Roční dítě nechodí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1702
3.3.20 15:43

To, co máte na průkazce, je v první řadě informace pro lékaře - a pokud to takhle značí (i tím velkým nápisem), je to její věc. Navíc mohla zohlednit i jiné věci, o kterých se tu nepíše. Ale fakt je, že děti chodí různě, takže bych se nijak neznepokojovala - jednou chodit začne každý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
3.3.20 15:44

:roll: syn začal chodit ‚az‘ v 15m, ale za to stabilně a nikdy jsme neřešili žádné větší pády, měl už víc rozumu takže to melo taky své výhody :D opožděný fakt není, akorát v té době zdokonaloval jiné dovednosti, řekla bych :mrgreen: teď měl 2, krásně mluví, běhá a je ve všem moc šikovný ;) tvoji doktorku bych nechtěla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
3.3.20 15:48

Navíc nás třeba i strašili, že kdo chodí hodně brzo, zejména pokud přeskočí batolecí fázi, tak může mít lehkou mozkovou dysfunkci či tak něco - že kdo se málo/krátce batolí, tak se mu nějak nevyvine nějaké spojení mezi levou a pravou hemisférou (přesně to nevím, ale něco v tom smyslu - tak snad úplně nekecám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
3.3.20 15:49

Já bych to nehrotila, každé dítě je jiné. Dcera chodila taky až po roce, ale v roce a půl už skládala věty. Syn chodil už v deseti měsících, ale ve dvou letech neřekne kloudne slovo :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1645
3.3.20 15:57

Byla bych v klidu. Dcera zacala lezt den pred 11.mesicem a ted ji bude v sobotu rok a rozhodne neobchazi nabytek.. ;) Max. se zveda do „trakare“ a kleka si. U doktorky jsme byli na prevenci vcera a uplne v pohode. Pro me je dulezitejsi, ze se naucila spravne lezt a nepreskocila to, k chozeni se dostane, az se odhodla, je hold hodne opatrna a rozvazna po mamince.. :lol: Ja chodila taky asi az ve 14 mesicich. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
3.3.20 16:21

Obě děti ve 13mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
3.3.20 16:23

Dcera uplne sama zacala chodit kolem 15 teho mesice, lekarka se nijak nehrozila. Taktez bez choditek a jinych picov*** :) pokud jsi jinak s pani doktorkou spoko co se tyka pece o dite, tak bych zase hned nemenila. Ale chapu, ze pokud zaver je velkym tucnym pismem, muze te to zneklidnit, nekoho aj treba urazit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22358
3.3.20 16:39
@Anonymní píše:
Zdravím vás, dnes jsme byli se synem na roční prohlídce. Syn aktuálně střídá plazeni a lezení a stojí u nábytku. Sedi jen sikmym sedem. Plazi se asi od 8. Měsíce a zacal lozit asi pred 14 dny. Nijak mu nepomaham, ma k dispozici cely byt, kde si ruzne smejdi. Neposazuji ho, nemame choditko, hopsadlo ani nic podobneho. Doktorka do prukazky napsala velký napis „OPOŽDĚN“ A máme kvůli tomu přijít za měsíc na kontrolu. Myslíte, že je hodně pozadu? Já jsem do teď byla v pohodě. Vím, že mu to trvá delší dobu, ale zase když něco nového udělá, dělá to s jistotou. Co myslíte?

Limit na chozeni je 18 mesicu, takze ted se doktorce spis nezda, ze nesedi nebo, ze se nekdy jen plazi. V nejhorsim vas pristi mesic posle na rehabilitaci, coz je super, protoze vam ho hezky zkouknou, ukazou nejake cviky, jak podporit vyvoj :palec:. Ja jsem na rehabilitace chodila rada, protoze si tam s detmi vzdy krasne hraly, chvalili a bylo mi skoro lito, kdyz nas pak vyradili. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
3.3.20 17:19

Já si myslím, ze šlo hlavně o to lezení, to má být do 10.mesice, ale jak už holky psaly, je to jen tabulka a pokud se plazi symetricky a leze taky symetricky, tak v poho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
3.3.20 17:22

Myslim, ze nejake lehke opozdenu vzhledem k tomu, ze strida plazeni a lezeni a lezt zacal teprve ted tam je.
Deti v tomhke veku nemusi samostatne chodit, ale vetsinou obchazi nabytek a lezeni maj na haku.
Nicmene chce ti nebyt vztahovacna. Poznamka v prukazce nedela z ditete retarda. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
3.3.20 18:32
@warita píše:
no jo, ale napsat to do prukazky velkymi pismeny? Navic, neprijde mi, ze by byl opozden. Moje dcera zacala chodit na 13m a rozhodne nebyla opozdena ani trochu.

Tak tady asi nejde o nechozeni, ale o to, že čerstvě teprve leze, nesedí a neobchazi nábytek. Moje děti v roce taky samy nechodily, ale podle Dr je v normě, když aspoň obcházejí nábytek. A že je to napsáno v prukazce, no, tak bude stigmatizovan teď chudák až do 19, než se jí zbaví a budou se mu asi všichni smát :roll: Člověk by neměl být tak vztahovacnej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.20 18:56

Děkuji za některé užitečné reakce :kytka:, šlo mi spíše o to, jestli byste to řešili nějak víc. Ale vidím, ze spousta dětí chodila později. Je pravda, že co se týče jemné motoriky a řeči, tak je šikovný, u toho pohybu pozoruji, že je hodně opatrný. Zase jsem si říkala, že je fajn, že pokroky dělá, jen je to prostě hodně rozvážné a pomalé. Tak uvidíme, co bude za měsíc.

• Citovat
  • Upravit
684
4.3.20 23:46

Moje děri začaly chodit - první ve 14 měsících, druhé v necelých 10 a třetí v 16 :-) Zvlášť ten rozdíl mezi druhým a třetím dítětem byl tak velký, že se jsem si občas už myslela, že nezačne chodit nikdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí