už jsem opravdu na rášk z ní. Mám ještě jednu dceru, té řeknu, že nesmí a neudělá to a právě se bojím, aby to neodkoukala od té starší. Myslím, že jsem přísná dost. Já jí určitě neromazluju naopak myslím, že jí komanduju dost. Už si kolikrát všímám, že jí jenom ikomanduju, že už na ní nepromluvím normálně, nemám chut si s ní hrát věnoat se jí, protože mě vždy tak naštve. Ona fakt strasně zlobí, neumí si hrát normálně. Závidím těm matkám, co mají děti, kterým se dají pastelky a oni si malují :roll: Moje dcerka si dokáže hrát jen tak, že řve skáče všude možně, dělá bordel a podobně a když už mám nervy fakt v koncích, tak dostane na zadek a pak jen slyším, že si mrmlá pod vousama jak jsem blbá :zed: Horší na tom je, že nejsem sama, kdo v jejím životě zasahuje. Jezdí na víkendy střídavě k sestře a tatínkovi, tam má pozornosti dost, tam jejediná roztoilá holčička a nebere jji pozornost mladší, úplně jí chápu, ale já rozdíly nedělám. U nás nikdo. Myslím, že tohle zasahuje hodně do jejího chování, protože taínek i moje setra jí vidí jednou za 14 dni a nechtějí jí komandovat, ale být na ní hodní, protože jí vidí málo, ale já už nevím jak tohle řešit. Já jsem ta zlá, ta která jí pořád říká, že dělá něco špatně, protože ona je fakt jak z divokých vajec. Řeknu jí 1000krát, ať neběhá po bytě a ona to po chvíli dělá zas. Já vím dotáhnout do konce, ale to bych jí jenom řezala, protože ona má svojí hlavu a stejně si udělá vše po svém. Řeknu jí ať nemaluje po zdi a ona čeká a, ž nebudu dávat poor a jde to udělat. Dělá naschvály a já už na to nemám. Hodně lidí s rodiny mě posílá někam k doktorovi, a´t tam s i zajdu, že tohle nní normální, ale mě se tam fakt nechce, prtože melou to samé dokola, ty jejich rady už mě zklamali a nepomohli. Vždy když jí někam vezmu, k cizím, tak se všichni na ní smějou a povidají si sní a říkají, že je milá. Dcera je hodně ukecaná a s takovou sociální tendencí, takže pusobí na každého. Takže težko předvádět, jaký je ďábel. Slečně řeknu, ať něco nedělá a ona jde za cizím a schovává se za ním, aby jí před zlou mámou ochránil. Vždy udělá ty psí oči, kolikrát i začíná fnukat a pak aby si nemyslel, že já jsem ta špatná, protože ostatní jí neřikají ať něco nedělá a neseřvou jí když už něco provede. Období vzdoru, já ho tedy nezvládám a připadá mi, že to snad nikdy neskončí. Mohla by mi poradit nějaká zkušená maminka, která si prošla tímhle?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
94
30.6.18 03:36

Ja si teda timto jeste neprosla, ale na tvem miste bych zkusila pravy opak. Kdyz zacne vyvadet, tak si ji nevsimat, nekricet na ni, byt klidna. Proste delat, ze nic nevidis a neslysis. Asi to bude tezke, ale mozna s tim postupne prestane, kdyz uvidi, ze to na tebe nijak nepusobi. Mozna je to jen jeji zpusob, jak si vynutit pozornost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
30.6.18 04:55

Chudák dítě, rodiče rozvedení, táta nevychováva, jen rozmazluje, máma má další dítě evidentně s někým jiným, když to k tátovi nejezdí… Dcera musí být totálně zmatená, co se tedy smí a co ne, mamka něco zakazuje, otec to povoluje… Spíš než brát dítě k psychologovi byste tam měli zajít vy s exmanzelem, aby mu/vám vysvětlil, jaké zlo na ni pachate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
30.6.18 05:11

Rozhodně vyhledej pomoc kvalitního dětského psychologa, nikoli pro dceru, ale pro sebe. Aby tě naučil, jak máš své dítě vychovávat a jak se k němu máš chovat. Ona za váš rozvod nemůže, ani za to, že ji kromě k tatínkovi (tam musíš) odkládáš ještě k sestře a pak se divíš, že na dítě působí výchovně minimálně tři různé osoby včetně tebe. Navíc bys měla pochopit, že dceři jsou teď čtyři, před tím ji byly tři… Je chování, které odpovídá jejímu věku a aktuálnímu mentálnímu vývoji (existuje celá řada literatury, kde ti to vysvětlí, pokud budeš ochotná tu literaturu číst) a také rodinné situaci a tvůj úkol jako rodiče je to vnímat a adekvátně na to reagovat, vychovávat. Ne ji trestat za svůj věk, vaší rodinnou situaci a ještě ji nálepkovat, že je rozmazlená. Pochopila jsem, že má ještě mladšího sourozence, který pravděpodobně není vlastní. Z druhého sourozence má guláš v hlavě i dítě, které má doma oba své rodiče, natož potom, když jeden rodič chybí.

Nesnaž se svoji zodpovědnost za výchovu a rodinnou situaci přehodit na někoho druhého ba dokonce na dceru. Jak říkávám, kdyby děti byly tak uvědomělé a chovaly by se jako vychovaní dospělí, nepotřebovaly by rodiče. A situaci tvé dceři nezávidím ani trochu, tak ji to ještě nezhoršuj a vyhledej odbornou pomoc, aby tě naučila, jak se k dceři chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
30.6.18 05:14

@Cuddy Koukám, že jsem se docela shodly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15099
30.6.18 05:43

Možná proto,že jsi na dceru přísná,jen řveš,nevěnuješ se jí… tě nemá ráda a dělá ti naschvály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
30.6.18 06:45

Takze ona netravi vikendy s tebou? Jezdi jeden k tve sestre a jeden k svemu otci? Tretinu mesice ji nekdo rozmazluje. Doporucuji psychologa pro tebe, poradit se. Kecy, ze vsichni rikaji to same, jsou jen vymluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
30.6.18 06:45

Už je dost velká, any spoustu věcí pochopila.
K sestře bych ji přestala dávat. Pokud ji chce vidět, tak někde společně vyrazit všichni na akci - výlet, procházka apod.
A víc zapojit do dění. Mám takové rarášky dva, jeden má právě ty 4 roky. Rozvedená nejsem, s manželem jsme ve výchově na společné lodi. Přesto to, co popisuješ, dobře známe.
Když něco děláš, dej ji část úkolem, samozřejmě zvladatelnou část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.6.18 07:09

Děvčata ale děti nemívají problém s tím, že každý chce něco jiného, to je normální, lidi maj různý nároky a zrovna děti velmi rychle zjistí, kam až můžou u koho zajít.
Asi bych ji nebila, to nepomůže, jen buď důsledná. Neběhej, běhá, posaď ji na židli a tady budeš ani se nehneš dokud já ti nedovolím…a klidně u ní stát…dala bych si tu práci aby pochopila, že nebude mít navrch. Taky hraje roli, že děti si obvykle ulevujou u nejbližšího člena rodiny. Ve školce musí poslouchat, u lidí, se kterými je míň, seká dobrotu protože má pocit, že je nemá tak jistý jako tu mámu..no a pak kde si ulevit, u mámy, to je jasný. Zadej jí nějakou pomoc v domácnosti, ať má pocit, že je důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
30.6.18 07:16

Já tě podpořím :) . Mám to doma v bledě modrým. Vždycky byla divoká, babičky se bály hlídat beze mě. Venku zdrhala, v obchodě…lepší nevědět. Jak píšeš, jen řve a skáče, neumi se zastavit. S příchodem sestřičky to ještě vygradovalo, to se dalo čekat, ale už jsme zase ve starych kolejích. Včera jsem myslela, že jí odvedu do lesa :jazyk: . A čím vic nemůžu, tim víc přidává. Neposlouchá, dela naschvály, no kak píšeš.
A pozor,nejsme rrozvedení,ani si jí nikdo nebere na víkendy. Prostě je svá. Jsou dny, kdy je to na palici ale je vidět, že se snaží… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
30.6.18 07:17

Víš, negativní pozornost - taky pozornost. Sama píšeš, ze ji komandujes az moc…nechceš se na to vybodnout? A nechat ji proste jen tak byt…? Res jen důležité věci, těm věnuj energii a ostatní proste nejak bude. Prijmi dceru takovou, jaká je, nesnaž se ji předělat. Znam rodinu, kde maminka řeší opravdu každou blbost a deti peskuje prakticky nonstop - to nedělej, to se nesmí, to se nedela, to rozbijes, nepoustej vodu ať nenacakas…atd. Jeste dnes sve pětileté dceři umyva ruce, aby nahodou nebyl v koupelně binec. A jeji dcera je taky jak z divokých vajec, podle maminky vzpurné a rozmazlené děcko. Kdyz holčička přijede k nam, kde muze dělat věci sama, nikdo ji nepeskuje a max ji poprosím aby to či ono nedělala,,protože…”, je to nejuzasnejsi dite. Můj dvouletý syn vi, ze kdyz moc janci a dovádí, bolí me z toho hlava - kdyz začne gradovat, ja ho poprosím ať se zklidni, poslechne a jeste vysvětluje mladšímu sourozenci, ze mamku bolí hlava. Ale taky sakrys trvalo, nez jsme k tomuhle dospěli…trpělivost, duslednost, klid a porozumění. (Jasně, občas saze bouchnou všude, ale mělo by to byt jen občas a ne trvale)

• Citovat
  • Upravit
7478
30.6.18 07:41

Vyznivas strasne negativne.Ani se nedivim,ze dcera reaguje jak reaguje.Na jednu stranu chapu,ze jsi z toho na svestku na druhou…Zklidni v prvni rade sebe.Roztacis to kolo vcelku sama.Vzdycky,kdyz jsem pretazena,nestiham,podrazdena…a mam tendecnce najet do podobneho modu jako ty - nonstop podrazdene komandovat, tak i ma starsi dcera zacina reagovat jako ta tva.A ano,klic je v tom sklidnit se,venovat se,umoznit ji dostacne pohybu a vyblbnuti,zamestnat hlavu.Jak psaly holky nechapu system vikendu.Jeden otec,druhy sestra a ty zadny?Tak to mazec.Nicmene pokud bys ji mela zvladlou,tak ji vychova jinde zas tolik neovlivni.Proste vi,ze u tebe je to takto.Ze deti zkousi posouvat hranice je normalni.Decka taky tvrdili babicce,kdyz je hnala do.sprchy,ze u nas se ale koupat nemusi.Fakt si to myslis?Nastesti tchyni to bylo jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
30.6.18 07:52

No, tak nevim, ale od zacatku az do konce vidim problem spis v tobe. Pises o vlastni dceri jako kdybys ji snad ani nemela rada, jako kdyby te obtezovala. Predpokladam, ze druhe dite ma jineho tatinka. Kdy jsi ji naposledy objala a rekla ji, ze ji mas rada? Kdy jsi byla nekde s ni jako s ni, aniz bys u toho delala neco jineho, byl s vami i nekdo jiny, nebo jsi po ni neco chtela.. Kdy jsi se ji naposledy opravdu venovala a zjistovala treba co by chtela delat ona s tebou, co by ji bavilo.. Co ji trapi.. Copak tobe, kdyz si to po sobe prectes, vazne nedochazi, ze rvat na ni, mlatit ji a neustale ji komandovat je spatne? Vzdyt ta holka chce nejspis jen tvou pozornost a ano, i takhle ji upouta. Alespon, ze jinde ji dostane.
A to ze se jde schovavat pred vlastni mamou k nekomu cizimu, to by melo byt dostatecne zrcadlo tve vychovy.
Jasny, nekdy nam ujedou nervy vsem, nekdy vsechny nevime co s nima, tesime se az pujdou spat, stvou nas, zlobi.. Ale je zlobit a zlobit.. A tohle vypada na vetsi problem, a to ve vasem vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318
30.6.18 08:03

Ahoj, celkem tě chápu. Mám doma taky čtyřletou a taky je jak z divokejch vajec. A to jako miminko byla snad nejhodnější, neplakala, budila se jednou za noc :) . No děti se vyvíjí a tvoří se jim osobnost a zkouší co si můžou dovolit. Ale my jsme ti co rozhodují co si můžou dovolit a co už je moc. Já bych na tvym místě dala na hlídání tu mladší, třeba k babičce a strávila den s tou starší. Kreslete si, hraj si s ní s panenkama. To taky nevydrží si hrát s tebou? Zkus jí vzít na kolo, kde by mohla vybít svoji energii. Tady jen čtu jak zlobí, neposlouchá, jak ji kritizuješ…to přesně slyšim mýho manžela, ale když se ho ptám a kdy jsi si s ní hrál, kdy jsi jí za něco pochválil tak kouká jak tele na nový vrata :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
30.6.18 08:08

Děti zlobí, když se nudí, žárlí nebo je něco trápí, aspoň tak je to u nás.
To jako žádný víkend není s tebou?
Jak se chová současný partner? Jak malou přijal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí