Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Helenka ve 14 měs. a moje máma vždycky říkala, že já sama jsem začala až ve 20 měs…
Opravdu ještě máte čas. Mě pediatrička říkala, že pokud nebude chodit opravdu do roku a půl je to úplně normální!!
![]()
ahojky,naše Kačka začala sama chodit v 16ti měsících.
Nijak jsem to neřešila ač jsme byly jasně poslední z okruhu stejně starých dětí.
Nenervuj se,každé dítě je jiné.
Adámek v 15 měsících
Emička ve 12 měsících
můj synovec v 17 měsících..je úplně zdravý
Neboj,máte čas ![]()
no já budu ráda, když malá v roce aspoň poleze
na chození ani nepomýšlím. Teď v 9 měsících se jen plazí - nesedí, neleze, na 4 se snaží ale ne moc často a moc jí to taky nejde
takže jsem v klidu jen je tím omezená ve hře, kolikrát už nevím co vymýšlet na břiše
![]()
Vojta v 17ti měsících a ještě to nebylo řešeno jako krize! Do 18ti je to v pohodě! Pak už se něco málo začne diskutovat, řešit..
ale kolik měsíců jsme se nachodili za ruce, už jsem se modlila, ať už začne sám, umírali mi záda ![]()
vydrž a buď v klidu, každý má svůj čas!
Naše malá začla chodit ve 13,5 měsích..ale jak píšou holky do roka a půl je to normál.. ![]()
Od 13. měsíce za jednu ruku, sám se pustil v necelých 18. ti měsících. Byla jsem z toho na nervy. Prostě se pustil, až si byl 100%tně jist. Já sama jsem začala chodit v tom samém věku (říká mamča). Dle neuroložky do 18 -19. měsíce naprosto normální. Hlavně zbytečně netahat za ruce a nechat dítě, až se rozhodne samo.
tak já tě uklidním, naše terez měla čas úplně na všechno, do 11m válela jen sudy po pokoji, když jsme začaly chodit cvičit na rehabky, tak se rozhýbala a úplně sama chodit začala v 18m a to byl teda blesk, na rehabkách mi řekli, že své vrstevníky dohnala úplně s přehledem
Kristýnka den po 1.narozeninách a hned lítala jak drak,Vítečkovi bylo 14,5 měs a byl hoodně opatrný.Ale stoupali oba docela brzy,takže jsem pak u syna z toho byla hodně nervozní,proč nechodí..Dr.z toho problém neměla,prý do 15 měs.není vůbec co řešit..No vidíš,a já dřív myslela,že drtivá většina dětí kolem 1.naroz.už chodí,no dnes už jsem chytřejší
Tak neboj,to přijde.. ![]()
Tak nám je 14 mě, obchází nábytek a vidím to na hoodně dlouho, než se rozeběhne. Za ruce jde, ale jak ožralej a o tom, že by šel jen za jednu si můžu nechat zdát, to jde okamžitě k zemi ![]()
mala zacala chodit v roce a ctvrt.
pretacet se zacala v 7m, lozit po ctyrech v 10m, sama sedela v 11m, chodit kolem nabytku v roce ![]()
vubec jsem ji nevodila za ruce, chtela jsem, at zacne uplne sama, i kdyz pozdeji. dr mi rikala, ze pro spravny vyvoj je nejlepsi, kdyz dite co nejdele lozi.
uzivej klidneho obdobi, dnes s manzelem vzpominame na doby, kdy nam mala nikde nezdrhala ![]()
Ahoj, máte času
. Naše Aňa začla v 16,5 měsících, předtím dlouho za ruku. Naučila se to tak, že jsme si ji jednoho večera zkusili s manžou poslat, sedli jsme si asi metr od sebe a ona z toho měla takovou radost - dokonce se dívala tím stylem, jako matko proč jsi mi to neukázala už dřív
od toho dne nechodila, ale lítala, přes prahy v pohodě. A není to vůbec poznat, že začla takto „pozdě“. Venku ji málem nedohoním. Zase začala brzo mluvit, každé dítě je jiné.
Tak našemu Matějovi je rok a zatím to na chození vůbec nevypadá.A to leze od půl roku.Kolem nábytku chodí,ale když ho vodím za ruce,tak vůbec neví co po něm chci a je hned na kolenou.Ne začnou děti chodit,tak se musí nejdřív postavit bez držení?On stává jen když se něčeho drží.