Roční dítě nechodí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3684
9.5.13 10:47

Ahoj, moje dcera začala chodit sama někdy po 14m, do té doby jen kolem nábytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
9.5.13 11:54

Ahoj, naše dcera dělala všechno dost pozdě. V roce si teprve sama sedla a hned potom si i stoupala u nabytku. Kolem nej chodila, ale v prostoru ani nahodou. Zacala chodit cca v 15 mesicich za ruku a sama se pustila a sla az tak v 16 mesicich. Ted je ji 16,5 mesice a porad se radsi nekoho nebo neceho drzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.5.13 12:33

My v roce ani nelezli po čtyřech. Chodit malý začal v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.20 14:54

Zdravím vás, dnes jsme byli se synem na roční prohlídce. Syn aktuálně střídá plazeni a lezení a stojí u nábytku. Sedi jen sikmym sedem. Plazi se asi od 8. Měsíce a zacal lozit asi pred 14 dny. Nijak mu nepomaham, ma k dispozici cely byt, kde si ruzne smejdi. Neposazuji ho, nemame choditko, hopsadlo ani nic podobneho. Doktorka do prukazky napsala velký napis „OPOŽDĚN“ A máme kvůli tomu přijít za měsíc na kontrolu. Myslíte, že je hodně pozadu? Já jsem do teď byla v pohodě. Vím, že mu to trvá delší dobu, ale zase když něco nového udělá, dělá to s jistotou. Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
smurfka
3.3.20 14:58
@Anonymní píše:
Zdravím vás, dnes jsme byli se synem na roční prohlídce. Syn aktuálně střídá plazeni a lezení a stojí u nábytku. Sedi jen sikmym sedem. Plazi se asi od 8. Měsíce a zacal lozit asi pred 14 dny. Nijak mu nepomaham, ma k dispozici cely byt, kde si ruzne smejdi. Neposazuji ho, nemame choditko, hopsadlo ani nic podobneho. Doktorka do prukazky napsala velký napis „OPOŽDĚN“ A máme kvůli tomu přijít za měsíc na kontrolu. Myslíte, že je hodně pozadu? Já jsem do teď byla v pohodě. Vím, že mu to trvá delší dobu, ale zase když něco nového udělá, dělá to s jistotou. Co myslíte?

opožděná je ona…dívala bych se po jiné dr..
syn začal chodit v 15m…dcera v 10m…
syn začal pomalu mluvit až po druhém roce a ani ve třech mu téměř nebylo rozumět..nikdy jsem neměli v průkazce opožděn…

• Citovat
  • Upravit
600
3.3.20 14:59

Má čas do roka a půl, dcera začala chodit v 16ti měsících až když si byla naprosto jista a v podstatě vůbec nepadala. Měla takhle vše, od sezení po lezení, o opozdenosti u dr. nikdy nepadlo ani slovo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
3.3.20 15:02
@Anonymní píše:

No, když se podíváš do tabulek, tak podle nich lehce „opožděn“ je. Ale nic hrozného a hlavu bych si z toho nedělala. Za mě lepší, když si toho Dr všímá a není laxní. Já měla zase obě děti ve 3-4 měsících „v širší normě“, protože jim moc nešlo pasení koníků a kor na kontrole u doktorky nepředvedly zhola nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
3.3.20 15:03
@Anonymní píše:

Pokud lozi po kolinkach a stavi se k nabytku, tak bych neplasila. Syn zacal chodit az ve 13 mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
3.3.20 15:07
@Anonymní píše:

Dcera se začala plazit v deseti měsících, pak si během tří týdnů sedla, okolo roka lezla po kolenou, obcházela někdy ve třinácti měsících, chodila v 16,5. A chodila jistě, bez pádů a tak - asi to chtěla mít vypilovaný. Do dneška je na sebe taková opatrná :) Doktorka řekla jen, že je pomalejší, ale pořád v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
3.3.20 15:08

Syn ma v průkazce taky opožděn. A je opožděný, to je jasny. Podle tabulek by ve 13M mel uz davno obchazet nabytek, ale on si stoupnul asi 4×, takze je dost pozadu.
Leze od 11M, sedi od neceleho roku. Na roční se mě dr. ptala tak jako automaticky, stoupa si, obchazi nabytek (že jo?) a když jsem rekla ze ne, ze je opozdenej, ale na rehabkach to řešíme, tak jen napsala opožděn a nazdar.

Upřímně…prvni syn mi chodil venku v 10M bez kočáru, holka se poprve v prostoru rozešla lehce po roce. Takze i mě přijde nejmladší opožděný. Ale nehroutim se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
3.3.20 15:08

Podle tabulek ma dite chodit do 18mesicu. Znam i takove, ktere chodilo o dost pozdeji a je uplne v pohode a pohybove nadane. Uvidis za mesic, treba vas posle na fyzioterapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.3.20 15:16
@dickys píše:
No, když se podíváš do tabulek, tak podle nich lehce „opožděn“ je. Ale nic hrozného a hlavu bych si z toho nedělala. Za mě lepší, když si toho Dr všímá a není laxní. Já měla zase obě děti ve 3-4 měsících „v širší normě“, protože jim moc nešlo pasení koníků a kor na kontrole u doktorky nepředvedly zhola nic :lol:

no jo, ale napsat to do prukazky velkymi pismeny? Navic, neprijde mi, ze by byl opozden. Moje dcera zacala chodit na 13m a rozhodne nebyla opozdena ani trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.3.20 15:17

Muj syn do 11m mesicu jen lezel. Ani se neobtezoval se zkouset pretacet. Plazil se do roka jak had. V roce sel teprv na kolinka. Tou dobou nam uz na navstevach u kamaradky chodila naproti stejne stara holcicka po svych. Od 14m zkousel postavat u nabytku, tak trosku, sam mi prisel naproti presne v 18m. Tou dobou jsme uz chodili na fyzio, ne vsak kvuli nejake opozdenosti, ale kvuli mym urgencim na doktorku a kulatym zadum pri sedu. Ted jsou mu dva. Je zdravej, uplne normalni kluk, beha jako blazen a ma krasny postoj a zada. Nemyslim si, ze by vas kluk byl opozden, nemyslela by si to ani nase detska lekarka. Uprimne bych zvazila zmenu detske lekarky. Nekteri lekari kladou na matky hrozny tlak. Me doktorka rikala, ze pozna, kdyz je s ditetem neco spatne. Ihned by byvala doporucila podrobnejsi dohled, kdyby to uznala za vhodne. Ja ji verim. Verite i vy te vasi? Ja bych sla jinam, kluk je jakoze asi langsam, ale je v poradku. Ma cas. Nepanikarte, on OPOZDEN neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
3.3.20 15:24

Oba kluci mi začali chodit až v 15 měsících. Že roční dítě nechodí je běžné, z okolí neznám jediné dítě, které by chodilo do roka. Naše dětská je naštěstí netabulková. Řídí se tím, že každé dítě je jiné, vyvíjí se různě. Moji kluci byli v lecčem pomalejší a doktorka mě vždy naopak uklidnovala, že se nic neděje a mám být trpělivá. Možná bych zapřemýšlela nad změnou pediatra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.3.20 15:28

No, když to porovnám s mým dítětem, tak by opožděný byl. Náš čert chodil sám v deseti měsících. Ale v okolí vidím, že spíš to je abnormální, takže bych si nedělala hlavu. Asi bych hned doktorku neměnila, pokud jste jinak spokojeni, ale určitě bych nepanikařila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí