Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Děvčata,
budu mít takový hloupý dotaz, vyadila jsem antikoncepci a s partnerem jsme měli nechráněný styk zpětně jsem koukala, že podle výpočtu to měl být nejplodnější den. Zatím na další miminko nepěcháme, priorita je sehnat práci a pak se uvidí. měla jsem to dostat teď v pátek vlastně první mentruaci po vysazení HA podle výpočtu 28 dní. Břicho mě bolí už přes týden a pořád nic. Je možné že jsem otěhotněla tak brzo? Popravdě bych z toho byla spíše rozpačitá.
cica píše:
Ahoj Děvčata,
budu mít takový hloupý dotaz, vyadila jsem antikoncepci a s partnerem jsme měli nechráněný styk zpětně jsem koukala, že podle výpočtu to měl být nejplodnější den. Zatím na další miminko nepěcháme, priorita je sehnat práci a pak se uvidí. měla jsem to dostat teď v pátek vlastně první mentruaci po vysazení HA podle výpočtu 28 dní. Břicho mě bolí už přes týden a pořád nic. Je možné že jsem otěhotněla tak brzo? Popravdě bych z toho byla spíše rozpačitá.
je to možné, nebereš antikoncepci - nejsi chráněná
test jsi zkoušela?
ahoj, já to měla po vysazení HA, taky celý rozhozený,
přece jenom jsem ji brala 10let, tak si na ní tělo docela zvyklo.
Jediný, co můžeš je čekat!!! I ten nejlepší těhutest, prokáže těhotenství min v 2-3 týdnech.
Držím palečky,ať do padne tak nebo tak!!! ![]()
Možné je všechno, ale s jistotou Ti to tady nikdo neřekne. Zkus test..
Co se týče „pocitů“, úplně v začátku to nejde rozeznat, jestli se jedná o těhotenství nebo „premenstruační syndrom“..Já jsem si „byla jista“ hlavně díky změně chutí, které přišly ještě před pověstnými nevolnostmi..Ale podle bolesti břicha nebo pnutí prsů bych to nepoznala..
Test by Ti měl už napovědět..
Možný to samozřejmě je. Ale taky je možné, že nemáš pravydelný cyklus, to co se děje při užívání HA není menstruace, jen pseudomenstruace a hodně ženských po vysazení HA na tu první opravdovou celkem dlouho čeká, nejsou vyjímkou ani 50, 60dnů dlouhé cykly.
Ahoj,
a jak jsi přišla na to, že budeš mít cyklus zrovna 28 dní?
Po vysazení HA to může být úplně jinak, můžeš mít i rozházený cyklus… A jinak není nic jednoduššího jít, koupit test a použít ho
A otěhotnět jsi samozřejmě mohla, nepoužíváte žádnou antiko ![]()
Saroya píše:
pokud už je po termínu menstruace, tak by to měl test ukázat
Jenže je to první MS po vysazení HA a nikdo neví, kdy ta MS opravdu bude, ne? Zakladatelka si nevím jak vypočítala, že bude mít cyklus 28 dní.
Nene test jssem ještě nezkoušela, mnooo to mě právě zajímalo za jak dlouho by měl menses dorazit. Většinou bývá 28 denní cyklus, teda aspoň jsem to považovala za jakejsi normál, ne? Od styku je to 2,5 týdne tak jsem něvěděla jetli ještě neni brzo kupovat test. Mě je jasné, že ta pravděpodobnost tam je a vy mi stoprocentně nic neřeknete, ale zajímají mě ty zkušenosti. Jsem třeba nevěděla že na menses můžu čekat tak dlouho
Jestli je to 2,5 týdne od styku, test bych zkusila. Jinak cyklus 28 dní je sice jakýsi průměr, ale můžou být cykly kratší i delší
A fakt se nezřídka stává, že po vysazení HA je problém s MS a je potřeba dát tělu čas, než se s tím srovná ![]()
Zkus si testík a buď tam budou dvě čárky a když ne, tak budeš muset čekat
tady jiná rada není…
já jsem byla ve stejné situaci jako ty a dvě čárky jsem tam našla (já jsem si tenkrát dala limit 30dnů) Držím palce, aby to bylo tak, jak si přeješ ![]()
Ahoj, poprvé když jsem vysadila HA, tak jsem otěhotněla ještě v ten cyklus než jsem dostala MS bez HA, takže možný to je, jinak břicho mě bolelo jako při ms v době ms, která nedorazila, HA jsem brala 7 let. Teď jsem vysadila po roce a půl braní HA, právě mi probíhá druhý cyklus bez HA, první byl 30 dní, tenhle dle ovu by měl být 29 dní, takže někdy to vyjít může a někdy taky ne, opravdu nezbývá než čekat.
fragola píše:
Jestli je to 2,5 týdne od styku, test bych zkusila. Jinak cyklus 28 dní je sice jakýsi průměr, ale můžou být cykly kratší i delšíA fakt se nezřídka stává, že po vysazení HA je problém s MS a je potřeba dát tělu čas, než se s tím srovná
přesně tak
Dobrý den.
Mám takový dotaz. V sobotu večer jsem si vzala poslední prášek, v neděli i dnes jsme s přítelem měli nechráněný styk. Je možné otěhotnění?
Děkuji za odpověď.
no těžko říct…
jsou ženy které otěhotněly hned v prvním cyklu, otázka je, zda zrovna probíhala ovulace
někomu trvá, než vše začne fungovat, jak má, někdo je ok hned. otázka je, jestli i kdyby cyklus naskočil ovulace proběhla hned pár dní po dobrání…
jestli jde o snahu otěhotnět, ještě bych to pojistila později, pokud ne, tak se chránila jinak ![]()