Nechráněný styk a plodné dny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Martina321
10.5.15 12:52

No 14 dní po začátku menstruace je podle mě ta šance sakra velká, no asi nezbývá než počkat. Nejsem teda odborník ale při pravidelné menstruaci po 28 dnech mám akorát plodné dny.

• Citovat
  • Upravit
14637
10.5.15 12:54
@Anonymní píše:
Dobrý den, je možné otěhotnět 14dni od první dne MS? Mám ji pravidelnou, a 2-3.5.jsem měla nechráněny sex. Četla jsem různé články a někde se píše že nejrizikovejsi je to týden po a týden před cca. Psala jsem na online gynekologii a tam mi napsali že možné to je jen 4% z matematického hlediska jsem z toho hodně ve stresu a často mi bolí hlava a neustále se mi navaluje. Děkuji za radu

Pokud máš klasické 28denní cykly, tak je velmi pravděpodobné, že v tu dobu ovuluješ. Týden po a týden před menstruací je naopak obecně bezpečno. Ovulace bývá mezi 10. a 16. dnem PŘED následující menstruací, tak si to podle toho můžeš také trochu odhadnout. Každopádně bych doporučila těhotenský test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.15 16:37

@Martina321, chci si koupit citlivější test, da se to po tak krátké době rozpoznat jak na tom opravdu jsem? Ve středu jdu k doktorovi tak nevím jestli by i on ještě po tak krátké době něco viděl, max z krve? Dekuji :,(

• Citovat
  • Upravit
49159
10.5.15 16:43
@Anonymní píše:
Dobrý den, je možné otěhotnět 14dni od první dne MS? Mám ji pravidelnou, a 2-3.5.jsem měla nechráněny sex. Četla jsem různé články a někde se píše že nejrizikovejsi je to týden po a týden před cca. Psala jsem na online gynekologii a tam mi napsali že možné to je jen 4% z matematického hlediska jsem z toho hodně ve stresu a často mi bolí hlava a neustále se mi navaluje. Děkuji za radu

14 po MS je velmi vysoká pravděpodobnost.. je to období kdy bys mohla mít ovulaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.5.15 16:45
@Anonymní píše:
@Martina321, chci si koupit citlivější test, da se to po tak krátké době rozpoznat jak na tom opravdu jsem? Ve středu jdu k doktorovi tak nevím jestli by i on ještě po tak krátké době něco viděl, max z krve? Dekuji :,(

Nejcitlivější jsou tzv. desítkové (10 jednotek). Jinak pak jedině ta krev. Vidět něco na ultrazvuku je až tak od 5 týdnů od poslední menstruace, dřív ne. Srdíčko na potvrzení těhotenství až tak kolem 7. týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.15 17:13

@Litta četla jsem si různé články a v každých je to pomalu jinak podané, někde se píše že 6dni před MS je nejrizikovejsi období kdy otěhotnět tak nevím jak to mám tedy brát a pak nechápu doktora co mi psal že šance je minimálně 4%.?Test si určitě udělám a uvidím jak na tom budu.

• Citovat
  • Upravit
14637
10.5.15 17:17
@Anonymní píše:
@Litta četla jsem si různé články a v každých je to pomalu jinak podané, někde se píše že 6dni před MS je nejrizikovejsi období kdy otěhotnět tak nevím jak to mám tedy brát a pak nechápu doktora co mi psal že šance je minimálně 4%.?Test si určitě udělám a uvidím jak na tom budu.

6 dní před MS určitě ne, to je špatně napsané nebo špatně pochopené. Na tomhle je založena symptotermální metoda plánování rodičovství. A znalosti biologie také ledacos napoví. ;) Na procenta odhadovat je nesmysl. Někdo neotěhotní po roce, někdo otěhotní v divné dny, protože se mu výjimečně posune cyklus. Ale i když je to zacílené na ovulaci, tak se uvádí snad 20 %. Nebo míň? Ona je pak i minimálně 50%, někde snad uváděná až 80%, redukce v těch prvních dnech a týdnech vývoje. V podstatě je dost zázrak, že se vůbec rodí děti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.15 17:43

@Litta pěkně napsané, děkuji. Každopádně už týden spinim a MS mám dostat až 18.5. Mám to tak vždycky týden nebo pár dní před MS. Což nevím jestli to není nějaký zdravotní problém :(

• Citovat
  • Upravit
3
6.12.15 22:24

nechráněný styk v plodných dnech

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti, tipy, rady.. Měli jsme s přítelem nechráněný styk, antikoncepci neberu už skoro rok a zrovna jsem měla „plodné dny“. Jsem studentka vysoké školy, takže mimi ještě neplánujeme, byli jsme hloupí a nezodpovědní, ale jsem dost nervózní z toho čekání, až si budu moci udělat test, tak se chci zatím zeptat alespoň na názory. Díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Frantiskaaa
6.12.15 22:30

Tak v plodných dnech je šance na otěhotnění pouze 25procent, pro klid v duše bych si zašla do lékárny pro Postinor, tuším nejpozději do 24 hodin jej musíš užít, naštěstí už je asi 3 roky bez předpisu.

• Citovat
  • Upravit
3
6.12.15 22:41

Bohužel na pilulku po už je pozdě :/ale díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Frantiskaaa
6.12.15 22:47
@mladenkal píše:
Bohužel na pilulku po už je pozdě :/ale díky

aha, tak to ti nezbývá nic jiného než si za pár dní udělat test a modlit se… jiná rada není… tak ať to dobře dopadne a nejsi těhotná…

• Citovat
  • Upravit
3
6.12.15 22:53

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat