Nedali mi slevu na dani

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.10.24 19:00

Nedali mi slevu na daňi.

Prosím dotaz. Po nastupu do noveho zamestnaní mi nedali do první výplaty slevu na daňi z poplatnika. Účetní to nechce opravovat, tvrdí, že peníze dostanu v ročním zúčtování a o nic nepříjdu. Nelíbí se mi to, v případě, že odejdu ve zkušebce pak nic nedostanu? Vazně mě tohle štve, růžový papir jsem podepsala a navíc jsem v životě žádné daně zpátky nedostala a v tuhle pohádku ani nechci věřit. K tomu ani nevím jestli si můžu vůbec podat daňovové přiznání, protože pry musí človek vydělat aspoň nějakou částku za rok, aby mohl. Můžete někdo poradit, jak to je a co mám dělat??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101534
22.10.24 19:01

No a nastupovala si od prvniho v mesici?
A jinak na slevu poplatnika muzes podat daňové přiznání s libovolnym vydelkem, limit je pro bonus na deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.24 19:08

@j.a.n.i1 ne v polovine mesice, nestihli to od prvniho.

• Citovat
  • Upravit
8656
22.10.24 19:23

Já jsem ve výplatě za září neměla slevu na děti. A to prý proto, že jsem neodpracovala celý měsíc, tak to tam nelze dát. Nastoupila jsem až druhého :pankac: tak třeba to bude u tebe stejný důvod. V ročním zúčtování to prý bude a od dalsoch mesicu to bude uz normalne ve vyplate. Tak snad, potvrdily mi to dbe účetní a nemám důvod jim nevěřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.10.24 19:26

Ano, dělá se to běžně. Není se čeho bát. Zvlášť ty děti, než to každý doloží jak má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
22.10.24 19:29
@Anonymní píše: Více

Pak to je přesně ten důvod, proč tu slevu nemáš, není jisté, žes ji v první půlce měsíce nevyužila jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
22.10.24 19:30
@Midaku píše: Více

Dát to tam lze, ale účetní se bojí, žes ji mohla mít uplatněnou jinde… I když tedy od druhého, kor pokud byl prvního nepracovní den, je to spíš výmluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.24 19:37

@j.a.n.i1 Da se nejak dolozit ze jsem nepracovala jinde? A jakou mam jistotu ze mi ty penize vubec daji v rocnim zuctovani ma jare? :roll:

• Citovat
  • Upravit
21732
22.10.24 19:44

Však si udělej roční vyúčtování sama. Nejspíš ti jej zaměstnavatel nebude chtít udělat, když máš i příjmy z jiných činnosti během tohoto roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.10.24 19:46

Doložit se to dá jedině čestným prohlášením. Pokud už výplata byla už je to stejné pasé. Je to 100 jistota, pokud podepíšes daňový. Prostě jim to samo vyleze - zaplacený zálohy - to co jsi zaplatit měla z doloženy příjmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8656
22.10.24 19:50

@j.a.n.i1 ano, takto mi to vysvětlovala, že jsem to mohla uplatňovat jinde… prvního září, určitě. Navíc měla papíry, že předchozí zaměstnání skončilo 25.8. Nevadí, já si přiznání dělám sama, tak si s tím v březnu poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6619
22.10.24 20:16

Jako, že by si to financak nechal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
22.10.24 21:14

Proč by ti je neměli dát? Proto to roční zúčtování je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
22.10.24 22:29
@Midaku píše: Více

Asi tak, u tebe je to blbost, u zakladatelky s nástupem v pulce medice uz to reálné byt muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.10.24 17:56

Příští rok si podej si daňové přiznání, a tam si uplatni slevy, na které máš nárok. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák