Necítím se atraktivní, nejradši bych byla někde sama zalezlá

Anonymní
24.8.22 16:42

Necítím se atraktivní, nejradši bych byla někde sama zalezlá

Nevím ani, jak začít. Chodila jsem na střední, kde byla spousta bohatých dětí (babi tam učila), krásných holek apod. Už tam jsem byla vždy taková trochu šedivá myš. Snažila jsem se pak barvit vlasy, dělat cokoliv, abych taky zaujmula, což mělo většinou spíš opačný efekt. Výchovu jsem měla poměrně přísnou, “vycepovaná” jsem dost a rozhodně jsem nenosila tak hezké a tehdá značkové oblečení, si pamatuju jednu scénu z šatny. To frčely takové ty široké skejt boty a když mi je jednou konečně rodiče dovolili, tak mi koupili ty, na které bylo. Nějaké levnější a ve škole se mi pak smáli. To je ale už pryč.
Já si bohužel velmi často ale připadám ošklivá. Nebarvím si vlasy, nebělím si zuby, nechodím na rasy, rty na nic. Vlasy mám poměrně krátké. Malovat se také moc neumim. Vidím na sobě naprosto enormní množství chyb, někdy jsem tak smutná, že bych nejradši bydlela někde na samotě, měla tam pejsky a zvířata a žila tam. Přítele mám, ale ten často sledoval cizí “modelky” typu onlyfans - na instagramu, nebo i holky z jeho okolí, poslal třeba nějaký holce z okolí smajlíka s ohínkem, jakože je “hot” asi, nebo jiné psal, že jí to sluší. To je ale jen tohle, jinak je fajn. Co není fajn jsem já a tyhle stavy :roll: Psychoterapie mi moc nepomohla…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
24.8.22 16:47

A proč se o sebe teda nestaras? To mi prijde jako nejsnazší řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
24.8.22 16:48

Za prvé - přítel je de*il. Tohle normálně chlap nedělá. Zůstáváš s ním zřejmě proto, že máš nízké sebevědomí a myslíš si, že na lepšího nemáš.
Představ si, že já si taky nebarvím vlasy, mani i pedi si dělám amatérsky doma, nechodím na řasy a nic podobného. Jednoduše pracuji a tím, co mám. Jestli si myslíš, že ti tyhle věci zvednou sebevědomí, tak proč je nezkusit? Proč nezačít dělat nějaký sport, který ti alespoň podtrhne postavu a zaměstná mozek? Sebevědomí není o drahých procedurách. Sebevědomí je o sebelásce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
24.8.22 16:50

Enormní chyba je, že si nebělíš zuby, nemáš umělé řasy, obarvené vlasy a tak? Co blbneš? Zaprvé to možná vůbec nepotřebuješ a jsi mnohem hezčí, než víš. Zadruhé vypadat jako umělá panenka, ještě úplně stejně jako tucty dalších, to fakt nepovažuju za výhru. A to, že tam podobným typům nějaký chudáčisko napíše, že je z ní hotovej, to neber vůbec vážně. Já si třeba myslím, že je fajn, když se žena upraví, hezky namaluje, oblíkne apod., ale zase všeho moc škodí. A jestli tě to uklidní, tak já jsem v životě nebyla na kosmetice, vlasy si nebarvím, řasy i nehty mám vlastní, obočí nevytetované a neatraktivní si nepřipadám ani trochu. Pravda je, že se maluju. Myslím, že tvůj problém je v tom, s kým se srovnáváš. A že se vůbec s někým srovnáváš. Jednou někdo (slavný a atraktivní řekl :), že se snaží být nejlepší verze sebe samého. :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13264
24.8.22 16:54

Jedinej kdo se sebou může něco udělat jsi ty sama.
Tohle za tebe nikdo neudělá…
Sama sobě nestojíš za trochu námahy a nepohodlí…je to tvoje volba, tvoje zodpovědnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
24.8.22 16:57

Najdi si chlapa, co tě bude mit skutečně rád a tohohle pošli za těmi umělými modelínami.
Najdi si nějaký koníček, ať se zaměstnáš. Sebevědomí nezískáš tím, že se hodíš do plastu namaluješ si nový obličej je to o sebepřijetí.
Já si třeba z tebou jmenovaného jen barvím vlasy. Na kosmetice jsem byla jednou, když jsem to kdysi dostala jako dárek. Umělé řasy a neht mi přijdou ošklivý, stejně tak jako nepřirozeně bílé zuby. A maluju se jen výjimečně. Zkus se přestat pozorovat, najdi si něco, co se ti na sobě líbí a na to se soustřeď.

• Citovat
  • Upravit
2125
24.8.22 16:57

Ale no tak holka :hug: já si myslím že každá ženská má občas takový období a stavy kde si prostě připadá nepřitažlivá a ošklivá. Jinak já si myslím že ono taky všechno není o takové té prvoplánové kráse ale i o takovém nějakém tom charizma, o něčem co prostě člověk vyzařuje a co se nedá naučit. Mě třeba přijde že spousty holek které jsou jakoby krásné tak z nich ale nic nevyzařuje i přesto že nám je bulvár předkládá jako krásky a naopak kolikrát vidím na ulici ženskou úplně obyčejný a mám pocit že pokud jde o to charisma tak má daleko větší charisma než kdejaká rádoby celebrita. Jinak já se též vůbec neumím malovat, vždycky mám pocit že když se namaluji tak je to horší jak lepší. :roll: Oblečení nosím takový do kterého se narvu, teď v létě většinou šaty volnějšího střihu. Vlasy mám teda dlouhý, ale stejně je nosím pořád buď v culíku copu nebo drdolu. Protože mrňous mi jinak všechno hned rozvrka :mrgreen: ale tak nějak jsem se prostě naučila se tak moc nesledoval a kaslat na lidi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.8.22 17:00

No dokud se sama nerozhodneš, že se chceš učit mít se ráda taková jaká jsi, tak ti nepomůže ani pámbů.

Zkus se mkrnout sem a jet podle toho. Pokud nechceš prožít zbytek života tím, že se budeš užírat a schovávat, tak se prostě musíš naučit hledat věci co ti dávají smysl, co tě těší a radovat se. A pokud chceš, aby tě někdo miloval, tak fakt dost pomůže, když budeš sama se sebou OK.

On ten sexapeal, tedy přitažlivost v rámci reálného života z velké části vážně vychází zevnitř, s tím jak je člověk vpohodě sám se sebou a se svou sexualitou.

https://www.grada.cz/…-sobe-10465/
https://www.kosmas.cz/…-sebevedomi/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
24.8.22 17:09
@Ou píše:
No dokud se sama nerozhodneš, že se chceš učit mít se ráda taková jaká jsi, tak ti nepomůže ani pámbů.

Zkus se mkrnout sem a jet podle toho. Pokud nechceš prožít zbytek života tím, že se budeš užírat a schovávat, tak se prostě musíš naučit hledat věci co ti dávají smysl, co tě těší a radovat se. A pokud chceš, aby tě někdo miloval, tak fakt dost pomůže, když budeš sama se sebou OK.

On ten sexapeal, tedy přitažlivost v rámci reálného života z velké části vážně vychází zevnitř, s tím jak je člověk vpohodě sám se sebou a se svou sexualitou.

https://www.grada.cz/…-sobe-10465/
https://www.kosmas.cz/…-sebevedomi/

Přesně tak, sexappeal se nedá vyrobit, ten prostě je nebo není. Spousta těch holek, co jsou jak podle šablonek a tzv.(!!!) krásné, žádné osobní kouzlo nemá. A pokud někdo nestojí za obdiv ani sám sobě, těžko ho může čekat od jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.8.22 17:18

Reálně by mě zajímalo, jak vypadáš! Protože si myslím, že to nebude tak hrozné, jak ty si sama myslíš :srdce: pro představu, já jsem vyrůstala až do puberty na vesnici o pár desítkách lidí, na střední po rozvodu rodičů chodila do Prahy, absolutní šok, absolutní šedá myš a dneska? Tím ti říkám, že co bylo včera, nemusí být zítra ;) tehdy jsem se cítila naprosto jako ty, nikdy žádné kapesné, chudá rodina a po rozvodu taky hrůza… Oblečení jsem až do asi 20 nosila po dceři maminé kamarádky… Šikanu jsem zažila i kvůli tomu (zevnějšku), takže tě naprosto chápu. ALE je důležité to pak změnit, pokud ty sama nejsi spokojená, jde totiž jen o tebe, ne co lidi, ale co ty a jak ty se cítíš a pokud špatně, co to trošku zkusit měnit? když si už vyděláváš sama a něco ti chybí (a pokud to u tebe jsou věci typu barvené vlasy, manikúra atd…) si na to našetřit a udělat si radost. Já jsem to přesně tak začala tehdy dělat. Zaplatila jsem v první řadě nájem, jídlo a účty a něco na spoření a co zbylo, tak jsem si koupila slušné oblečení do práce a co ještě zbylo, tak jsem si občas zašla ke kadeřnici. Upřímně, hezké nehty si uděláš i doma, já si např kupuju senzační noname laky na nehty z drogerie, zpevňovač a občas si je udělám hezké, důležité je ale mít je čisté, ostříhané v jeden tvar a už to udělá hodně… U kadeřnice jsem nebyla od těhotenství, to je dva a půl roku, konečky jsem se naučila stříhat sama a věř nebo ne, u mě vážně jsou vlasy silnější a hezčí bez meliru atd, méně je někdy fakt více :) na oblečení nemám taky zrovna velké úspory teď, protože jsem na rodičáku, takže spíš si jen občas něco základního koupím ve výprodeji. Tím chci říct, nevěš hlavu, ono se to všechno vážně dá! Džíny a bílé tričko pro mě základ, pro příklad. Krátké vlasy si sama neostříháš, chápu a pokud ti z výplaty na to, zajít si např co dva měsíce ke kadeřnici zkrátit konečky, tak co kamarádka? Já např strihala krátké vlasy mámě už od puberty a teď stříham i dvouletého syna dost nakrátko a všichni ho chválí, a to žádné vzdělání tohohle směru nemám, jistě by se našla nějaká šikovná kamarádka a pokud ne a jsi z Prahy, napiš, zajdeme s mým synem do parku, můžeme na kafe, popovídáme, dáme hlavy dohromady, řeknu ti svůj názor, ráda pomůžu s čimkoli byť jen např názor nebo nalakuju nehty, chápeš jak to myslím? Někdy si člověk o sobě myslí hodně málo a realita je taková, že je to fajn úplně normálně vyhlížející člověk a věřím, že to jsi ty! Zajdi si do drogerie, kup si lak na nehty, do začátku nějakou nude barvu, pokud nejsi zvykla se moc o sebe starat, masku na vlasy a na obličej, udělej si hezký čas pro sebe, určitě ti to udělá dobře i na duši a bude líp! A kdybys chtěla, napiš SZ, kamarádek není nikdy dost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
24.8.22 17:24

Chyba je v tobě, pokud se cítíš, že nejsi atraktivní, tak proč s tím něco neuděláš? V dnešní době je tolik možností, takhle se jen lituješ a hledáš spíš důvody, proč to nejde, než proč by to mělo jít. Víš co, můžeš všechno, ale jen pokud budeš sama chtít a pokud pro to něco uděláš. Kdybych měla takové myšlení, asi bych nikdy nebyla tam, kde jsem. Vím, že všechno záleží jen a jen na mě, já jsem strůjcem toho, co se mi v životě děje. Když něco chci, tak si zatím jdu a hotovo a nelituji se a nefňukám. Věř, že to funguje, mám dvě malé děti, úplně super práci, o které by se mi ještě před pár lety ani nesnilo a svůj byt, před třemi měsíci jsem se rozhodla zhubnout, tak kde musím začnout, u sebe, že? Takže už mám dole devět kilo a jsem zas hubená jak před dětmi a teď úplně ve všem spokojená, myslím pozitivně a nic není překážka a nikdy nebude :-D protože jaké si to udělám, takové to mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34098
@Anonymní píše:
Nevím ani, jak začít. Chodila jsem na střední, kde byla spousta bohatých dětí (babi tam učila), krásných holek apod. Už tam jsem byla vždy taková trochu šedivá myš. Snažila jsem se pak barvit vlasy, dělat cokoliv, abych taky zaujmula, což mělo většinou spíš opačný efekt. Výchovu jsem měla poměrně přísnou, “vycepovaná” jsem dost a rozhodně jsem nenosila tak hezké a tehdá značkové oblečení, si pamatuju jednu scénu z šatny. To frčely takové ty široké skejt boty a když mi je jednou konečně rodiče dovolili, tak mi koupili ty, na které bylo. Nějaké levnější a ve škole se mi pak smáli. To je ale už pryč.
Já si bohužel velmi často ale připadám ošklivá. Nebarvím si vlasy, nebělím si zuby, nechodím na rasy, rty na nic. Vlasy mám poměrně krátké. Malovat se také moc neumim. Vidím na sobě naprosto enormní množství chyb, někdy jsem tak smutná, že bych nejradši bydlela někde na samotě, měla tam pejsky a zvířata a žila tam. Přítele mám, ale ten často sledoval cizí “modelky” typu onlyfans - na instagramu, nebo i holky z jeho okolí, poslal třeba nějaký holce z okolí smajlíka s ohínkem, jakože je “hot” asi, nebo jiné psal, že jí to sluší. To je ale jen tohle, jinak je fajn. Co není fajn jsem já a tyhle stavy :roll: Psychoterapie mi moc nepomohla…

Začni tím, že se začneš mít ráda. Tímhle přístupem sama k sobě, musíš už na dálku vyzařovat negativní emoce. Nevím, neznám tě, ale asi nejsi moc žena. Proč se o sebe nestaráš? Neuděláš si hezky vlasy, lehce nalíčit, pěkně obléknout, nasadit úsměv? To prostě dělá divy. Není potřeba být zmalovaná, mít peroxidovou hlavu a metrové řasy a nehty. Přítele pošli do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
@greenapple píše:
Přesně tak, sexappeal se nedá vyrobit, ten prostě je nebo není. Spousta těch holek, co jsou jak podle šablonek a tzv.(!!!) krásné, žádné osobní kouzlo nemá. A pokud někdo nestojí za obdiv ani sám sobě, těžko ho může čekat od jiných.

tím že se srovnám sama se sebou a zvládnu se uvolnit, tak se to projeví na mé mimice, na tom jak chodím, na tom jak reaguju, na tom jestli si troufnu třeba flrtovat a jeslti nezpanikařím z toho že mám s někým konverzovat a nejednou mi v hlavně neustálé scénáře, ale prostě jsem v tom daném okamžiku.

Takže proměna šedé myšky v atraktivní ženu je reálná. Vnější proměnou - tedy kvalitně opečovanými vlasy (ne, tam fakt nejde o divoké barvy, ale o zdraví a dobrý střih), oblečením, líčením se to dá výrazně zesílit. Ale ten základ je v tom, jak beru samu sebe.

Jsou to věci, co se dají trénovat a pěstovat. Ale primárně na to člověk musí sebrat odvahu a musí se vykašlat na to že není a nebude dokonalý a ani nemá o tu dokonalost usilovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
24.8.22 17:37
@Ou píše:
tím že se srovnám sama se sebou a zvládnu se uvolnit, tak se to projeví na mé mimice, na tom jak chodím, na tom jak reaguju, na tom jestli si troufnu třeba flrtovat a jeslti nezpanikařím z toho že mám s někým konverzovat a nejednou mi v hlavně neustálé scénáře, ale prostě jsem v tom daném okamžiku.

Takže proměna šedé myšky v atraktivní ženu je reálná. Vnější proměnou - tedy kvalitně opečovanými vlasy (ne, tam fakt nejde o divoké barvy, ale o zdraví a dobrý střih), oblečením, líčením se to dá výrazně zesílit. Ale ten základ je v tom, jak beru samu sebe.

Jsou to věci, co se dají trénovat a pěstovat. Ale primárně na to člověk musí sebrat odvahu a musí se vykašlat na to že není a nebude dokonalý a ani nemá o tu dokonalost usilovat.

Jde o to, že ty nedokonalosti jsou nakonec často to nejkouzelnější na člověku. Protože právě ony dělají z každé jedné bytosti jedinečného tvora, nejsou napodobitelné. Já teda spíš platím za tu porcelánovou panenku, ale samozřejmě taky mám dny, kdy vím, že to není ono, ale pak se snažím utěšovat stylem: Možná dneska nejsi nejkrásnější, ale pořád jsi to ty, nikdo další už není stejný. Ne, že by mi to moc pomáhalo :mrgreen: Ale asi víme, jak to myslíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
24.8.22 18:08

Zuby si teda nebělím, ale poctivě minimálně 3× denně čistím, na řasách jsem nikdy nebyla, když jdu ven, zachraňuje to řasenka, na kosmetice jsem byla naposledy před x lety, jinak je to každý večer samokosmetika - vyčistit pleť, krém a čau. Na vlasy nechodím, Barvím se doma sama a jednou za půl roku jdu jen na prostrihani a zastřižení, nejznackovejsi kousek oblečení co jsem si na sebe koupila jsou lelosi legíny, jinak klasická konfekce. V soláriu jsem nebyla nikdy, stačí sluníčko venku a když jsem začala pociťovat tloustnutí, tak místo fitness a plastiky jsem změnila jídelníček a začala se víc hýbat po domácku - max kolo, in line, ale spíš větší pohyb na zahradě :mrgreen: miluju chvilky doma nenalicena v županu s čajem, nebo na zahradě spocena v monterkach, miss bych rozhodně nevyhrála, ale když jdeme s mužem na rande, vytáhnu šaty a podpatky, za 20 minut nahodim make up, vyzehlim vlasy. Jediné co už 15 let nosím jsou gelové nehty - resp akryl na mých nehtech, aby se pořád nelamaly, ale i to nosím krátké :mrgreen: nejde o to být co nejvíce umělá, abys zapadla do škatulky „onlyfans“, ale mít své kouzlo i bez těch filtrů ;) A pokud nejsi spokojená s tím, co vidíš v zrcadle, není nic jednoduššího, než s tím něco udělat tak, aby ses sama sobě líbila. Měj se ráda a pokud nevidíš, že hezka jsi, protože každá je svým způsobem hezká, tak si dopomoc :hug: Nemusíš utrácet desetitisíce aby to pomohlo, kosmetika z drogerie, tričko z konfekce a půl hodinky v koupelně :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex