Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Diskuse jako sita me na miru.....termin jsem mela v pondeli podle MS, v utery podle UTZ a doted nic, ani poslicci, ani zatka a monitory v pohode … proste si tam mimisek hovi a nevim na co ceka… Tatka cele vanoce a leden makal jako sroub, aby stihl zrekonstruovat pokojicek a ted uz je davno hotovo, pripraveno a prckovi se nechce ![]()
Krome prochazek a obcasneho sexiku zatim nic neprovozuju a ani se nechystam, souhlasim, ze az se doslechti, tak vyleze … ![]()
Drzim vsem cekatelkam palce a obrnte se trpelivosti ;o))
Ahojky,
jojo, to řeší asi skoro každá z nás
. Já jsem z prvního také rozmazlená - narodil se o 17 dní dřív, sám se rozhodl, porod pohodička. Tak jsem si říkala, že i teď to určo bude zase dřív… A ono houby!
Dneska jsem 39+1tt, prckovi se ven vůbec nechce, poslíčkuji, dělám možné nemožné a nepomáhá nic. Takže opravdu musíme počkat, až se mimča samy rozhodnou, případně doktoři.
Já mám „naštěstí“ těhu cukrovku, takže mě přenášet nenechají a v pondělí (39+5tt) nastupuji do porodnice na vyvolání. A popravdě jsem ráda, že vím, kdy tomu bude konec. Už mě to těhu fakt dost zmáhá a dnešní noční i denní poslíčkování mě fakt už štve..
Tak se holky držme, stejně nic nenaděláme. Souhlasím, že pokud tělo není připravené nepomůže opravdu nic… Pokud je připravené - pomůže i velmi málo
.
Ahojky,
první dcerka šla ven 2 dny po TP a druhá 4 dny po TP.
Ale je fakt, že jsem se vnitřně smířila s tím,že před termínem nebude ani jedna a na termín taky. U nás ani žádné vyháněcí techniky neprobíhaly,prostě jsem to nehrotila a dala tomu volný průběh.Až se rozhodnou vylodit,tak to bude.
První porod trval 10 hodin a celkově nic moc,druhý byl pro mě odměna-necelých 5 hodin a pobyt na porodním pokoji cca 3/4 hodiny a z toho ani ne půl hodiny samotné tlačení.Prostě krása!
Tak hlavně at je vše v pořádku.
R.
Ahoj,
já rodila 4 dny po termínu, vyvolávaně, kvůli velikosti malý a špatný placentě + pak zkalená voda.
Jsem jako první v rodině, která přenášela a ještě jí porod vyvolávali
a dělali jsme všechno, i jsme vymalovali ložnici, obývák, chodili na procházky, který jsem nenáviděla, jak mě boleli záda a měla poslíčky
sexovali jsme, protože nám to moje Mudra poradila a prd z toho ![]()
Moje kamarádka rodila v prosinci u Apolináře a rodil jí doktor Koucký a ten jí řekl, že vyhánění nepomáhá, že pokuď to tělo není už nachystaný, tak se člověk nadře a nic nepomůže, že dítě má v sobě nějaký hormon, který když „uzraje“, dá tělu signál a rozběhne porod. Takže všechny vynervovaný těhulky, co se bojí z přenášení tímhle „uklidňuje“
![]()
Se mu to uklidňuje, když on těhotnej ani bejt nemůže a nezná to:D:D:D
Ale má pravdu…
Amynka píše:
Moje kamarádka rodila v prosinci u Apolináře a rodil jí doktor Koucký a ten jí řekl, že vyhánění nepomáhá, že pokuď to tělo není už nachystaný, tak se člověk nadře a nic nepomůže, že dítě má v sobě nějaký hormon, který když „uzraje“, dá tělu signál a rozběhne porod. Takže všechny vynervovaný těhulky, co se bojí z přenášení tímhle „uklidňuje“![]()
To je škoda, že jsem to nevěděla, ušetřila bych si námahu
. Naopak jsem pořád někde četla, že sex pomáhá zázračně
.
Zase holky, máte super, že teď není léto. Já byla v půlce prázdnin už nejen rozpadlá, ale taky horkem rozpuštěná, oteklá a spol. A to jsem si ještě fňukla u každé bouřky, že je dítě netečné ke klimatickým změnám, protože při bouřce se prý rodí moc dětí, jenom to moje se ani nehnulo. Koza prostě.
Poslíčky nezávidím, neznám. Mohlo by to tak i zůstat, ale nechci si fandit.
Len-til-kah píše:Poslíčky nezávidím, neznám. Mohlo by to tak i zůstat, ale nechci si fandit.
Já poslíčky taky neznám, nikdy jsem je neměla.
L.
Lesina píše:Len-til-kah píše:Poslíčky nezávidím, neznám. Mohlo by to tak i zůstat, ale nechci si fandit.Já poslíčky taky neznám, nikdy jsem je neměla.
L.
Není o co stát. Jeden příklad za všechny: Noc z min úterka na středu. Ve 22 začaly kontrakce. Podařil ose mi ve 23,30 usnout. V 0,30 budíček. Bolesti. Od 1hodiny kontrakce po 5minutách. Měla jsem ten den poradnu, voda neodešla, tak jsem si říkala, tak uvidím, počkám na monitor a poradnu (leda bych měla pocit, že fakt musim jet, tak jedu a nemít poradnu, tak jedu určitě). Mezi 5,30 a 6hodinou píšu do deníčku a na diskusi, že teda jedem na tu poradnu a že teda co se unás děje. Pořád po 5minutách. Silné. Velmi. Přešlo to cestou na poradnu po 6hodině ráno.
Noc z tohoto úterka na st - mít po ruce doktora, zařvu si i o epidurál (akorát to nemělo takový grády jako min týden, ale nářez to byl).
Nicméně už jsem si zvykla a beru to, jak to je, vydržím víc, snad to pak bude rychlejší než poprvé:)
Miluju poslíčky:) Teď jsem se s nima srovnala, tak to jde a už se na ně i těšim, ale ze začátku to byl fakt opruz a na druhou stranu právě ti poslíčci jsou důvod, proč ten konec je tak opruznej a modlim se, aby malá nedržela až do konce…
Ahoj holky,
ten sex se doporučuje proto, že sperma obsahuje látku shodnou s tou, co rozbíhá porod, ale jak mi s úsměvem řekl můj gynekolog, tolik materiálu, aby té látky bylo na porod dost, můj manža nenastřádá ani za rok
. Takže tím jsem se všemi „násilnostmi“ k vyvolání porodu skončila. Je fakt, že když jsem se namáhala, tak mě pak akorát bolelo břicho, protože jsem si namohla nějaké úpony, vazy a svaly, ale krom toho pocitu, že je mi zle se nic nekonalo.
Všem těhulkám přeju, aby to čekání bylo úměrné TP, žádné vyvolávání, ale také žádné předčasné porody. Ani nevíte, co bych dala za to, kdybych si holky mohla zase na čas schovat do břicha a nikam by mi neutíkaly, nezlobily by, nekřičely, když mě navíc bolí hlava . . . .
. Vážně s odstupem času nechápu, jak mi mohly ty poslední dny a týdny těhotenství připadat tak nekonečně dlouhé, od porodu to všechno frčí hrozně rychle. A to mi bylo na konci těhu taky pěkně mizerně - nespavost, pálení žáhy a tak. Dneska nespím, protože mě děti nenechají, místo žáhy mě pálí oči od věčného čtení pohádek, ale jsem ráda, že ty dvě potvůrky mám
.
Ahoj,
tak já měla teď už 3 týdny před TP fakt dost slušný nález, dr. se se mnou pokaždý v poradně loučila
, a když už jsem tam šla v TP na další kontrolu, tak udělala Hamiltona. Mimo to jsme sexovali, uklidila jsem celý byt vč. oken a chodila denně s kočárkem k našim - 3 km do kopce. Nepomohlo vůbec nic.
Nakonec i přes úžasný nález a udivený výraz doktorů, že se to pořád nerozběhlo samo, jsem šla týden po TP na vyvolání (prý to bude stačit jedna tabletka a do 2 hodin je prcek venku…). No, byly z toho 2 tablety, po kterých jsem zůstala zaseknutá na 5 cm. Tak přišla kapačka, bolesti fakt síla, ale otevřela jsem se z 5 cm na 10 za půl hodiny… Toníček pak ze mě doslova vyletěl na jedno zatlačení (a to měl 4300 g).
Takže jestli půjdeme do 3. mimča (já 100 %, manžel ani za nic
), tak už na nějaký zaručený recepty kašlu…
Pet-s píše:
Ahoj holky,ten sex se doporučuje proto, že sperma obsahuje látku shodnou s tou, co rozbíhá porod, ale jak mi s úsměvem řekl můj gynekolog, tolik materiálu, aby té látky bylo na porod dost, můj manža nenastřádá ani za rok.
To sice jo, jenže mě i z takového množství materiálu bolel spodek v libovolném stupni těhotenství (teď je to ještě horší - a mám opravdu experimentálně ozkoušeno, že je to z toho), tak jsem myslela, že to na mě nějak působit bude.
Proč mi dny před porodem připadají dlouhé, vím přesně. Protože mám strach, že se během porodu něco po…, tak už chci mít miminko venku, hezky vyšetřené a v pořádku.
Že by už zakladatelka porodila?
Ahoj
já jsem např. sex neprovozovala vůbec od 6. měsíce (nebo od 5. ale to se mi snad ani nechce věřit… ale asi to tak je???), a malá mi od toho 6. měsíce slejzala pořád do pánve, takže jsem pak nemohla do práce, musela jsem ležet se zadkem podloženým polštářem, jinak mě doktorka honila na udržování…
a rvala mě magneziem, a malá se narodila 10 dní před termínem…
Kamarádka se svou malou taky pokoušela vyhnat a vyloudit ven, ale stejně přenášela. zkoušela vše zmíněné, plus skořici, pak už i svařený červený víno, horkou vanu…
Jediný co si z toho všeho uhnala, byl vysokej krevní tlak (170/90) a takže myslim, že je lepší tomu nechat přirozenej průběh…
Mou ségru při prvním těhotenství udržovali, a při druhém přenášela 14 dní, nezabrala jí ani tableta prostinu, prostě přenášela, až jí museli dát kapačku.
takže tak. petra
A proč?
Mechanismus přirozeného porodu je dán vývojem dítěte, až je vše připraveno (hlavně plíce), tak je ten čas, i kdyby měl táta-guma jet do války bez potomka.
Mně taky říkali, že podle výpočtu už je termín a po něm, vyvolávali a …skončili jsme dramatickým akutním císařem, naštěstí obě v pořádku.
Pokud budu rodit potřetí, tak rozhodně až se mimu bude chtít, žádné spěchání.
A prvorodičkám vzkazuju: dokud je mimo v břiše neřve, nedožaduje se stálé pozornosti, neutíká, nezlobí.
Bára
Tak jsem to tady pročetla a došla jsem k závěru, že jediný recept, jak uspíšit porod je smířit se s tím, že to prostě neovlivníme a nechat to plynout… takže nechávám taktéž plynout…
ale je to zatraceně těžké se s tím smířit, že to prostě na nás nezáleží, co? ![]()
petule26 píše:
Tak mě všichni říkali, že Maxík je větší, že budu rodit dřív…až o 14 dníno a rodila jsem týden po termínu přesně! Chápu tvé pocity…já jsem myslela, že se zblázním ..ale prostě se mu nechtělo! na druhou stranu byl takový „vypiplaný“!!! Tak se drž!
Tak já na tom byla stejně jako Peťule
Už 2 týdny před porodem MUDři tvrdili, že každým dnem to bude. Když jsem byla 40+2, udělali mi Hamiltona (vůbec to nebolelo). A Šimonek se uráčil na svět v 41+0. Měla jsem hrozné nervy, blbou náladu a přibrala 5 kg
(nebyla to voda, ale pěkně vypapaná kylíčka
). A taky jsme zkoušeli všechno možné i nemožné.
No a ponaučení pro příště - nechat to zcela na miminku, ono si samo řekne.