Nechci pracovat. Proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5379
9.6.22 12:36
@Anička-S píše:
No podle tvých statistik nevím, kdo tady vysedává víc. Jdi ven, čeká tam na tebe život. :srdce: Hodně štěstí :-)

Dobrý napad, jdeme dělat něco užitečného! Pohádky až před spaním. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
9.6.22 12:38

Hele já to taky tipuju na syndrom vyhoření, kterým jsem si prošla a taková depresivita v pracovní oblasti se projevovala ještě dlouho. Jako jinde ne, ale v práci jsem byla jak mouchy snězte si mě a nic mě nedokázalo nadchnout. Další věc je, že mám poruchu pozornosti a z toho důvodu nevydržím u stereotypní, nudné práce. práce musí být výzva a nejradši pracuji pod stresem. Taková střední zátěž ne úplně k infarktu. Pro mě tebou popisované práce jsou ode zdi ke zdi asi 1254% stres a 15% výzva. To může být pro tebe málo. taky když z práce nekouká výzva nebo do budoucna růst, tak prostě hledám jinou, mojí osobnosti to zkrátka nesedí a neřeší to realizace v jiných oblastech jako rodina, koníček. já to mám podle hesla " špatný účetní, excelentní hasič", když jsem mohla tak jsem si aspoň vybírala komplikovanější případy a tak pod. Tím se dostanu aspoň trochu do flow mrcasit se od ničeho k ničemu a být na 15% výkonu je pro mě mentální a duševní smrt, se nedivím, že tě to nebaví. Ne každej chodí do práce jen pro výplatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
9.6.22 12:39
@Anonymní píše:
A můžete mi prosím říct, co je na tom perfektního?
Nebo v čem se to skrývá? Naopak si myslím, že svatbu nemáme přehnanou a řadíme se tak do té klasiky. A dobře, přípravy na svatbu jsme v polovině zrušili, nechtěla jsem se vdávat těhotná, ale bohužel to občas nevyjde, tak jsme do té svatby nakonec šli a svým způsobem od února řešili všechno do znova, kromě termínu.

Chtěla jsem jen poradit co to může být, už podruhé si sem jdu pro radu a po druhé dostávám rozbor všeho okolo.

Když už na to nemáte co říct, tak raději nepište nic.

A moc prosím ostatní, můj potrat nespojujte s mojí prací, to je úplně jiná kapitola a já se k ní tady nechci a nebudu vyjadřovat.

Dostala jsi tady 2 rady -
1.najdi si zajímavější práci
2. Jsi vyhořelá, nejdřív si dej život do pořádku, srovnej svoje priority, a pak pokračuj ( a je jedno, jestli s jinou prací nebo dítětem).
Z nějakého záhadného důvodu zrovna na tuhle radu reaguješ agresivně. Možná by to chtělo se zamyslet, proč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.6.22 12:42

Anička S bude asi zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
9.6.22 12:43
@Russet píše:
Jsem tu skoro 7 let. Stačí se zapojit do pár diskuzí a je to. Pracuju, mám dítě, dnes uklizeno, uvařeno, jdu za chvíli pro dítě do školy, pak na návštěvu, pak zpracuju letní plody ze zahrádky, mezitím vyslechnu asi tak 1 000000 vět od dítěte, dám mu najíst, půjde se koupat, uspávat bude tatínek. Takovy normální den. A že stihnu i klofat na Emiminu? No a? :)

No jestli v těch diskuzích ryješ do ostatních, tak jako do mě, tak to pak chápu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
9.6.22 12:45

Asi takhle už nemá smysl být v anonymitě, děkuji všem, kteří nějak rozumně přispěli :) Třeba dám časem vědět, jak to dopadlo.

Mějte krásný den.

Zakladatelka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
9.6.22 13:10
@Secado píše:
2. Jsi vyhořelá, nejdřív si dej život do pořádku, srovnej svoje priority, a pak pokračuj ( a je jedno, jestli s jinou prací nebo dítětem).
Z nějakého záhadného důvodu zrovna na tuhle radu reaguješ agresivně. Možná by to chtělo se zamyslet, proč :
@Secado píše:
Z nějakého záhadného důvodu zrovna na tuhle radu reaguješ agresivně. Možná by to chtělo se zamyslet, proč :think:

Reaguji agresivně, protože nechápu, jak mě může člověk může zasypat kupou moudra a pak jedna věta a nazdar :D :D Nemá na to co říct a označí mě za něco, co vlastně nejsem. Navíc v souvislosti na moji svatbu. Takže úplně kompletně mimo všechno. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
9.6.22 13:33
@Anička-S píše:
Reaguji agresivně, protože nechápu, jak mě může člověk může zasypat kupou moudra a pak jedna věta a nazdar :D :D Nemá na to co říct a označí mě za něco, co vlastně nejsem. Navíc v souvislosti na moji svatbu. Takže úplně kompletně mimo všechno. :zed: :zed:

Jo, tam se ta reakce dá pochopit, ale i většina tvých ostatních reakcí je taková zvláštní kontrolovaná agrese. Aspoň na mě to tak působí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
9.6.22 13:42
@Secado píše:
Jo, tam se ta reakce dá pochopit, ale i většina tvých ostatních reakcí je taková zvláštní kontrolovaná agrese. Aspoň na mě to tak působí. :nevim:

Opravdu to jen tak působí, naopak nejsem vůbec konfliktní člověk, už jsem tu někde psala, že největší chyba klávesnice je, že nevidíme pocity toho člověka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
9.6.22 15:44
@Anička-S píše:
Opravdu to jen tak působí, naopak nejsem vůbec konfliktní člověk, už jsem tu někde psala, že největší chyba klávesnice je, že nevidíme pocity toho člověka :-)

Promiň, ale člověk, který pracoval v obchodu, by měl práci s jazykem zvládat perfektně a uvědomovat si, jak jeho psaný projev působí.
Chceš po nás názor, a pak se vůči každému, který se ti nelíbí, vymezis.
Lidi, co ti psali, mají podobnou zkušenost jako ty. Proto ti to píšou. Ne proto, že je baví tě naštvat.
Já sama jsem zažila syndrom vyhoření před 10 lety. A teprve nedávno jsem se přes to opravdu přenesla. Teprve tehdy, když jsem si uvědomila, že je dobře, že jsem pryč. Teprve tehdy, kdy jsem dokázala myslet na nadřízeného bez zášti. Teprve tehdy, když jsem pochopila, že to vzrůšo k životu nepotřebuju. Že jsem byla jak feťák, kterej je parádně sjetej..a o to větší pak nastoupila kocovina.
Občas přemýšlím, co jsem měla udělat jinak. A co vím určitě, měla jsem si najít psychologa. Jenže já si vůbec neuvědomovala, v jak příšerném stavu jsem.
A ano, je skvělý, když má člověk zábavnou práci, když zažívá to „flow“, ale vybalancovat to tak, aby mu zůstal i osobní život, to je oříšek. Málokomu se to povede.
Proto jsi taky dostala nevyžádanou radu ohledně dítěte. Protože člověk by měl být srovnaný sám se sebou, než si pořídí dítě. (A nám se třeba dítě nepodařilo, dokud jsem si to v hlavě pořádně neurovnala).
Je to na tobě, je to tvůj život. My jsme se ti tu pokusily pomoct. Jak budeš pokračovat dál, neovlivnime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.6.22 19:51
@Anonymní píše:
Protože když mě požádal o ruku, tak jsme si řekli, že se do roka vezmeme. Takže jsme ji začali plánovat, dívat se na místo a na pevno zařizovat jsme začínali letos v únoru, ale termín jsme potřebovali z důvodu místa apod. mít zarezervovaný co nejdříve. Jak je po covidu, je těžké něco shánět, navíc, když zveme početnou rodinu a a kamarády. Ale nevím, většina mých kamarádek svatbu řešila 6 - 12 měsíců, je to normální doba.Z.

Svatbu máš zorganizovanou do čtvrt roku jako prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat