Nechci pracovat. Proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
824
9.6.22 11:44

Asi holt musíš najít balanc a ten ideál sama :srdce: Každá to máme jinak, tak tu máš i názory, se kterými nesouhlasíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
9.6.22 11:46
@Secado píše:
Syndrom vyhoření

Nebo barona Prášila? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.22 12:02
@Russet píše:
Perfekcionistky to mají holt těžké.

A můžete mi prosím říct, co je na tom perfektního?
Nebo v čem se to skrývá? Naopak si myslím, že svatbu nemáme přehnanou a řadíme se tak do té klasiky. A dobře, přípravy na svatbu jsme v polovině zrušili, nechtěla jsem se vdávat těhotná, ale bohužel to občas nevyjde, tak jsme do té svatby nakonec šli a svým způsobem od února řešili všechno do znova, kromě termínu.

Chtěla jsem jen poradit co to může být, už podruhé si sem jdu pro radu a po druhé dostávám rozbor všeho okolo.

Když už na to nemáte co říct, tak raději nepište nic.

A moc prosím ostatní, můj potrat nespojujte s mojí prací, to je úplně jiná kapitola a já se k ní tady nechci a nebudu vyjadřovat.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
9.6.22 12:05
@Anonymní píše:
Ono se to hrozně lehce řekne, věnuji se sama sobě, dokonce veškerá pozornost se upřela ke svatbě, kterou máme za 5 týdnů, pořídila jsem i pejska, takže vytížení je dost, ale v tý práci je to velké špatné.Z.

jako že tě nudí nudná práce - no to je její podstata.

Ale jinak workoholismus a ani prefekcionismus není ctnost, ale symptom, je to obrana před úzkostí a nejistotou. Marná snaha získat kontrolu a uznání. Která ale od jisté chvíle přestává fungovat a začíná ti ubližovat.

Takže pokud se ho člověk chce zbavit (třeba aby se z něj nestala náhražková bridezilla) tak musí najít odvahu začít to čistit vážně odspodu.

A k tomu se nudná práce, kde po tobě nikdo nic moc nechce a jen se prostě pár věcí musí duělat dost hodí, protože prostě to nevyžaduje zas až tak moc energie.

Když se teď vrhneš do nějakého zajímavého projektu, tak sice utečeš před svými vlastními démony, ale jen na chvilku. A hlavně ta energie na útěk dojde mnohem dříve.

Mrkni sem - mohlo by to pro tebe být… perfektní  ;-D

https://www.amazon.com/…p/0830832599
https://www.amazon.com/…p/157224559X

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.6.22 12:06
@Anonymní píše:
Nebo v čem se to skrývá? Naopak si myslím, že svatbu nemáme přehnanou a řadíme se tak do té klasiky. A dobře, přípravy na svatbu jsme v polovině zrušili, nechtěla jsem se vdávat těhotná, ale bohužel to občas nevyjde, tak jsme do té svatby nakonec šli a svým způsobem od února řešili všechno do znova, kromě termínu.

Chtěla jsem jen poradit co to může být, už podruhé si sem jdu pro radu a po druhé dostávám rozbor všeho okolo.

A moc prosím ostatní, můj potrat nespojujte s mojí prací, to je úplně jiná kapitola a já se k ní tady nechci a nebudu vyjadřovat.

Prostě to z tebe cítím. Ono všechno se vším souvisí. Proto ten rozbor všeho okolo. Často se po rozvedení úvodního příspěvku vse dostane úplně do jiného světla. P. S. Mateřská pro tebe asi vysvobození nebude. Nehnala bych se do dítěte dřív, než si dám život do pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.6.22 12:07
@Ou píše:
jako že tě nudí nudná práce - no to je její podstata.

Ale jinak workoholismus a ani prefekcionismus není ctnost, ale symptom, je to obrana před úzkostí a nejistotou. Marná snaha získat kontrolu a uznání. Která ale od jisté chvíle přestává fungovat a začíná ti ubližovat.

Takže pokud se ho člověk chce zbavit (třeba aby se z něj nestala náhražková bridezilla) tak musí najít odvahu začít to čistit vážně odspodu.

A k tomu se nudná práce, kde po tobě nikdo nic moc nechce a jen se prostě pár věcí musí duělat dost hodí, protože prostě to nevyžaduje zas až tak moc energie.

Když se teď vrhneš do nějakého zajímavého projektu, tak sice utečeš před svými vlastními démony, ale jen na chvilku. A hlavně ta energie na útěk dojde mnohem dříve.

Mrkni sem - mohlo by to pro tebe být… perfektní  ;-D

https://www.amazon.com/…p/0830832599
https://www.amazon.com/…p/157224559X

Bridezilla :lol: To jsem ještě neslyšela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
9.6.22 12:07
@Anonymní píše:

A tady se to zamotává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.6.22 12:08
@Anonymní píše:

Počkej - ty ses ptala, proč se cítíš tak mizerně.

Dostáváš odpovědi -tedy ty relevanní, ne od frustrátů co si trigerovala - že teda jako celkem logicky si vyčerpaná a vyhořelá a že si holt dojela na předchozí přístup.

A že řešením není začít hledat nějakou zázračnou motivaci do nudné práce - to nejde, respektive nejspíš by to krátkodobě vyřešil kokain či pervitin - ale jaksi to by jen bylo o to víc vidět, že workoholimus je skutečně závislostní téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.22 12:18
@Russet píše:
Prostě to z tebe cítím. Ono všechno se vším souvisí. Proto ten rozbor všeho okolo. Často se po rozvedení úvodního příspěvku vse dostane úplně do jiného světla. P. S. Mateřská pro tebe asi vysvobození nebude. Nehnala bych se do dítěte dřív, než si dám život do pořádku.

Tak budu velmi ráda za to vaše světlo, které mi přednesete, třeba netuším, jak rozbor toho, že mám psa a svatbu souvisí s mojí prací a nebo to, že se nebojím, říct, že s něčím nesouhlasím, to mi rozum nebere. Vždycky říkám, že chyba elektronické komunikace, je klávesnice, je vadná v tom, že nevidíme pocity a reakce toho druhého. A někdy smajlíci opravdu nestačí. A tohle je přesně váš případ. A další věc, z jakého důvodu si myslíte, že se ženeme do dítěte, vy jste byla u toho, jak se to stalo? Nebo víte s jistotou, že jsme si řekli tak a teď budeme mít dítě. Určitě sama víte, že takhle to nefunguje.

My jako pár máme společný dům, nejsme zadlužení, jsme zajištění a věk na to máme taky, tak jsme si na zahradu pořídili pejska a chceme se vzít, nevím z čeho usuzujete, že nemáme život v pořádku? Naopak si myslím, že jsme slušní a vychovaní a víme co se svým životem (teď už ano) a tahle etapa mě sice trápí, to ano, ale vím sama, jako holka, co měla sotva 20 korun na jídlo týdně a postavila se zpět na nohy, že jsou v životě MNOHEM větší problémy, než momentálně trápí mě.

Vůbec vám nerozumím, já osobně si nedokážu představit, že bych Vás soudila, nebo shazovala jen podle toho, jaká písmenka mi zrovna pošlete. Tak jak můžete něco cítit? Navíc nikdy bych nikomu neřekla, nežeň se do dítěte, pokud se na to člověk cítí, tak proč ne,. Ale to se dostáváme k tomu, že se o téhle části svého života bavit nechci,

Z.

• Citovat
  • Upravit
53518
9.6.22 12:23
@Anonymní píše:
Tak budu velmi ráda za to vaše světlo, které mi přednesete, třeba netuším, jak rozbor toho, že mám psa a svatbu souvisí s mojí prací a nebo to, že se nebojím, říct, že s něčím nesouhlasím, to mi rozum nebere. Vždycky říkám, že chyba elektronické komunikace, je klávesnice, je vadná v tom, že nevidíme pocity a reakce toho druhého. A někdy smajlíci opravdu nestačí. A tohle je přesně váš případ. A další věc, z jakého důvodu si myslíte, že se ženeme do dítěte, vy jste byla u toho, jak se to stalo? Nebo víte s jistotou, že jsme si řekli tak a teď budeme mít dítě. Určitě sama víte, že takhle to nefunguje.

My jako pár máme společný dům, nejsme zadlužení, jsme zajištění a věk na to máme taky, tak jsme si na zahradu pořídili pejska a chceme se vzít, nevím z čeho usuzujete, že nemáme život v pořádku? Naopak si myslím, že jsme slušní a vychovaní a víme co se svým životem (teď už ano) a tahle etapa mě sice trápí, to ano, ale vím sama, jako holka, co měla sotva 20 korun na jídlo týdně a postavila se zpět na nohy, že jsou v životě MNOHEM větší problémy, než momentálně trápí mě.

Vůbec vám nerozumím, já osobně si nedokážu představit, že bych Vás soudila, nebo shazovala jen podle toho, jaká písmenka mi zrovna pošlete. Tak jak můžete něco cítit? Navíc nikdy bych nikomu neřekla, nežeň se do dítěte, pokud se na to člověk cítí, tak proč ne,. Ale to se dostáváme k tomu, že se o téhle části svého života bavit nechci,

Z.

Kdybys měla život v pořádku, neptala by ses tady, ne? Stačí číst mezi řádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
9.6.22 12:26
@Anonymní píše:

Z.

I mezi pismenky je mnohé poznat! ;)
Zápletka v podobě těhotenství už tu je, čeká se na vyvrcholení příběhu a samozřejmě na závěr - odmlcis se náhle, nebo si vezmeš rady konečně k srdci?
Pises, že máš druhý dotaz. Jaký je ten první, v němž jsme se podle Tebe také jen navazeli?
Pokud je příběh pravdivý:
Kdy jsi udělala radikální změnu v podobě seknutim s exkluzivní praci a stěhováním se na druhý konec republiky? Všechno naráz, včetně nepodareneho tehotenstvi, může s člověkem taky pěkně zamávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.22 12:30
@Ou píše:
Počkej - ty ses ptala, proč se cítíš tak mizerně.

Dostáváš odpovědi -tedy ty relevanní, ne od frustrátů co si trigerovala - že teda jako celkem logicky si vyčerpaná a vyhořelá a že si holt dojela na předchozí přístup.

A že řešením není začít hledat nějakou zázračnou motivaci do nudné práce - to nejde, respektive nejspíš by to krátkodobě vyřešil kokain či pervitin - ale jaksi to by jen bylo o to víc vidět, že workoholimus je skutečně závislostní téma…

Relevantní odpovědi tady samozřejmě spousta pisatelek dala. Ocenila jsem označení Syndrom vyhoření, super, mohu to pojmenovat. Ocenila jsem zkušenosti jiných, jejich starosti a pocity, mohla to porovnat. Ani objektivní názor, že jsem se na práci velmi uvázala jsem vzala, to vše ano.

Ale pak ty slepičí rady, nebo spíš názory alias „Vlastně jsi úplně blbá, chováš se příšerně a já si o tobě myslím tohle.“

S tím se nechci moc zabývat,

Ale jinak dobrý příspěvek :srdce:

• Citovat
  • Upravit
53518
9.6.22 12:32
@Anonymní píše:
Relevantní odpovědi tady samozřejmě spousta pisatelek dala. Ocenila jsem označení Syndrom vyhoření, super, mohu to pojmenovat. Ocenila jsem zkušenosti jiných, jejich starosti a pocity, mohla to porovnat. Ani objektivní názor, že jsem se na práci velmi uvázala jsem vzala, to vše ano.

Ale pak ty slepičí rady, nebo spíš názory alias „Vlastně jsi úplně blbá, chováš se příšerně a já si o tobě myslím tohle.“

S tím se nechci moc zabývat,

Ale jinak dobrý příspěvek :srdce:

Když tady teda nedostáváš odpovědi, obrať se na své blízké. Ti tě znají, mají větší přehled o tvém životě. Nějaká kamarádka. Někdo, kdo ti na férovku řekne, co děláš blbě. A koho sneseš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
9.6.22 12:32
:potlesk:

Příspěvek upraven 09.06.22 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.6.22 12:36
@Anička-S píše:
No podle tvých statistik nevím, kdo tady vysedává víc. Jdi ven, čeká tam na tebe život. :srdce: Hodně štěstí :-)

Jsem tu skoro 7 let. Stačí se zapojit do pár diskuzí a je to. Pracuju, mám dítě, dnes uklizeno, uvařeno, jdu za chvíli pro dítě do školy, pak na návštěvu, pak zpracuju letní plody ze zahrádky, mezitím vyslechnu asi tak 1 000000 vět od dítěte, dám mu najíst, půjde se koupat, uspávat bude tatínek. Takovy normální den. A že stihnu i klofat na Emiminu? No a? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat