Necítím podbřišek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24.10.17 13:04

Necítím podbřišek

Zdravím :) mám cca 2 měsíce po porodu císařským řezem. Jizva mě nebolí a je i hezky zahojená, ale kůži v oblasti podbřišku necítím když se třeba poškrábu. Respektive je to nepříjemný pocit podobný tomu když vám zubař umrtví tvář. Chci se jen zeptat zda je to normální, popřípadě za jak dlouho to zmizí? Je potřeba to nějak mazat nebo masírovat? :nevim: děkuji za odpovědi :)

Příspěvek upraven 24.10.17 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
412
24.10.17 13:06
@Koblížek24 píše:
Zdravím :) mám cca 2 měsíční po porodu císařským řezem. Jizva mě nebolí a je i hezky zahojená, ale kůži v oblasti podbřišku necítím když se třeba poškrábu. Respektive je to nepříjemný pocit podobný tomu když vám zubař umrtví tvář. Chci se jen zeptat zda je to normální, popřípadě za jak dlouho to zmizí? Je potřeba to nějak mazat nebo masírovat? :nevim: děkuji za odpovědi :)

Nevím, jestli je to normální, ale u mne ano. Na zmizení nečekám, už je to 15 let od druhého císaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
24.10.17 13:10

Ptala jsem se gynekologa a prý to normální je. Říkal, že to může trvat i rok. Nemažu ani nemasíruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
24.10.17 13:12

Je to normální. u obou císařů to trvalo několik (asi 5-7 nevim) měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
24.10.17 13:18

Hele možná budu za magora, ale já nerodila císařem a všimla sem si toho samého - zajímalo by mě, jestli je to tím, jak se hodně roztáhla kůže nebo co, ale do kůže v prostoru pod pupíkem až k podbřišku se můžu štípnout jak chci a cítím to jako umrtvené :jazyk: cítím dotek, ale né bolest…
Jinak sem skoro šest let po porodu a nějak se to moc nemění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45687
24.10.17 13:20

Tak mne se to neprestalo ani 5 let po porodu. Zlepšilo se to, ale některá místa jsou pořad necitliva. To už asi zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
24.10.17 13:33

Já toto neměla ani po císaři ani po normálním porodu. Věřila bych gynekologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
24.10.17 13:34

@Koblížek24 je to normální. jak se přerušily drobné kožní nervy. u mne to tedy přešlo, ta encitlivost, naopak na poškárábání nadměrná citlivost, že mě to bolelo. i jen dotyk. ale postupně to přešlo. trvalo to tedy asi půl roku určitě. ale jinak je pravda, že po druhém císaři už to takhle vůbec nebylo, ale taková vyšší citlivost na dotek atd je pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
24.10.17 13:35

Já to měla po císaři skoro rok, pak se to zlepšilo, ale ted se mi to zase zdá víc…prostě podbřišek taky necítím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
24.10.17 13:37

Císařem jsem nerodila, ale mívám jinou necitlivost na briše a neurolog mi říkal, že to tak bývá po císaři. Přeříznou se nervy a tak to je, někomu to zůstane navždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
24.10.17 13:55

I já musím bohužel říct, že je to mám taky Teď 3 roky po sekci je to lepší, ale už cca rok se to nelepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
24.10.17 14:26

Taky jsem to tak měla. Mám za sebou dva císaře, od druhého je to 17 měsíců, podbřišek sice už cítím, ale je to pořád takové „tupé“ nebo jak to napsat :nevim: Ale po prvním císaři jsem podbřišek necítila nejmíň půl roku, nemohla jsem si tam vůbec sahat, bylo mi to hrozně nepříjemné, jak jsem nic při dotyku necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
24.10.17 14:44

10 měsíců po císaři a par mistecek uz cítím, ale žádná sláva..jr to teda trochu nepříjemný pocit ale da se s tím žít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
25.10.17 10:19

Normalni to je, podle me to zustane uz navzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí