Nedaří se kojeni, poradíte

35438
2.1.19 13:21

Kontaktuj laktační poradkyni ve svém okolí - tady je seznam. A pro další rady zkus napsat i do této poradny na emiminu. U novorozence opravdu nečekej, že se krátce napije a vydrží delší dobu, většinou je u prsa hodně času. Pokud se ti nějaké mléko udělalo, je nejspíš zbytečné ho odsávat a ještě zbytečnější po kojení dokrmovat umělkem. Prostě zkus dítě dávat k prsu a nech ho sát tak, jak chce. Po čase se množství vypitého mléka při jednom kojení zvýší a miminko má pak nastevené delší intervaly mezi kojeními. Tak se zbytečně nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
55
2.1.19 13:23

Nase mala po narozeni take usinala u kojeni. Byl to boj. :) Prsa bolely, prikladala jsem porad. Spani ji casem preslo. Myslela jsem, ze to vzdam, oslovila jsem laktacni poradkyni a kojime stale 15 mesicu. :mrgreen: Brzy se chystam odstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
2.1.19 13:24

Obávám se, že tohle bude chtít ideálně laktační poradkyni a hlavně hodně trpělivosti. Rozhodně to chce odbourat lahvičku a v případě potřeby dokrmovat právě tou stříkačkou, jinak nebude malá pořádně sát.
Být v té situaci, asi bych si vzala malou do postele, nejlépe v kontaktu kůže na kůži a co nejčastěji přikládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
2.1.19 13:30

Takové to dloubnutí zespodu do bradičky nebo zatáhání za ušní lalůček, když ti usíná, to děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.1.19 13:35

Dělám všechno co můžu lechtam na nozickach za ouskem všude mozne během toho někdy i prebaluji aby se mi probudila co nejvic a ona stejne tak po 5- 10 minutach usina s tim že se za chvilku probudi a je hladna tak to zopakujeme a porad to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
2.1.19 13:55

Myslím že ta lahvička je průšvih.Měla jsem malého v inkubátoru a tam mu hned narvali lahev a po tydnu mi ho dali a kojte..no samozřejmě si to z prsu nevysál, doma jsem nedala lahev a malej si vypil jen to co teklo samo a pak hladověl..to sme si nemohli dovolit jelikož měl malou váhu tak jsem půl roku odsávala a krmila bohužel z lahve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21426
2.1.19 13:58

@Kikii 123 To mala delala taky. Usnula, vzbudila se, parkrat sosla a zas spala. Casem ji to preslo a vydrzi cele kojeni vzhuru. Delala jsem to tak, ze jsem kojila vleze a porad jsem ji simrala na brade nebo odtahovala prso, pri tom jsem si cetla nebo hrala hry na mobilu, abych sama neusnula a vydrzela jsem dyl. :D Vsede me pri tak dlouhem kojeni bolely zada a mravencily ruce. Tvoje holcicka je jeste malicka a kojeni ji zmaha. Je to velky fyzicky vykon. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.1.19 14:01

Krmim z anatomicke lahve, mala se hezky prisaje i přesto jen prostě po chvili usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
2.1.19 14:01
@Kikii 123 píše:
Dělám všechno co můžu lechtam na nozickach za ouskem všude mozne během toho někdy i prebaluji aby se mi probudila co nejvic a ona stejne tak po 5- 10 minutach usina s tim že se za chvilku probudi a je hladna tak to zopakujeme a porad to same.

Ale to není opravdu nic špatného. Prvních 6 týdnů miminka je opravdu jen o kojení, spaní a přebalování. :nevim: Té laktační poradkyni zavolej hned, bývají ochotné přijít k tobě domů a poradí, co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
2.1.19 14:02
@Kikii 123 píše:
Krmim z anatomicke lahve, mala se hezky prisaje i přesto jen prostě po chvili usne.
:think: Proč krmíš z lahve? Pokud kojit chceš a při odsávání vidíš, že mléko teče, tak je láhev úplná kravina.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.1.19 14:07

Nechtěla jsem ji trápit a flaška byla to jemnejsi reseni v porodnici mi říkali ze prikrm 50ml a vic se dava uz z flasky ze je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.1.19 14:07

Taky se mi to nelibilo ale když me ujistili ze i přesto se prisaje a bude to pro ni lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
2.1.19 16:16

@Kikii 123 Malej se narodil a mel 2.2kg, ja jeste nemela mliko, tak hned dostal UM, bohuzel v lahvicce. Nez sem se rozkojila to byl snad tyden, presto jsem mlika mela malo ze to bylo tak na 2 krmeni denne a zbytek UM. Odsavala jsem co se dalo. Malej proste z prsu nepil. Neteklo to tak dobre jak lahvicka, vztekal se, rudej byl. Zkousela jsem kloboucky, vsechno. No zkratim to - nikdy jsem se uz poradne nerozkojila. Moje mliko mel odsate a pil z lahvicky, ted je plne na UM. Ale je v poradku, pekne pribira, uz ma 5kg tak neves hlavu ikdyby se ti nedarilo :dance:
Jinak sem malyho krmila “polosvlecenyho” napr jen v kratkym bodycku, aby mi tolik neusinal (rada z porodnice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
7.1.19 19:56
@Kikii 123 píše:
Taky se mi to nelibilo ale když me ujistili ze i přesto se prisaje a bude to pro ni lepší.

V porodnicich a lekari obecne se ihledne kojeni nevzdelavaji a vi jen to, co znaji z vlastni zkusenosti ci zkusenosti z okoli. Tedy stejne jako Mana odvedle. :roll: Flaska pokazi prisati, bude lina sat a dostanes se do zacarovanyho kruhu, kdy bude min a min mleka a vic a vic dokrmu. Zahod flasku, prikladej co nejcasteji a dle potreb male. Mej ji casto v kontaktu kuze na kuzi. Pokud potřebuješ dokrmovat (coz nejspis nepotřebuješ, pokud budes prikladat dle jejich potreb), tak dokrmuj pres strikacku po prstu, nebo lepe po prsu. Sestinedeli je opravdu prevazne o kojeni, spani a prebalovani. Moje dcera v tomto veku stravila jednim kojenim tak 1.5 hodiny (pricemz třeba 10-20 minut podrimovala, pak si pocucala a zase podrimovala, budit ji neslo), pak jsem mela pul hodiny az hodinu prostor a jely jsme nanovo. Casem se to spravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 14:05
@Katyhi píše:
V porodnicich a lekari obecne se ihledne kojeni nevzdelavaji a vi jen to, co znaji z vlastni zkusenosti ci zkusenosti z okoli. Tedy stejne jako Mana odvedle. :roll: Flaska pokazi prisati, bude lina sat a dostanes se do zacarovanyho kruhu, kdy bude min a min mleka a vic a vic dokrmu. Zahod flasku, prikladej co nejcasteji a dle potreb male. Mej ji casto v kontaktu kuze na kuzi. Pokud potřebuješ dokrmovat (coz nejspis nepotřebuješ, pokud budes prikladat dle jejich potreb), tak dokrmuj pres strikacku po prstu, nebo lepe po prsu. Sestinedeli je opravdu prevazne o kojeni, spani a prebalovani. Moje dcera v tomto veku stravila jednim kojenim tak 1.5 hodiny (pricemz třeba 10-20 minut podrimovala, pak si pocucala a zase podrimovala, budit ji neslo), pak jsem mela pul hodiny az hodinu prostor a jely jsme nanovo. Casem se to spravi.

To by mi je*lo, to radši flašku, než se tyrat co hodinu kojením :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová