Nechci dát syna babičce na chalupu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6100
1.7.18 21:37
@PaníBovaryová píše: čokoláda, bonbony, sprcha apod. by mi nevadila - ale řeka, silnice, klíšťata a nulový dozor nad tím teda sakra jo. Nevím jak vy, ale mě repelentem stříkávali a vždycky musel někdo dospělý vědět, kam jdeme. Nechápu, proč se dnes z matek dělají hysterky, když tento základ požadují :roll:

Taky takhle. Nepustila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.7.18 21:37

Kolem řeky jsme chodili jako děti velmi často, nebo sami do lesa na houby a borůvky. Jenom díky Bohu se nám nikomu nic zlého nestalo. Francovku na cukr nám dávala babička, pokud nás třeba bolelo v krku. Svoje pětileté dítě bych do takových podmínek, jako má zakladatelka nedala. Neštěstí se může stát velmi rychle, a pak by si to do konce života vyčítala. Syna bych co nejdříve naučila plavat, a řekněme tak za dva-tři roky už bych to zvážila, že ho u babičky za jistých podmínek nechám.

Příspěvek upraven 29.03.19 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
1.7.18 21:46

tak vsechny co jsou nadsene ze super chalupy - urcite by pustily deti naprosto nez dohledu k hluboké vode 500m od domu??jo a v 5 letech neumí plavat hodne deti, treba proto ze se boji vody a jeste nejsou „zralé“ na kurzy s trenérem … to rozhodne neni vizitka rodiče. mam syna učit plavat i kdyz je hystericky kdyz si namoci hlavu?? ( na kurzy od mimina chodil a pak najednou zlom) Ja bych pustila 10 lete dite a přesto bych mela strach - mj ze silnice, z toho ze budou delat hovadiny, hecovat se a neodhadnou sve síly. V 5 je to prcek, nema odhad nebezpečí a bude se chtit vyrovnat staršímu … 5 lete dite ma mit jeste dozor ( i kdyz treba vzdáleny a nenápadný ale přesto dozor. ) Ps : moje dite (4)se racha ve studene vode i v řece, hraje si v blátě, beha venku samo a pustím ho i na odrazedlo pred barák do slepé ulice… ale vždycky na nej vidím a vim co dela . tu vteřinu kdy se neco stane uz nikdy nevratis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
1.7.18 21:46
@Anonymní píše:
Je to trapas že k vlastní mámě nemám duveru :roll:

Holka moje, radši se dívat na nas.anou babičku, než na hrob vlastního děcka…
A zdůrazňuju, že ty „slečny“, co tu mluví o balení děti do bavlnky, ti život dítěte fakt nevrátí. :roll:
Jo, taky jsme měli super bábi s dědou, lítali po lese, pořádali noční výpravy… ale za dozoru dědy, který nadšeně vyváděl s námi :D Nikdo tam nebyl sprostý, nechlastal… a cokoliv jsme pochytali, nemoci, klíšťata, kousance, spálení od sluníčka, to se okamžitě řešilo.
Jako… my se jako děcka taky navyváděli dost, na to jsme nepotřebovali ani prázdniny, ani prarodiče… :D a jestli se utopit nebo spadnout ze skály pod auto, to už je prd rozdíl :mrgreen:
Ale prostě když dva dělají totéž, není to totéž… Ty znáš nejlíp ty děcka od ségry, ty znáš nejlíp svoje rodiče. Pokud máš obavu, že by to ve vašem konkrétním případě vedlo do průšvihu, zařiď se podle toho a nekoukej vlevo vpravo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
1.7.18 21:49
@Bara04 píše:

jo jo, vidím to stejně s plaváním. Náš syn nesnesl pár kapek na obličeji ve sprše. Obličej jsem mu myla rukou ještě v 6 letech. Během roku už se sprchuje přes hlavu sám, prská, funí, se školou jezdil na plavání. Prostě u někoho to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
1.7.18 21:56
@PaníBovaryová píše: čokoláda, bonbony, sprcha apod. by mi nevadila - ale řeka, silnice, klíšťata a nulový dozor nad tím teda sakra jo. Nevím jak vy, ale mě repelentem stříkávali a vždycky musel někdo dospělý vědět, kam jdeme. Nechápu, proč se dnes z matek dělají hysterky, když tento základ požadují :roll:

Vidím to stejně. Taky jsem jezdila na prázdniny,ale bez dozoru u vody nebo silnice jsem v 5 letech nebyla.

Dítě bych tam nedala,zajimalo by mě,jaký nazor na to má sestra zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.7.18 22:03
@carsa píše:
Bože, co bych za takovou babičku dala! Přesně takhle jsme trávili dětství my a mě strašně mrzí, že naše děti to nezažijí (babičky už nežijí). Ty jsi její východu evidentně ve zdraví přežila. Věř, že pro život jsou důležitější věci, než být namazaný repelentem…

no dobře, ale v 10 letech, ne v 5 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 22:04

Zlaty casy u babicky, i v 5 bez dozoru :dance:

• Citovat
  • Upravit
74217
1.7.18 22:14

Ja dneska odvezla nasim syna 5r. a bude u nich tri tydny urcite. Prijedou i mladsi bratranec a sestrenice. Ale ja se nemusim bat. U bazenu deda vi, ze bude delat plavcika, dokud se budou chtit koupat. Dostal instrukce, jak funguje naramek proti klistatum a nedovolil by si, ze by ho klukovi nedal. Vim, ze se bude mit perfektne, jak loni o velkych prazdninach. Ze dedou zije a vidi se v nem, bratrance zboznuje a chybi mu, kdyz se pres rok malo vidi, takze jsem s klidnou dusi odvezla a predala na prazdniny.
U tve mamy bych nemela dobry pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
1.7.18 22:15
@Bubla_Bučková píše:

I v těch pěti. Prostě v popisované situaci u mě převažují benefity nad negativy. A třeba v těch deseti už ta šance nebude…Ale jak jsem psala,je to můj názor. Zakladatelka tam evidentně dítě dát nechce, šla si sem pro podporující názory a hodně jich dostala. Ať se rozhodne nejlépe pro své dítě.

• Citovat
  • Upravit
74217
1.7.18 22:24
@Bubla_Bučková píše:

V 10r. uz zacinaji mit sve zajmy a maji sve kamarady, dost aktivit. Nase nejstarsi 10r. loni stravila temer cele prazdniny u prarodicu, 7 dni na tabore byla. Letos si vybrala 18 denni tabor krouzku, kde behem roku chodi, takze vsechny decka i vedouci zna, ma tam kamarady, spoluzaky a nepripadalo v uvahu, ze by odjeli bez ni. Mladsi 7r. se k nim poprve prida na 10 dni. Pak dovolena atd. moc casu holkam pro prarodice nezustane. Hlavne velka uz ma sve zajmy. Pristi leto bude zas kus jinde. Je velky rozdil 5r. a 10r..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.7.18 22:36

@Kelsey a kolik si pamatuje 5 leté dítě, že ví i naprosto přesně, že je někdo nehlídal.Nevím, moc se mi tomu věřit nechce. Kolem 10 jsme právě měli ty kamarády, se kterýma se lítalo. Já teda měla i jiné dětství, kroužky moc nebyly a bydlení společné s prarodiči v domě. Mluvím o době před 25 lety. Samy k potoku dělat hráze kolem těch 10, jinak prostě jsme musely být kolem domu, ale je fakt že všude byly ploty, tak jsme tolik hlídat taky nepotrebovaly. Sama mám těžký úraz z dětství z blbého dovádění na zábradlí s doživotními následky. Jak bych si přála mít mámu, co by řekla nelez tam, to není na hraní. Případně mě vzala do nemocnice a nespokojila se s domácím "ohledáním " obkladem a tím ,že než se vdáš, tak se ti to zahojí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.7.18 22:37

ps. jestli tam dává normálně děti ségra tak to nejspíš takový horor nebude, ale stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.7.18 23:04

Tak „volná hra“ v partě dalších dětí je to nejlepší, co můžou děti mít.
Ale v tomhle případě až budou umět plavat. A obecně ten nerespekt typu „já to dělám nejlíp a ty blbě“ moc dobře znám a to je to, co by mi vadilo/vadí nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 09:36

Naše dítě nejspíš taky ještě v pěti letech nebude umět plavat - z zdravotních důvodů nesmí raději ani do vany, jen se sprchovat.

A pro ty, co se uklidňují tím, že borelioza je léčitelná - ano, je. Ale nikdy nevíte, co za škody napáchá před vyléčením (příbuzný málem oslepl) nebo jestli se nedostane do chronické formy.

Zakladatelko, já bych tam dítě nedala. Řeka apod. je obzvláště nebezpečná pro děti, které u ní nejsou zvyklé. O opilé babičce ani nemluvím.

anonym A

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí