Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Poslední dva měsíce se v mém pokoji necítím dobře. Nevím co přesně mi tam vadí, ale bývám pak hrozně unavená, nic mě nezajímá a nebaví… Pomáhá jít na procházku se psem, nebo jít alespoň do obývacího pokoje, ale stejně se tam pak nakonec „musím“ vrátit. Poslední dobou mám navíc špatnou náladu i z jiných věcí a v tom pokoji se to jen zhoršuje. Chtěla jsem se zeptat, jestli měl někdo stejný problém a jak ho vyřešil? (Stěhování není možné) Zkoušela jsem změnit pár věcí, ale nemělo to skoro žádný výsledek.
@Malaga Nemoc v rodině, odcizení s kamarádkou a nějak na mě dolehly ty malickosti z celého roku.. ![]()
Nešlo by vymalovat? Ač to zní absurdně, vždy jsem po vymalování bytu měla pocit obnovy, čistoty.
Pak bych doporučila hodně teplého světla, pořiď si např. solnou lampičku na svíčky a můžeš ji zapálit před usnutím.
Dále radikální úklid, vytřídit a vyhodit staré věci, které Tě jen zatěžují. Říká se, že pořádek vně a uvnitř spolu souvisí.
Případně můžeš zkusit starý zvyk a to dát sůl do rohů pokoje. Buď do misky nebo natvrdo „posolit“ koberec.
Neměla bys mít zrcadlo proti posteli, to ubírá energii. Jestli to tak máš, přesuň ho.
Neni to spojene spis s tim, ze jsi v tom pokoji sama? Jinak na spatnou naladu nejlip funguje hodne svetla. Plus poradny uklid, hodne kvetin…
Pořádny úklid já když je binec upatlana podlaha a zrovna nemám čas to jít uklidit tak jsem nervózní protivná a dost nervní
![]()
Když mám takové depky, tak nejvíc pomůže úklid. Hlavně vyhazovací úklid, prostě čistka, aby byl pokoj jako nový. Vymalovat, přestěhovat nábytek, ozdobit nábytek…
Jo, měli. Šílená historka, varuju dopředu.
Třípokoják, byt mladých lidí, majitel něco nad třicet a většinou dva další, za mého pobytu obě holky. Moje sousedka byla taková emočně natvrdlá, nevím jak to říct jinak… v tom pokoji bydlela spokojeně snad 4 roky a nic.
Pak odešla a na její místo přišla mladá holčina v prváku vejšky, psychicky nesmírně senzitivní bytost. Pokoj i byt se jí líbily, ale v pokoji jí bylo mizerně od první minuty, vyloženě se tam bála, tvrdila, že ji něco pozoruje a tak… Měla bych podotknout, že dotyčná slečna měla trošku sklony zhoršovat svoje problémy trávou v té době, nicméně já nefetovala nikdy a ty pocity, když jsem za ní chodila, jsem s ní naprosto sdílela
těsně vedle dveří do jejího pokoje stál rodinný jídelní stůl, a přísahám, že nikdy nikdo u něj nejedl, ani tam jinak netrávil čas. Chodili jsme jíst i vykecávat k sobě do pokojů, myslím do ostatních dvou pokojů, při vaření, ale na jediné místo, kde k tomu byl prostor, fakt ne ![]()
No, došlo to tak daleko, že cca po půl roce se slečna poradila s nějakou paní a udělala vymítací rituál, respektive asi trošku svou verzi, netuším. Trošku to pomohlo, ale nijak převratně… a když ho asi op týdnu zopakovala, tak už vůbec.
Dál řeknu jen tolik, že jsme z toho pokoje musely vypakovat jednu konkrétní věc, respektive, naprosto jsme ji rozsekaly na kusy… a ten obří přeliv energie, který se přitom uvolnil, byl úplně neskutečný pocit
A jo, od té chvíle se tam v tom pokoji dalo klidně a v pohodě žít, i jsme tam začali pořádat seance jako v ostatních pokojích.
Historka na hlavu, já vím… Taky podotýkám, že jsem cynik, který třeba na posmrtný život nevěří vůbec, a na nadpřirozeno jen tak omezeně v rámci pár duchů v hábitech
Takže tohle byl i pro mě fakt drsný zážitek.
Ale na druhou stranu na negativní i pozitivní energii nejen po tomhle zážitku věřím úplně…
Jo, podotýkám… to tam původní nájemnice - ta „natvrdlá“ - vymalovala, pokoj čistý, příjemný, světlý… všechno k ničemu. Ten dotyčný „ničemný“ předmět tam nakonec zbyl po ní.
Aneb jak říká známé přísloví, to, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že tě někdo nesleduje.
Zakladatelko, nebrala bych to úplně na lehkou váhu.
Problém není v pokoji, ale v tvé hlavě, Pokud jsi v pokoji sama a nic tě nezaměstnává, tak holt problémy všeho druho víc cpou do popředí.
Je tedy potřeba začít rozplétat všechno to co tě trápí - a vzít si k tomu na pomoc co nejvíce dalších lidí, klidně odborníků na tu danou oblast.
Na duchy nevěřím, ale stává se mi, že někde se od začátku cítím dobře a jinde mám i trochu nepříjemné pocity. Hodně jsem na to myslela, když jsme vybírali byt, který koupíme. Nevím, jestli to bylo jen celkovým uspořádáním nebo i těmi lidmi, ale ve stejném paneláku dva byty na mě působily rozdílně.
Pokud se ti v pokoji nelíbí až teď, bude to změnou ve tvém životě. Upravila bych barvy a něco nepotřebného a zbytečného bych vyhodila. Teplé barvy a světlo umí divy.
Jestli sem můžeš dát fotky, tak se můžu pokusit ti něco poradit ohledně vizuálu. Co se týče nějakých očistných rituálů, to je na dlouho, to tu vypisovat nebudu. Ale dá se všechno.
Možná bys mohla napsat sem ******* třeba ti pomůže ![]()
edit admin - odstraněna webová stránka