Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo holka, tak to jedině najít nějakého kamaráda doktora, který ti po domluvě porod vyvolá.
Jinak pochybuju, že ti nějaký doktor, bez toho aniž bys měla komplikace, porod vyvolal.
Pokud jsi samoživitelka a otěhotněla jsi během studií, tak předpokládám, že tvoje příjmy nepřekročí 2,4 násobek životního minima, takže bys porodné dostala v každém případě, pokud je to 1. dítě. A z vlastní zkušenosti o vyvolávaný porod bych tedy rozhodně nestála, jeden mi bohatě stačil…
Vidím to jako Derida
Ségra to tak měla,ale přes doktora.Jinak zkoušet babský rady na vyvolání porodu.u mě teda nezabraly.Rodila jsem 41+4 ![]()
verenika píše:
Vidím to jako DeridaSégra to tak měla,ale přes doktora.Jinak zkoušet babský rady na vyvolání porodu.u mě teda nezabraly.Rodila jsem 41+4
Se přiznám, já to taky tak měla, aby u toho mohl být manžel.
Mně doktor radil týden před termínem, abych „pomohla“ k porodu (Tom se rýsoval moc velký a já kvůli počtu dioptrií nesměla přenášet, aby ještě víc nenarostl a nemusela jsem na císaře), takže abych pomohla sexem, dlouhými, tak svižnými procházkami, jak jen to tělo dovolí, chozením do schodů, generálním úklidem včetně mytí podlah. Ale všeho s mírou, abys zas miminku spíš neublížila, třeba ohýbat se k mytí podlahy mi přijde rada úplně na prd.
Nakonec z toho byly dvě hodinové procházky, které jsem málem nerozdýchala a jeden příšerný debakl v posteli ![]()
No a Tom se narodil přirozeně den před termínem ![]()
MaryClementine píše:
Mně doktor radil týden před termínem, abych „pomohla“ k porodu (Tom se rýsoval moc velký a já kvůli počtu dioptrií nesměla přenášet, aby ještě víc nenarostl a nemusela jsem na císaře), takže abych pomohla sexem, dlouhými, tak svižnými procházkami, jak jen to tělo dovolí, chozením do schodů, generálním úklidem včetně mytí podlah. Ale všeho s mírou, abys zas miminku spíš neublížila, třeba ohýbat se k mytí podlahy mi přijde rada úplně na prd.
Nakonec z toho byly dvě hodinové procházky, které jsem málem nerozdýchala a jeden příšerný debakl v posteli
No a Tom se narodil přirozeně den před termínem
Já zkoušela skoro všech, maliník, okna, běh do schodů, sex. Stejně nic nepomohlo. Pak byl ještě na netu recept na nějaké svinstvo, co se pije, ale to jsem teda nedala-brrr.
Taky delam co se da.. Zkousela jsem snad vsechny babsky rady co jsem se kde docetla, i ty lektvary piju.. A NIC z toho…
dasavr píše:
Pokud jsi samoživitelka a otěhotněla jsi během studií, tak předpokládám, že tvoje příjmy nepřekročí 2,4 násobek životního minima, takže bys porodné dostala v každém případě, pokud je to 1. dítě. A z vlastní zkušenosti o vyvolávaný porod bych tedy rozhodně nestála, jeden mi bohatě stačil…
Přesně tak - pokud je to tvé první dítě, tak se nemusíš bát, že o porodné přijdeš. Vůůůbec se tedy tím nestresuj a dopřej si čas, až to bude, tak to bude, vyvolávaný porod má dost velké riziko komplikací. Třeba se ti povede porodit první miminko ve městě nebo dokonce v republice a dostanete i nějaké prachy navíc ![]()
MaryClementine píše:
třeba ohýbat se k mytí podlahy mi přijde rada úplně na prd.
jenže ty zm*di ze sociálky jsou schopný všeho chápete i když bych se třeba vešla pod ten 2,4 násobek životního minima oni si třeba můžou vymyslet že se tam započítává i příjem rodiny se kterýma mám trvalý pobyt jen aby ušetřili-nejsem průbojnej typ.V tom prosinci to prostě budu mít jistější
Tady je jeden receptík z předporodních kurzů: Čaj proti přenášení: 2 celé skořice, 10 hřebíčků, 0,5 cm plátek zázvoru nakrájet (nestrouhat), 2 lžíce verbeny, 1 l tekutiny (voda, džus, …). 10 min. vařit, pak nechat ¼ hod. odstát pod pokličkou, přecedit do termosky. Pít po celý den po malých dávkách.
PS: já si ho udělala zkusmo jen jedenkrát (bez verbeny) a rodila jsem týden před termínem ![]()
Anonymní píše:
Prosim poradte mi jak nepřenášet???A co popřípadě doktorům v porodnici říct aby mi vyvovali porod v termínu (27.12)?Bojím se že přijdu o porodné(jsem budoucí samoživitelka která otěhotněla během studia-budu ho potřebovat)Díky za rady.
ahoj, psala jsem to tu už mocx. já taky nechtela přenášet - ale ani donášet do termínu, který byl blbě. Já přesně věděla kdy bylo počato. Nechala jsem si 2krat udelat hamiltona a rodila asi 4 dny pred terminem - ale bylo to asi 2 dny po (mém) termínu..jinak jsem pila maliník atak..ale hamilot jsem požádala fakt drsný..(a taky že byl
)
No ten Hamilton je taky řešení,jestli máš chápavýho gynekologa tak by ti ho mohl udělat.je to teda něco ![]()
No, kdyz to male nebude pripravene se narodit, tak ani vyvolavani to nemusi uspisit ![]()
A k te socialce - nebylo by lepsi si zjistit, za jakych podminek bys porodne dostala i po Novem roce?
j
Prosim poradte mi jak nepřenášet???A co popřípadě doktorům v porodnici říct aby mi vyvovali porod v termínu (27.12)?Bojím se že přijdu o porodné(jsem budoucí samoživitelka která otěhotněla během studia-budu ho potřebovat)Díky za rady.