Něco na nás leze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2230
5.1.14 16:21
@Simisa píše:
Děkuji všem za rady :) ještě se zeptám, jestli má někdo zkušenost s PHYSIOMER?? Může se dávat každý den na noc, právě kvůli tomu ucpanému nosu??

jj, muže, a podle mě je nejlepších z mořských vodiček do nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
5.1.14 16:22
@spiky01 píše:
jj, muže, a podle mě je nejlepších z mořských vodiček do nosu

Jéé tak to jsem ráda, děkujiii :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
5.1.14 16:31

@Ivčis
Urcite..ja to berem tak, ze sladke vadi na zoubky a je to prazdna energia..ked som sa na to doktora spytala, tak bol zarazeny, ale povedal, ze to tak je, ze to sladke moze byt na skodu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.1.14 16:33

Při normální rýmě neřeším, jen tamponke, m čistím nos, při tekuté vodové mořkou vodu nebo vincentku a musím odsát odsávačkou na vysavač, že jinak se to malému usadí v krku a po jídle zakašle a pozvrací se, takže před jídlem musím odsávat.
No a pokud má zelenou rýmu jdu k dětské pro kapky na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.1.14 16:49

Zvednout postýlku a mokrý ručník na topení. Se zbytkem si dítě poradí samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
5.1.14 16:59

My doma používáme Vincentku celá rodina. Když je taková ta ucpaná rýma, tak jsou lepší kapky z lékárny, ted si nevzpomenu, jak se jmenují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
5.1.14 17:19

@Simisa v lékárně mi magistra řekla, že na ucpaný noc pomůže izotonická mořská voda. Vincentka je lepší na nosní hygienu, je málo slaná, takže po ní otok nosu nesplaskne.

• Citovat
  • Upravit
99
7.1.14 00:28

Prosím, a máte někdo zkušenost s přípravkem Stérimar? Mně se to zdá (co se dívám na popisky na internetu) podobné jako Physiomer, o kterém tady už byla řeč. Máte někdo srovnání? Malá 5-měsíční holčička má pořád něco v nose (sice jí nic nevytíká ven), ale jde slyšet, že hůř dýchá a hlavně se nemůže nadechnout při pití a v důsledku toho se pořád pouští (prsa i flašky), je to šílené, není schopná se chudáček napapat a nepřibírá na váze:-( Bohujeme s rýmou už od října, střídavě oblačno, už to bylo lepší a teď je zase špatná. A ještě, máte někdo zkušenost s kapkami Pamycon? to nám doporučil MUDr. na ORL hned jako prví volbu, když jsme to řešili. Děkuji za názory a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3812
7.1.14 09:08

@edi1812

Ahoj,

Jestli má tvoje holčička už 5 měsíců, tak bych určitě vyzkoušela odsávačku hlenů na vysavač – je to super vynález. Já jsem k tomu vůbec nejdřív neměla důvěru, ale můj synek míval to stejné, co popisuješ – pořád ucpaný nos, nemohl se pořádně kojit atd…až v 6 měsících měl píchané ouško a to jsem řekla: dost. A na kontrole na ORL nám dr. doporučila tu odsávačku na vysavač– je k dostání v lékárnách. Postup je takový: posadíš si malou na klín, nejdřív jí pořádně prostříkneš nosík – právě tím Stérimarem nebo Physiomerem (ale dr. nám víc doporučovala ten Stérimar), chvilku počkáš a pak odsaješ hleny tou odsávačkou – z každé dírky. Já tomu nevěřila, jak je to účinné, až jsem to nevyzkoušela – a těch hnusů, co jsem malému odsála, to jsem teda koukala. A rázem se mu ulevilo. Klidně jsem to dělala x-krát denně a moc to pomohlo.

Ale pozor – nikdy se to nesmí „na sucho“, vždy musíš co nejdůkladněji prostříknout nosík a pak odsát.

Stérímar – jo, je to dobrý, akorát teda dost drahý, ale co se dá dělat….na hustou (zbarvenou) rýmu se dává ten hnědý, který obsahuje měď – užívá se max. 14 dnů. Výborný je červený (ale ten je až od 3 let) – vyloženě na ucpaný nos, ale říkám, není to pro kojence, až pro větší. Pak je ten obyčejný – ten se může pořád. Já to malému střídala – někdy physiomer, někdy stérimar. Mezitím i Vincentku. Malý na ty rýmy taky trpíval – už od kojence.

Pamycon - to není nic jiného než framykoinové kapky k lokálnímu použití - do nosu nebo do ucha, malý to měl mockrát, jak nastoupil do školky, tak to bylo teprve něco, furt nudle u nosu…Pokud to malé dali na ORL, tak jí to kapej, jsou to jediné nosní antibiotikové kapky do nosu, které existují a jsou jedině na předpis. Akorát se nesmí moc často - jako třeba každý měsíc nebo tak, to ne, můžou být „návykové“.

Výborné jsou taky Bendovy kapky- pokud dr. zná složení a v lékárně jsou ochotní to namíchat, ale málokdo to zná, jsou opravdu jedinečné - naše dětská dr. bohužel neznala složení, tak je nepředepisovala. Ale jedině vím, že tam je framykoionová složka a mukoseptonexová + něco dalšího. Ale ty jsou opravdu jedinečné. Okamžitě uleví.

Snad jsem ti trochu pomohla… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
7.1.14 09:29

@edi1812 sterimar je mnohem držší a má menší obsah učinných látek. ale funguje podobně jako physiomer, já ho vozím an cesty-dělají menší balení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.1.14 11:18

@edi1812 my používáme Physiomer už od první rýmy, vyplatí se nejvíc ze všech mořských vod co jsou k dostání.. může se používat dlouhodobě..

• Citovat
  • Upravit
99
8.1.14 00:11

Děkuji Vám všem moc za příspěvky a cenné informace!

Gerberko, píšeš o té odsávačce na vysavač. Vůbec nevím, co to je…? Já jsem se pokoušela použít normální odsávačku, když měla Terezka poprvé rýmu v necelých 3 měsících, ale odsála jsem jen trochu vodnaté rýmy. Je vůbec nutné použít jakoukoli odsávačku, když jí nic z nosu vyloženě neteče ani v něm není nic vidět (kam oko dohlédne)? Já slyším, že jí něco chrčí jakoby vevnitř, ale když jí kápnu ten Pamycon nebo Stérimar, tak je to pak lepší a nic nechrčí. A Gerberko, jak jste přišli na to, že v 6 měsících musel jít chlapeček na píchání ouška? Co se s ním dělo, jak se to projevovalo, že byl nutný až takový zásah? Omlouvám se za možná stupidní dotazy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3812
8.1.14 07:59

@edi1812

Ahoj,

Jak je malé?

Odsávačka na vysavač– zeptej se normálně v lékárně, určitě o tom budou vědět. Já jsem to taky neznala a koukala na to, co to vůbec je – ale po tom zánětu stř. ucha v 6 měsících jsem to koupila a dělala tak, jak mi x-krát říkala ta dr. na ORL (posadit na klín, POŘÁDNĚ nosík prošplíchnout stérimarem, chvilku počkat a pak odsát). Když jsem viděla, kolik humusu a sajrajtu (pardon) jsem tou odsávačkou odsála – a to bylo tak, jak říkáš – z nosu třeba nic neteklo, jenom „chrčelo“ – prostě ty mimina neumějí vůbec smrkat a ty dutiny nemají ještě tak vyvinutý, tak to tam mívají prostě „zaražený“ a nejde to ven…pak jsem to používala strašně moc dlouho – snad až do 2 let, malý byl na to už úplně navyklý – prostě do doby, než se naučil smrkat.

Jak jsme poznali to ouško – no, malý pořád brečel, nemohl na té straně ouška ležet, pak horečka (byla zrovna sobota), tak jsme jeli na pohotovost – tam ho zkoukli, měl zánět stř. ucha, tak mu píchli a dostal atb. Mezi 1. a 2. rokem pak trpíval dost na ty rýmy a já i ze strachu, aby se to zas nevrazilo do ouška, tak jsem odsávala. Mezi 2. a 3. rokem neměl vůbec nic – ani rýmu, ani kašel, nic.

Od 3 let, jak nastoupil do školky, nastalo asi dvouleté období šílené nemocnosti (radši tě nebudu moc strašit), ve 4 letech šel na vyndání nosní mandličky. Teď je mu 6,5 roku, má odklad kvůli té katastrofální nemocnosti, je teda 4. rokem ve školce a od září byl „jenom“ v listopadu trochu nachlazený a před vánoci měl jakoby laryngitidu a jinak dosud nic – to je pro nás ZAZRAK. Jindy marodil pořád, prostě POŘÁD, i v létě o prázdninách – hrůza, kdo nezažil, tak nepochopí…chodíme na alergo+imunologii, bere léky na podporu imunity dýchacích cest + další přípravky z lékárny. Nebýt tolerantního zaměstnavatele, že můžu být na očr, tak jsem dávno předávno bez práce….to je moje jediné štěstí.

Buď ráda na zdravou holčičku :srdce:, pěkně si ji doma vypiplej ;), užívej si to doma, choďte hodně na procházky, ven – my chodili pořád, za každého počasí….já to úplně milovala.

Ještě k té nemocnosti – je to individuální. Starší syn (je mu 14) marodil ve srovnání s malým úplně minimálně, byl úplný anděl – i ve školce, prostě pohodička, nikdy jsem nevěřila, jak dítě může být pořád nemocné – do doby, než jsem to zažila s tím mladším…Ale neboj, je to fakt kus od kusu a malá ti nemusí marodit vůbec… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.1.14 22:51

Ahoj Gerberko, děkuji za vysvětlení a popis všeho. To je tedy fakt něšťastné, že byl mladší syn tak moc nemocný, přeju Ti, ať je to ve školním věku lepší a chlapec je zdravý! Tu odsávačku určitě pořídím a uvidím, co malé z nosu vysaju. Ona tam asi fakt něco má, protože se pořád odpojuje od pití, aby se nadechla pusou. Už jsem si ty odsávačky prostudovala na internetu, tak děkuji moc za tip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
10.1.14 23:32

Ahoj Gerberko,
už jsem pořídila odsávačku na vysavač dle Tvého doporučení a dobré zkušenosti. No a zkoušela jsem malé odsát, ale nic moc jsem neodsála, jen nepatrné množství takových bílých soplíků (co jí běžně vytahuju na vatovém tampónku) a trochu vody (to ale byl asi ten Sterimar). Překvapilo mě, že nic víc nevylezlo, přestože jsem se snažila dlouho a opakovaně z obou dírek odsát. A poté se mi stejně zdálo, že jí tam vevnitř něco chrčí a přeskakuje (stejně jako před tím). Dělám něco špatně? Mám strach, aby jí tam něco zlého nezůstalo, ale na druhou stranu ji nechci „týrat“ víc, než je nezbytně nutné. Bějaký fígl, jak odsát ty hrůzy zevnitř? (pokud tam tedy něco má…) Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí