Nechci dát syna babičce na chalupu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
950
1.7.18 21:04

vybavuji si moje prázdniny u babičky a bylo to něco podobného co pises. Pro me vždy nej prázdniny, téměř vše povoleno, spousta děti od sousedů, zkoušky odvahy u potoka a stromě, babička šedivá z věcných průšvihu. Asi bych to s babičkou zkusila, můžeš udělat prepadovku a podle toho co se bude dít uvidíš, zda syna nechat nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
1.7.18 21:10

Pro děti asi fajn, ale já bych na to taky nervy neměla a babičce bych děti nedala ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
1.7.18 21:11
@Anonymní píše:
@Barinec alkohol mi vadí hodně…máma nepije že by byla alkoholik ale prave neni moc zvyklá a když tam k nim přijde sousedka nebo nekdo a dá si s nima láhev tak je okamžitě nalitá..a tenkrát mi sama řekla že neví jak se dostala do postele a kluka že dal spát soused. to mě šokovalo! kor když ten ohen je práve u te řeky taky…že se tam ten kluk tříletej potuloval v noci nekde sam. já jsem nazoru že 100× se nic nestane a po 101. to muže být fatální…

Nám dětem babička lila francovku na cukr a sama si ji dávala rovnou z flašky. Když si to takhle zpětně přemítám, tak je to samozřejmě špatně, ale jako děti jsme se na to šíleně těšily a tu babičku jsme zbožňovaly. A chalupa byla taky u řeky a taky nás nikdo nehlídal. Samozřejmě, že se něco může stát. Ale přece nemůžeš držet dítě celý život přivázaného doma v kuchyni, protože i před vraty se něco může stát. Pokud se děti nikdy nesetkají s nebezpečím (protože jim ho, my dospělí, naprosto eliminujeme, nenaučí se s tím pracovat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.18 21:12

@rozmaryna1234 …tak všem dětem by se tento volný režim asi líbil…ale když se neco stane…jak říkám u te vody to muže být fatalní no :-/ přepadovku jsem udělala když tam byli děti se mnou a já jsem šla na houby…vrátila jsem se a deti sami u rybníka „chytali ryby“ a to jim bylo 4 roky , 6 let a 8 let tak jsem udělala scenu a máma že přece osmiletá ho ohlídá..rybník je hlubokej hned od začátku bahnitej svah odkud by se měl dospělej problem vyhrabat ven a máma 500 m odtud v chalupě vařila

• Citovat
  • Upravit
51
1.7.18 21:13

Proc dnesni deti musi byt je v bavlnce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 21:14

@carsa za rok za dva až bude umět plavat bych s tim problem neměla..a tu francovku na cukr nam babka davala taky..na tom nevidím nic špatnýho (?) jak říkám syn jezdí na soustředění se sportem i na zapasy už sám

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.18 21:16

@Abeduinka @Abeduinka v bavlnce muj syn určitě není… já na tu chalupu jezdim hodne často a je to tam hodne velká divočina…ale k tý řece chodím s nim prostě, na rybník mu dám vestu na lod nebo rukavky…když ta možnost je, eliminovat zranění…tak proč tomu jít naproti si říkám…

• Citovat
  • Upravit
7355
1.7.18 21:17

Co to je za akci s francovkou? 8o
Naše babičky nám dávaly vše možné, např. malinovou šťávu, všechny možné buchty, vdolky, koláče, marmelády, zavařeniny, vynikající kuchyně, byly jsme pod dozorem a šťastné.
Na popisované bych nervy neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
1.7.18 21:20

Je to tvůj syn. Každá jsme jiná. Já bych tam své děti dala, ty ne. Je to jenom tvoje rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.18 21:22

@dedrichov myslím že tu francovku jsme na kostce cukru jedli když jsme řekli že nas bolí břicho..babička moje to používá dodnes (je ji 92 :-)

• Citovat
  • Upravit
59409
1.7.18 21:24

já taky jezdila na prázdniny ale bez dozoru jsme nebyla, max na velké zahradě. Jako nechat neplavce u vody :? To je nezodpovědnost a až by se tam dítě utopilo :? Stačí hodně málo a bude neštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
1.7.18 21:28

Já bych chtěla vidět jestli všechny co tu radí pustit dítě k babičce,by svoje vlastní 5leté dítě nechaly samotné u rybníka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
1.7.18 21:28

Vadila by mi ta laxnost s hlídáním u vody, pokud to jsou děti co neumí plavat. Tady se utopil 4-letý kluk, protože jeho rodiče byli na koupališti podobně laxní.

Tohle podceňování rizik nemám ráda, 10 x se nic nestane a po jedenácté se ti dítě utopí. takže pokud by s babičkou nebyla domluva, tak bych jí vnuka nesvěřila.

Jinak bych její týdenní „nevýchovu“ asi skousla :) Jen nechápu, proč děcka neosprchuje a nedonutí je očistit si zuby :nevim: ale ten týden tak zvládnou, syn na skautském táboře koupelnu pomalu nenavštíví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
1.7.18 21:31

čokoláda, bonbony, sprcha apod. by mi nevadila - ale řeka, silnice, klíšťata a nulový dozor nad tím teda sakra jo. Nevím jak vy, ale mě repelentem stříkávali a vždycky musel někdo dospělý vědět, kam jdeme. Nechápu, proč se dnes z matek dělají hysterky, když tento základ požadují :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
1.7.18 21:33

Ja ti nahodou takovou babicku zavidim, tohle jsou ty nejlepsi prazdniny, dodnes na ne vzpominam, uzili jsme si nejvic legrace, takovych ptakovin jsme delali. Podle me jsi dost precitlivela, uz treba to, ze kluk v peti letech neumi plavat, to je docela spatna vizitka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí