Roční dítě nechodí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
9.5.13 07:29

@danyk k psychologovi? 8-o
Co ten má co dělat s chozením? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
9.5.13 07:32

@danyk @kometa32 aby se stavěl tak jako když se pasuje na rytíře. Z kleku, zvednout jedno koleno, opřít o plochu chodidla a tou nakročenou nohou se postavit. Trénuje se to na obě nohy.
doporučuju knížku Rozvíjej se děťátko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
9.5.13 07:34

@ivana-domca no to právě nevím, ale znělo to aspoň chytře :-). Koukala na něj naše odborná dr. a že když se nerozchodí do července (to jde na kontrolu k ní), tak ho pošle na neurologii. Ale tak to snad dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
9.5.13 07:37

@andelka83 díky, tak to on se staví jen s přidržením za nábytek. V prostoru to zkouší tak, že zaujme postoj jako když žirafa pase (tj. všechny čtyři na zemi a vytrčí prdelku) a pak se chce postavit tak, že odlepuje ručičky a vzpřimuje trup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
9.5.13 07:39

@danyk jj, ten rytíř je s opřením o nábytek. V prostoru se dětí staví jak říkáš žirafou :mrgreen: Anebo že si dřepnou a pak se vzpřímí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
9.5.13 07:41

No aspoň, že to nedělá špatně. Díky. Budu pozorovat, jak se staví u nábytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
9.5.13 07:51

@danyk uvidíš, přeju hodně štěstí, ať se brzo rozebehne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
9.5.13 08:37

@Jamulka opravdu myslím, že je to vpohodě. Limit je do 18 měsíců.
Zjistit něco může neuroložka, ale nevím jestli ti dětská bude nadšeně dávat žádanku a neurologii tě přímat. Tady u nás je na neurologii hodně plno i pro děti s problémy. My čekali s klubem kvůli jiným potížím 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
9.5.13 08:44
@ivana-domca píše:
máme to samé :roll:
Doma teda už obstojne chodí, přejde mistnost, ale venku je to boj, chodime na rehabilitace, neurologii a na ortopedii, kde jsme dostali málem servano, že už má mít dávno boty a mohl už dávno chodit :roll:
Jsem zvědavá jak to budu dělat když za měsíc a půl se narodí další :lol:

No a když jsi mu koupila boty, tak se to zlepšilo? Já právě taky furt čekala, kdy začne chodit. Přišlo mi pošetilé kupovat boty, když je nepoužívá. Já si taky nekupuju horolezecký vybavení, když nehorolezím. Teď boty má a nijaký posun nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
9.5.13 08:45

Dcera začala v roce lézt, po roce se začala teprve stavět o nábytek. Času habaděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
9.5.13 08:49

@Jamulka JEjda, má ještě čas, stejně to neuspěcháš. Naše v roce sice asi chodila kolem nábytku, ale sama chodí od 16 měsíců. Takže klid. Čím pomaleji, tím líp na vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
9.5.13 08:55
@Jamulka píše:
Je nám rok a nechodíme. Jen se postaví a nemá stabilní nožku, stojí na špičkách, kinklá se, udělá sotva jeden krůček, nebo max. dupy na místě a jde na kolínka… :nevim:

nase Nela od 10 mesicu stoupala, od roka obchazela a ted v 15 M se rozebehla..uplne v pohode..tusim, ze do 18-ti mesicu je to,,doktorsky,, ok, pak se zjistuje, kde je chyba, ale pokud si nejsi jista, zda je vse ok, popros dr, aby ti napsala doporuceni k rehabilitacni, at se na maleho koukne a rekne ti, zda je vse ok, pak urcite budes klidnejsi. (moje doktorka mi napise cokoli, kdykoli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
9.5.13 08:59
@danyk píše:
No a když jsi mu koupila boty, tak se to zlepšilo? Já právě taky furt čekala, kdy začne chodit. Přišlo mi pošetilé kupovat boty, když je nepoužívá. Já si taky nekupuju horolezecký vybavení, když nehorolezím. Teď boty má a nijaký posun nevidím.

právě že zlepšilo, kupovali jsme je teda ve zdravotnich pomuckach a celorocni, od sante, ale dokud neměl boty, tak udělal max. 5 kroků a šel na kolena, ted už přejde v pohodě mistnost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
9.5.13 09:04

Ahoj, já si myslim, že má čas. Naše malá se postavila v 10M a snažila se obcházet nábytek, ale chodit začala až mezi 14 a 15 měsícem a nikomu to divné nepřišlo. Moje mamka říkala, že jsem já začala chodit kolem 17M-pry jsem byla líná a měla těžký zadek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.5.13 09:11

Moje dcera bude mít 23.5. 14 měsíců a taky nechodí. Kolem nábytku ano ale sama ani náhodou, bojí se…ale nehrotím to, času má dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí